Ahoj potřeboval bych poradit s výběrem elektrokola. Chci kupovat letos cca do 40000Kč .Můj tip je Lectron Montana RSX .Již delší dobu se dívám po elektrokole a vždycky skončím u Lectronu .Můj problém je teď ten kterej model mám vzít Montana RSX 2018 nebo Montana RSX 2017 ? Kterej je lepší ? 2018 má za 36900Kč baterii 13Ah a 2017 má za 37900Kč baterii 17Ah . Podle fotek je rozdíl v rámu ale nevím jaký součástky jsou kvalitnější, 2017 má prý vyšší řadu přehazovačky a řazení ale něco mě pořád hlodá že 2018 by logicky měla být lepší ,je to přeci novější model ne? Děkuji za každou dobrou radu a tip .
Baterka v modelu z roku 2017 pravdepodobne vyrabena v roce 2016, tak kvuli tomu nejaky 10-20% zvyseni vnitrniho odporu pravdepodobne jiz ma. Pocitejte s 5-10% poklesem kapacity za ten rok u "nove" baterky.
Na elektrokole razeni hraje opravdu malou role. Nejvic hraje role celkova vaha a vaha kol (v tom jsou i kvalita lozisek a rafku).
A ty si myslíš že z hobbykingu máš nové baterie?
Nebo z naších prodejen? Vše je minimálně rok staré včetně článků které koupiš v číně.
Tak bylo by to logické když kupuji novou věc , nehodlám kupovat nic v bazaru a když je tam 17Ah tak by to taky tak mělo být.
Nejspíše to tak i bude, problém je že ty nejsi schopen to doma nijak změřit. Tak že i kdyby to bylo jen 15Ah neprokážeš to i když je to rozhodně důvod k reklamaci.
Měl by jsis taky prostudovat tohle:
https://www.velofiala.cz/n/jak-spravne-nabijet...
Řádně poučen tak budeš vědět že skutečně využitelná kapacita baterie je mnohem menší než uváděna. Tím si prodloužíš životnost baterie.
Kolo je nove - ho nikdo nepouzil, ale to vubec neznamena, ze soucastky jsou v tom stavu, co byly v roce 2017, kdyz to kolo bylo opravdu nove.
Za stejnou cenu:
Ja bych volil rok starou 17Ah baterku ("nova", nikolv pouzita) misto cerstve 13Ah.
Ale ja bych volil cerstvou 13Ah baterku misto dva roky stare 17Ah baterky.
Kdyz na hobbykingu kupuju baterku ve sleve, tak jsem skoro jisty ze kupuju alespon rok starou baterku. Ale za 50% je to vhodna volba, protoze nikdo nevi, jak stara je baterka bez te slevy.