Jaké máte zkušenosti s přepravou kol ve vlacích Českých Drah? Jsem z Benešova u Prahy a uvažuju cestovat do práce (Praha) kombinací kolo - vlak - kolo a zajímá mne jestli lze přepravovat kolo i v rychlíku, nebo jen v osobáku, co to stojí atp. a vůbec jaké máte zkušenosti s kolem ve vlaku...?
na www.idos.cz si muzes najit spoje oznacene logem bicyklu, ktere kola berou (bud dovnitr do osobaku nebo do extra vagonu). stoji to 20,-
http://www.cd.cz/index.php?action=article&...
Ahoj ja jezdim pres Benešov do Postupic na chatu.Spojení Praha-Benešov s kolem celkem ujde ,ale horsi je to v lokalce.Vzdycky jede jen jeden vagon a jednou se mi stalo ,ze pristoupili lidi s kočárkem bojuzel se jednalo o znacne primitivni jedince a byl to hroznej problem poskladat kolo a kocarek no proste buraci ....
pokud chceš část cesty kolo, část vlak v obou směrech tak se zamysli nad "kombinovanym dokladem pro jízdí kolo"...
Jo to bych taky doporučovala. Stojí 60Kč na dva dny a jde pořídit i na víc dní, ale to si z hlavy nepamatuju kolik to stojí. Každopádně se to vyplatí. Já jsem taky z BN a řekla bych, že na Prahu je to s kolem docela dobrý. Kolo se dá teoreticky přepravovat v každém vlaku. V panťáku je to v pohodě, v některých rychlíkách je pojízdná úschovna (komb.doklad platí i tam) a kde není tak se mohou max. dvě kola přepravovat v posledním vagonu v posledních dveřích. Aspoň je to napsáno v jízdním řádu. Nikdy jsem to nezkoušela.
na dva dny je to optimalní. jednak doba/cena a kupovat na víc dni se nemusí vyplatit, člověk nikdy neví jestli třeba nebude tak hnusně že pojede vlakem bez kola
u toho osobáku na krajních představkách, tedy v prvnim a v poslednim. je to quli tomu aby se dalo procházet. většinou průvodčí neprotestuje ale nemusí tě vzít pokud je nával.
a ještě jedna výhoda, kombinovaný doklad platí i v úschovně zavazadel na nádraží, tedy za uschovaný kolo se už víc neplatí.
O0dkud kam chceš jet ten úsek vlakem?
Různě. Ráno do práce asi Benešov - Vršovice, tzn.rychlikem, odpoledne z práce podle podle počasí a chuti :-). Máš nějakej zajímavej nápad? Např. Pěkná cyklostezka na trase?
Kolo můžeš buď přepravovat ve vlacích označených symbolem kola. Kde si najdeš vagón, který ma na dveřích symbol kola. Tam si dáš kolo na hák a zaplatíš za něj až průvodčímu 20Kč. Pokud jedeš vlakem který nemá označení kola tak můžeš přepravovat kolo v prvním a posledním vagónu soupravy.
Můžeš se mrknout i zde
http://www.cyklistikakrnov.com/Cykloinformace...