K oficiálnímu začátku pražské cyklistické sezony začalo v 11:00 hodin ve čtvrtek 5. dubna. Vše na tiskové konferenci, kde s podstatnými informacemi vystoupil Petr Dolínek, náměstek primátorky pro dopravu atd.
Zapomněl zmínit, že ve stejné době se uzavře průjezd Starým městem pro kola. Asi také jako příspěvek k nové sezóně.
Kašli na Staré Město, pojeď do Velkejch.
My zahájili cyklistickou sezónu včera nad ránem, smělou jízdou Jiřího Mastrioaniho - Mastroše.
Se začátkem pražské cyklosezony je to jako s první větou článku, cituji :
K oficiálnímu začátku pražské cyklistické sezony začalo v 11:00 hodin ve čtvrtek 5. dubna.:)
No ještěže pan Dolínek a jemu podobné politické retardéry( myšleno opravdu zpomalovače cyklodopravy) nemají nějaký klíč, kterým by to slavnostně odemkli a nedělá se kolem toho nějaká trachtace.
Najmě když to vypadá, že část Prahy spíš cyklosezonu slavnostně ukončuje mocnou rukou zákona...
> V letošním roce se povedlo vybojovat zásadní navýšení finančních prostředků pro rozvoj cyklistiky v Praze. Zájem o pohyb po městě na kole neustále stoupá a naším úkolem je zajistit co nejlepší podmínky pro bezpečnou a komfortní jízdu.
Možná by pro začátek stačilo opravit časté chybné značení a nesmyslná zákonná přikázání. To má dokonce výhodu v tom, že k tomu nejsou potřeba (téměř) žádné peníze.
> K oficiálnímu začátku pražské cyklistické sezony začalo v 11:00 hodin ve čtvrtek 5. dubna.
Hm, asi dělám něco špatně, já po Praze jezdím na kole od 1. ledna.
kterého roku ? :)
V cyklosezóně 2018 pochopitelně od 2018. Ale jinak záleží na tom jak se definuje ježdění na kole, jezdím od léta 2010, ale první dva roky jsem nejezdil přes zimu.
Ony také tehdy zimy byly ještě zimy. Třeba letos jsem přestal jezdit asi tak na měsíc, co bylo kolem nuly. Pak už se zase dalo i pro mne.
kdy tehdy ? :)
To jsou takové " (ne) pamětnické kecy" třeba prakticky před rokem v Praze touhle dobou minus tejden sněžilo :)
Pamatuji si třeba v rámci soutěží Do práce na kole, že v květnu tak mrzlo, že jsem si musel vzít palčáky na kolo ( ten den nám zmrzlo i zelené víno na baráku)
tak to jezdím o něco déle, ale přes zimu vlastně skro nikdy :) tak se to časem asi srovnává.
První echt dopravní jízdu po Praze ještě před vojnou, v roce 1985. To jsem jezdil z Vršovic na Invalidovnu ( přes kopec) na favoritce :)
Měl jsem i období, kdy jsem chodil zásadně pěšky... Vršovice ( cca plavečák Slávie) Václavák každý den tam a zpět, hlavně v zimě.
Obecně pořád říkám, že do dvou kilometrů se kolo vůbec nevyplatí a do tří je to tak stejno. Od zkoloběžkování říkám, že se kolo nevyplatí do pěti km :)
V zásadě jezdím od půlky března do půlky listopadu, pak přcházim na mix chůze vlak metro chůze.... nerad jezdím za tmy.
Manželka jezdí i v zimě, ale má to do práce cca 2km :) Děti jezdí do školy na koloběžce v mixu s dopravou.
Takže definuji v Praze ježdění na kole jako 3/4 roku, jinými slovy plus mínus v době kdy je přes den světlo...
Až se klouby ozvou, bude ti kolo dobré i na 100 metrů