Dobrý večer, mohu na zdejším fóru požádat o pomoc s výběrem kola? Rád bych pořídil hardtail, se solidní výbavou okolo 30 000,- Zaujalo mě:
https://www.kola-radotin.cz/horske-kolo-trek...
www.harfasport.cz/kolo-horske-author-modus-29-2015-20914/
eshop.progresscycle.cz/giant-fathom-29er-2-ltd-m17-m-black/#ctl00_ewpz1_mainTemplateCtrl_WebPartZone2
Díky za radu. P
Tak na to koukám co to je za kola a nejlíp mi z nich vychází Trek, ale nevim, i u něho poněkud váhám. Myslím, že za ty peníze by se mělo dát sehnat ještě kvalitnější.
Já kouknul jen na toho treka za 30 tisíc. Loni v červenci jsem koupil vpodstatě totéž od meridy (stejné převodníky i kazeta, stejná vidlice, jen místo XT přehazovačky to má SLX a místo komponentů Bontrager komponenty meriďácké). Offiko cena necelých 25 tis., já to teda měl za cca 20, ale to je vedlejší.
Podívej se taky na merida - bike.cz :-)
V rychlosti jsem se teď podíval na ty meridy. Např. merida big.nine 300, velikost 29", model 2018, osazení dtto jako ten trek, vidlice suntour, cena 20990,-. A zřejmě to mají i v modelu roku 2017, ale tam je trojpřevodník, cena 19990,-. Já osobně bych upřednostňoval dvojpřevodník.
U Treku se připlácí pár tisíc za prémiovou značku, proto si myslím, že se určitě dá pořídit levněji totéž.
Zase výhoda Treku je doživotní záruka na rám. Dají se najít případy, že byl vyreklamováný prasklý rám třeba po 8mi letech.
Tohle si musí každý zvážit sám...