Zajímaly by mě zkušenosti s HRM v cenové relaci do 2000,- Kč. Taky jestli někdo nevíte, jaký je rozdíl, když probíhá přenos dat mezi měřákem a hrudním pásem analogově nebo digitálně. Hlavně co to v praxi znamená pro použití.
u Lídla byla/je? akce na tepák za pár kaček (bylo to B-F), na výběr je nějaká Sigma PC1600, jsou i další značky. Analog/digitál je spíš kódovanej (top modely od Polaru S710-725) a nekódovanej (zbytek světa). U kódovaných "může" jet několik lidí u sebe a vzájemně se neruší. Nekódovaný pásy (obyč.) jsou až na vyjímky přenositelný mezi měřákama
Ptal jsem se na rozdíly hlavně proto, že bych ten měřák chtěl použít na spinningu. A tam se předpokládá víc lidí v blízkosti. Zajímá mě hlavně stránka překrývání signálu a vzájemného rušení / ovlivňování.
pokračování: co má měřák umět: dobře čitelný displej, několik zón TF + zvuková signalizace překročení, dobré jsou časy / % v zóně / nad zónou. Chce to taky navštívit sport.doktora, kterej ti udělá laktátovou křivku a poradí jak trénovat (pokud neznáš, koukni na WWW.KPO.CZ). Sám používám Polar S710, kterej zaznamenává do paměti tep a ostatní údaje a potom doma ti to vyprdne něco takovýho : http://www.volny.cz/aegas/xxx/priklad.jpg
Já myslel, že analogový přenos je s kabelem od pásu k měřáku a digitální je bez kabelu. Nebo se mýlim?
Tímhle názoren už mě překvapil jeden kamarád. Digitální signál může cestovat jak bezdrátově (např mobil i comp na kolo), tak i drátem no a analog taktéž (mobil nmt, rádio a taky počítadlo na kolo) a i drátem
Takže jaký je rozdíl mezi digitálem a analogem? Digitál je kódovanej a analog ne? Nebo je digitál spíš přesnější? Díky za odpověď.
analog/digital (z www.allsystem.cz): Kompaktní pás může být v provedení normálním nebo CODED. Provedení coded má smysl pouze ve spojení s přijímačem hodinkami, které podporují CODED. O co jde - jde o takzvané kontaktní sporty - kde jsou dvě soupravy těsně vedle sebe (do 1.2 m) potom pokud obě soupravy jsou v provedení CODED ukazují obě soupravy správnou TF (tepovou frekvenci). Pokud nejsou v provedení CODED tak oboje hodinky ukazují součet tepových frekvencí od obou pásů.
přesnější: oba jsou přesný na 1tep - se snímacím pásem (
rušený můžou být oba typy). O mizernejch snímačích na rotopedech na madlech nebo drátem připevněným na uchu se nemá moc smysl bavit, ty jsou opravdu hodně nepřesný.
Zajímalo by mě, zda se cenově nějak vyrazně liší měřič s hrudním pásem a měřič na zápěstí... druhá varianta se považuju za asi pohodlnější... Ještě jsem si žádný měřič nepořídila, ale uvažuji o jeho koupi ze zdravotních důvodu a to nejen na kolo ale i pro běh a jiné aktivity. proto budu moc ráda, když mi někdo poradí... děkuji předem.
i ty s měřičem na hrudi, můžeš vozit na ruce :). Dle mého :) názoru, nemá smysl uvažovat o měřáku bez pásu - ten funguje tak, že přiložíš dva prsty na čidla, ono ti to něco ukáže a mezitím se přerazíš na kole nebo při běhu.
ten hrudni pas behem jizdy nevnimas, a navic si pak muzes ten budik dat na riditka, coz je pohodlnejsi..