Tak to vypadá, že zima konečně končí, začíná jaro a s ním přichází nová cyklistická sezóna. Těšíte se jako já? A máte už své kolo připraveno? Jsem ten typ cyklisty, který jezdí na kole až do začátku zimy, ale na konci sezóny si už kolo nepřipravím na jaro. Prostě ho umyju, doma zaparkuju a seřízení…
Pěkné připomenutí :-) No já to mám tak, že si naplánuju na zimu věci na výměnu a případné úpravy a většinou se mi to daří to přes zimu udělat ale za sebe mohu říct, že kdyby zima nebyla byl bych radši.
Ty jsi nějaký nadšenec.
Ale ... zima končí? V kalendáři. Vždyť se dá poslední roky jezdit i v zimě, já nějakou cyklopauzu opět nepostřehla. Kolo si potřebuju umýt, v zimě jsem na něj nabrala bahno. Já jsem typ cyklisty, který jezdí, když to jde.
Tak to jen taková moje vsuvka.
S tou sezonou to máme každý jinak. Někomu končí s prvními mrazíky, někomu stačí vyjet jen o dovolené a někomu nekončí vůbec. Mi třeba loni skončila v červenci po cca 1100 dnech díky úrazu. Doufám, že ta další tak brzy neskončí. Jinak se ale taky vždy těším na teplejší počasí, kdy je možné kolo umýt a následně důkladně promazat a seřídit po tom ladění v zimě. :-)
Tak já, když klesne teplota k nule a pod nulu (což letos bylo a vypadá to, že tento víkend znovu bude) prostě kolo odkládám :)
Pokud si dobře vzpomínám, tak letošní zima byla jen asi 10 dní koncem února.
Třeba celý leden bylo nad nulou.
....jak kde-hledat místa s teplotou nad nulou a pak se tam "nějak" dostat...:-(
Do servisu az na jare ? To vyjedes az v cervnu. Na jare maji narvano. Kdyz uz servis, tak behem zimy, kdy se servisaci nudi.
A zaujalo me to mazani sedla silikonovym olejem. To je nejaka ritualni zalezitost ? Mas ho sveceny, nebo jinak duchovne zpracovany ?
....to bude kvůlivá kalhotům- aby se neošoupaly a pěkně klouzaly!!! ;-)
Když jedu přes Prahu, stavím se u Duky a ten mi za pětikilo posvětí emdéčko. Jinej nepoužívám.
:D
jo, pro mě je to rituální záležitost :D
Já jsem z malého města a do servisu chodím ke známému fakt jen na rychlou kontrolu, takže pro mě to funguje tak, jak píšu
Tak ti nevím, ale udělat si malý servis doma s tím, že nakoupíš mazadla a další potřebné, a pak dáš kolo do servisu, kde to samé znovu zkontrolují a znovu za to zaplatíš, to mi přijde tak nějak nesmyslné.
Ale je to tvoje volba.
Tak tak. A navíc je to úplně super práce dávat to dohromady po někom, kdo to rozdrbe :-D
Ty jsi ale tragéd. Ne každý je na tom jako ty tvé učitelky. :D
žel pro tebe občas brigádničím i v servisu :-))
ale možná tam chodí právě ty učitelky :-D
To, být jimi, bych nedělal. Až zjistíš, čí je to kolo, tak jim to nebude brzdit a budou mít napilovaný rám. :D
No já chodím do servisu ke známému, takže to v tom asi hraje roli. Neplatím, vyměním kontrolu za jinou protislužbu z mojí strany :)
Dík za článek jen... jen já vyrostl v době kdy platilo "co si neuděláš nemáš".
Když se mi povedlo sehnat Favorita, tak jsem si ho musel kompletně na chodníku před prodejnou nastavit a spojízdnit. A na nic nezapomenout...
Stejně Ti přeji pěknou sezonu a hodně radosti na projížďkách - jak s rodinou, tak samotnému.
A pamatuj... co se naučíš spravit si sám Ti nikdy výlet nezkazí.
To je hezké připomenutí, díky , měl jsem tady debatu s Vlastičkou a na tohle jsem úplně zapomněl, jak kvalitní kola byla tehdy podle něj na trhu, tehdy to moje první mi seřídil strejda :)
No ale zase takový kompletní předsezonní servis jsi zvládl se šroubovákem, kladivem a kombinačkama . ;-)
Díky a mám podobný názor! :)
Taky přeju skvělou sezónu...
Ti nevím, ale jestli s tím mám na závěr jet do servísu, kde všechno budou kontrolovat a případně seštělovávat (za což si nechaj zaplatit), tak bude stačit to ostříkat hadicou a nechat uschnout.