Zdravím,
budu kupovat nové kolo. S největší pravděpodobností to bude Canyon. Mám pro tuto značku slabost. Už jedno kolo jsem u nich kupoval. Horkým kandidátem je
https://www.canyon.com/cs/mtb/grand-canyon...
můžu jít s cenou ještě výš, 50 tis. jsem ochoten za kolo dát. Tak mně napadlo jestli by už nebylo lepší vzít karbon např.
https://www.canyon.com/cs/mtb/exceed/exceed-cf...
s karbonem nemám žádnou zkušenost, takže by to byla asi koupě naslepo. Co myslíte, do kterého kola mám jít? Jinak kolo bude sloužit pro sportovně rekreační jízdy víceméně po českých hřebenovkách a lesích, žádné závodění nebo skoky ze skály. Na to už jsem dost starý :-). Nebo máte někdo lepší tip na koupi hardtailu do 50.tis? díky za názory
a specifikace těch kol je kde?
Je na té stránce z odkazu, jen musíš rolovat po stránce...
Na stránce z odkazu mám jen celkový obrázek a cenu kola, nic jiného, nic rolovat nejde, nikde žádná záložka s technickými daty, proto jsem se na ně ptám.
Přes blokování reklam se nenačetl zbytek a nic nešlo ani u odkazů na jiná kola. Po vypnutí blokování to už funguje.
Ta karbonáda za 52 bude mít lehce přes 11kg s pedálama, aspoň že tak.
A nevadí ti že to kolo není zelené?
Tady jsou lidi kteří by si jiné než zelené nekoupili.
;)
A tobě nevadí, že to má přehazovačku, když jsme u těch osobních preferencí? :-)
Lidé jsou různí, na mě by 50 za kolo už bylo docela hodně, ale jen ať si tazatel udělá radost. :-)
Nevadí, ale když bych tomu sundal přehazku, kazetu, přesmyk, talīř a řazení, tak by se to dostalo možná i pod 10kg, a to není vůbec špatné s tou přední odpruženou vidlí.
Když víš jak takové kolo používat, tak tě to nerozhodí.
Ale to ty nevíš protože nemáš tu zkušenost.
;)
A to jsi zatím odstrojil jen všechny převody a snížil jsi váhu o celý 1kg. Ještě můžeš zahodit sedlo, dát pevnou vidli a zkrátit řídítka o 1/2 délky na každé straně. Tím bys ušetřil ještě víc než ten 1kg. Když víš, jak bys to používal, tak není co řešit. No já to nevím. :)
Odmontoval bych i zadní brzdu. Přední bohatě stačí. :-)
Správná festka přece brzdy nemá. Brzdí se smykem zadního kola. Takže obě brzdy pryč! Úplně jsem na ně zapomněl.
kdo brzdí, nevyhrává. na co brzdy?
A ještě mne napadlo, že by se určitě dala snižovat váha odhazováním nepotřebných orgánů jezdce... :D
Jako festka by to umělo líp držet rychlost do kopce, takže to lépe překonává nerovnosti v kopci...cos taky asi nevěděl.
Ale já bych to nechtěl protože festka.
Jako chlapi nic proti ale jste úplně mimo mísu, pokud to neznáte z vlastní zkušenosti, jsou to jen blbé kecy.
;)
Jsou, proto taky všichni výkonnostní jezdci používají přehazovačky. Ne, že by museli, ale že to považují za praktické a rozumné, co jim dopomoct k získání bodů.
Ajej vy závodníci.
Já zapomněl...
Ale vždyť si jezdi na čem chceš, třeba na jednokolce, ale nesnaž se přesvědčit ostatní běžné cyklisty, že to je to nejlepší a nejpraktičtější pro ně, protože to je jen úlet a pro běžné projížďky nebo i závody naprosto nevhodné.
Tak to si pěkně na omylu, přečti si začátek diskuse a můj první příspěvek, ten o jednopřevodových kolech fakt nemluví, ale řeší pouze hmotnost.
Jediný kdo to tady furt cpe a snaží se mne vytočit v každé diskusi je ten trouba co si chce koupit zelenou konfekci.
A vy se jak ovce přidáváte, protože se domníváte že máte patent na převody.
Z čeho usuzuješ, že nevíme o čem to je ? V mládí jsem jezdil na třech singlech, brzděných torpédem. A nejezdil jsem na nich málo. Ne daleko, ale zato často. Po silnici i mimo. Prostě tak, jak kluci divočej. - No a pak konečně přiško kolo s přehazkou. To byla jiná písnička.
Myslím, že ze starší generace to tak měl skoro každý. Objevuješ ameriku...
Na tom torpédu jsi získal zdravé základy a dodnes z toho těžíš :-) Však i odborníci singla doporučují, sice spíš jako doplněk pro zpestření stravy, ale má to něco do sebe.
Torpédo hlavně svádělo k efektním smykům na prachu. Ani černý čáry na asfaltu nebyly marný. Akorát těch pohlavků (nebyly přilby) za rozdrbaný pláště...
Amerika už byla objevena, ale ty jsi nejspíš ještě nejel lehkého singla na brzdách a bez napínáku, nebo horskou furtku...
Zložil jsem téma kde toto můžeme řešit.
Myslím že sem, ani do jiné diskuse to nepatří.
Díky.