Jaký Sporttester by jste mi doporučili v cenové relaci kolem 2000 kč. Letos jsem jel svůj první závod a nadchlo mě to natolik, že příští rok chci zkusit nějaký amaterský seriál závodů na MTB. A jako tréninková pomůcka je Sporttester asi nezbytný. Nechci naletět a nebo kupovat zbytečně drahé přístroje. Zaujala mě SIGMA PC 1600 V BAJKSHOPU.
Zvaž koupi sporttesteru v tom smyslu zda jej budeš správně používat.Bez sportovního lékařského vyšetření je jeho vlastnictví k ničemu.Musíš si nechat zjistit AP a ANP,to znamená laktátovou křivku.A v druhé řadě potřebuješ trenéra cyklistiky,aby Ti podle výsledků naordinoval trénink.Jinak jsou to vyhozené peníze.Možná jsi zaslech něco jiného,ale jsem trenér 2.třídy,tak vím co píši.Ahoj.T.
Rekl bych ze ta sigma 1600 je v tehle kategorii dobra volba. Co se tyce toho laktatu tak na tom vysetreni ti zbezne napisou i jak trenovat, jinak to co pise Tom, ze bez trenera se to neda, tomu neverim, pokud nemas nake vrcholove ambice, ale je to jen muj nazor. Ja jezdim z 90 procent objemy v ap, jednou tydne si dam pulhodinku v anp, vic to neresim, jezdim prece pro radost :)
Těch intenzit,ve kterých lze absolvovat cyklistický trénink je šest.Ty využíváš pouze dvě,ale jak píšeš,a to respektuji,jezdíš pro radost.Já také jezdím pro radost a bez sporttestru,nevidím důvod jej usebe používat.To cyklista musí mít aspiraci,závodní ambice,fyzické předpoklady,morálku,zdraví,čas,peníze atd.Pokud toto Alex splňuje,ať si pořídí sporttester,který má nastavitelné tepové zóny,paměť,připojení k PC.V opačném případě stačí levnější přístroj jen pro vizuální subjektivní kontrolu.T.
no vlaste jezdim jeste v dalsich dvou, jedna kdyz se chci uvolnit, tak je to dost pod AP, a pak kdyz dojizdim domu, a vidim ze mam prumer 29,8 a chci to zaokrouhlit, tak neco mezi AP a ANP :) Jinak prestoze jezdim pro radost, tak pokud vis o nakem clanku kde jsou popsany ty ostatni zony tak by me to zajimalo, protoze kdo by nechtel zvysit svuj vykon ze :) Ja na to jezdeni nemam pres rok moc cas, takze pri mych 6000km rocne bych ten mensi objem chtel kompenzovat efektivnejsi jizdou ;o)
notakalemu:až budu mít chvíli čas,tak ti o tom něco napíši.Teď je hezky,tak jezdím.Ozvu se večer,nebo v příštích dnech.Ale jsem rád,že máš zájem.Rád pomohu,alespoň písemně.Mohu ti vřele doporučit knihu Školení trenérů ledního hokeje.Je v ní v kostce shrnoto několik kapotol týkajících se problému sportovního výkonu.Vyučují z ní na FSTV v Praze při školení trenérů sami autoři a na semináři specializace-cyklistiky nám to šklící(Svatopluk Henke)potvrdil.Investice asi 200kč je mizivá v porovnání s tvými náklady na cyklistiku.Zatím.Tom.
notakalemu:Napiš mi prosímtě jakou disciplínu jezdíš,kolik je ti let,kolik máš najeto letos i celkem.Sděl mi co jsi dělal v zimě,mám na mysli jaké sporty a v jakých intenzitách a objemech.Také popřemýšlej jaký je tvůj letošní sportovní cíl a čeho hodláš dosáhnout v příští sezóně.Zajímaly by mě tvoje AP a ANP,pokud máš aktuální výsledky.Jestli můžeš,napiš mi to mejlem na [email protected]
Zatím se měj.T.
Ahoj Tome,mam sporttester,starší model Acurex Plus-Polar. Před lety jsem si udělala zátěžový test vBrně na sportovním abych mohla trénovat "pod kontrolou" TF,ale kromě hodnot AP,ANP,VOmax apod nebyli schopni říct jak tyto hodnoty použít k sestavení každodenního tréninku. Marně hledám jakékoliv informace ci skripta jak pracovat s TF,nebo alespoň trenéra, který by byl ochoten naučit. Co ty na to? Terka
Ahoj Tome,mam sporttester,starší model Acurex Plus-Polar. Před lety jsem si udělala zátěžový test vBrně na sportovním abych mohla trénovat "pod kontrolou" TF,ale kromě hodnot AP,ANP,VOmax apod nebyli schopni říct jak tyto hodnoty použít k sestavení každodenního tréninku. Marně hledám jakékoliv informace ci skripta jak pracovat s TF,nebo alespoň trenéra, který by byl ochoten naučit. Co ty na to? Terka
Terce : kontaktuj mě, prosím, pokud máš zájem dozvědět se o této problematice více.Tom.
Čauky nadšenci do sportu :). Potřebovalbych malou prosbu-nemůže mi tady někdo z Vás poslat okopirovaný manual k Sportresteru sigma 1600 v Cz....moc mi na tom záleží sem jej stratil a ještě to pořadně neumím ovladat...tak se ukažte jací jste ve sportu a jestli umíte i pomáhat. Měj te se fajn
můžu!
můžu,nech mi mail
Ahoj lidi potreboval bych navod v CZ na PC9...mohl by mi ho nekdo poslat na muj [email protected]
Diky moc
Jee zde: http://www.conrad.cz/Files/id6/navody/8/840563...
Mám Sigmu800 a vystřídal jsem i několik Sigma cyklocomputerů. Jezdím hodně i v dešti a tak můžu jen říct, že i přes proklamace o vodotěsnosti se všechny Sigmy dříve či později zamlžily, některé včetně sporttesteru i přestaly fungovat (po pár dnech opět OK).