Garda se blíží, bikechallenge na krku a já zjistil, že mám na řetězu spojku. Není to NEBIKERSKÉ??? Nechtěl bych vypadat blbě.
Až budu sedět s bikery v Restaurante de la Torra v Rivě a dávat si po třetí pizze capuccino, aby se to neprovalilo a já neměl ostudu.
Jo a taky, kdybyste někdo věděl jak se to rozdělává, dneska jsm si na tom odřel ruce a olámal nehty. Dík.
mirku, nezlob se, ale když máš s tím problémy, jestli je to in nebo out....a budeš mít kvůli spojce ostudu....
Poslouchej česneku, připadá mi to nějaký nedokončený co píšeš. Já až budu velkej chci být bikerem a nerad bych udělal nějakou fatalistickou chybu.
...hlavne aby se neprovalilo, ze nejsi biker :-) (bez urazky)
Možná by sis mohl pořídit kryt na celý řetěz jako mají citybajky. Pak by ta spojka nebyla vidět.
...to už si může dát rovnou nebikerské blatníky
Šel bych na to od lesa a vzal to z gruntu. Řetěz bych zcela vyloučil a nahradil kardanem (samozřejmě karbonovým).
Blátníky musí být taktéž karbonové a výhradně s dizajnem Ferrari. To by mohlo projít bez ostudy.
No ty mu radíš pěkný ptákoviny, kryt na celej řetěz a s tím jet do Rivy? Za takovou deklasaci bikerství by ho tam rovnou usmažili na elektrickým fotelu. Ty máš nápady! :-))) Stačí, že za blátníky se tam dává pět let natvrdo!
Rozhodující je schovat spojku!
Kdybys na tom byl jako já, dáš si klidně několik kafí se super bikery a bez starostí. Já ani nevím, že na řetězu má či nemá být nějaká spojka a jak se mi bez této informace dobře žije! A kdo si se mnou dá to kafe rád, tomu moje nevědomost určitě vrásky na čele neudělá. Komu ano, s tím si zase to kafíčko nedám ráda já. A je po problému! :-)))
Tento zásadní problém ženská NIKDY nepochopí :))
To je v pytli. Rozumný slovo z Vás nedostanu. kryt na řetěz! Blatníky!nechci se společensky znemožnit. Z letadla jsem cestou z maroka viděl Alissimo a monte Baldo (pod sněhem) a dkyž si představím, že tam přijedu z blatníkama, brr.
Jo tak když jsem potřeboval sundat zadní disketu nebo kazetu,jak jste mi to tady kdysi radili, tak si dva bikeři rozedřeli ruce do krve o to multikolečko vzadu. Tak jsem řekl, že mám na řetězu spojku, někdo to rozpojil a tím řetězem jsme proti tomu stahováku to kolečko obtočili a udrželi. Takže takhle vzato je ta súpojka užitečná.
..no vidíš ! takže jsi to nakonec vyřešil sám pro sebe. a je to.
Kašli na imidž! Sleduj svou žízeň! :-)
Koupil bych svetlo a jezdil jen v noci...tak nebude spojka videt....
Vy si z toho děláte prdel, ale to je se zásadní problém. Já například řeším, jestli je či není bikerské mít na ventilkách čepičky. A vůbec jaký ventilky?
Čepičky jsou potřeba!!!Nedávno tady jednoho bez čepičky hledala svobodná maminka.
Tak že čepičky jsou bikerské. Super, jdu si je hned koupit. A můžou být barevný? Pokud se vůbec prodávaj.
No čepičky určitě, přední červenou a zadní modrou. Mít obě stejné je nebikerské. A nemít žádné, to je hrůza. To radši jezdi bez ventilků. A blatníky musí mít každý, nejen biker, jináč pak vyzerá jako blááátník, ne biker.
Čepičky jsem tady jednou nadhodil a bylo zle. Tak jsem to konzultoval s bikery, trochu jsem se porozhlédl a zjistil jsem několik skutečností. Někteří bikeři skutečně jezdí bez ventilkových čepiček. Myslím, že tím dávají najevo svou častou účast na závodech.Prostě takovej zvyk., běžný, ne? K ježdění bez čepiček se totiž dle mých zjštění uchylují právě závodníci. Jde jim prý o rychlost nasazení té pumpující bombičky.
Počkej a jaké ventilky - to snad je jasný. Přece galuskové. Blbě se pumpujou, ohýbají, občas se vytrhnou z duše, ale zkus přijet na Gardu s auto ventilky nebo, nedej bože se starými cyklistickými. Budeš vypadat jak vykopávka!
mirku, prozraď, děláš si manikúru nehtů a jak je leštíš? mohl by jsi prosím také prozradit, jaký používáš lotion po sprše a velice by nás těšilo, když sedíš v Rivě na cafe macchiato - to je tedˇ myslím IN - jakou značku kalhotek nosíš?
Hele nerejpej do něj. A zapomněl jsi, že správnej biker si holý nohy.
jakou značkou epilátoru?
Správnej bïker si holí holý nohy!
Tak ted už fakt nevím. Tak je to bikerský nebo není? Už mam na kole i na sobě všechno IN, ale zbývá tenhle detail. Jenže malé detaily dělají velké bikery.
No jestli mas autoventilek, tak s timhle budes IN
http://search.centrum.cz/index.php?from=1&...
tazatel určitě vlastní 1/2 mozkového závitu
páni mať tak "P" problémy, treba to pochopiť a nezľahčovať, teraz je najdôležitejšia spojka, Mirek čo tak zohnať nitovačku
Po pročtení diskuse jsem si oddechl. Není to míněno vážně, zaplaťpánbůh.
Nicméně jsem v praxi tu a tam narazil na lidi, kteří něco takového mysleli vážně... :-(
Ty jsi nekdy potkal Morcaka?:-)
Tak najde už se někdo, kdo mi poradí jak se ta blbá spojka rozdělává. Kecáte tady o hovadinách o)))) a já mám řetěz plnej marockýho prachu. 8 dní jsem nejezdil a dnes musím vyjet!!
Tu pevnou stranu spojky musíš mírně ohnout tak, aby volné konce čepů se přiblížily k sobě, volná část spojky má rozšiřující se otvory směrem k sobě, tím tu volnou část vyndáš.
Míro nacvič přeskočení zídky, zaparkování kola do stojanu bez vycvaknutí a nikdo z místních bikerů si nějaké spojky či čepičky nevšimne.:)))))
dobrý nápad. co tak nacvičit i chodit s kolem v nášlapech bez vycvaknutí a dát si tu kávu u Gardasee s nevyckvanutými nohami v kole a přitom pohodlně sedět v kavárně u jezera?
Nevim, zda je to bikerske, ale rozhodne to je mireckovske :)
Je to silně nebikerské, řek bych, že až nemorální. Spojka způsobuje hladkej chod řetězu přes pastorky. Pravej biker snýtuje řetěz pěkně natuho, aby mu střílel; aby před ním všichni včetně zvěře prchali v děsu. :-)
No, pokud mam reagovat seriozne, tak ja jsem spojku na svem sram 970 odmitla. Duvodem bylo par nezavislych sdeleni ohledne roztrzeni retezu prave v miste spojky.
Taky jsem se bal, ale technicky to neni mozne...tak jsem se nechal premluvit:-)
"nemozne" je blby slovo...Samo, ze je to mozne, ale neni to o moc vic pravdepodobnejsi nez na klasickem clanku...
Tak taky něco pro pobavení.....
Mirku, jenom a jenom kvůli tobě jsem včera večer hledal leták, který by ti snad mohl pomoci vyřešit dilema. Tak jako mají některá celoodpružená kola virtuální čep, má toto kolo virtuální řetěz a zadní stavbu, to prostě musíš vidět.Takové kolo ti budou každopádně všichni bajkeři závidět.
http://zakarr.blog.cz/0605/absolutni-technickej...
Upozorňuju, že jsem na tom nedělal žádnou fotomontáž, je to normálně naskenovaný.
Tak ted jde o to, jestli to je bikerske mit vsechno virtualni:-) Cece, nechces to poslat do Czech smeid? Me to docela pobavilo:-) Tady je videt, ze grafika muze delat kazdej pablb...Hold dobrej se hleda spatne a urcite nebude delat letaky pro Makro:-)
Hele pozoruji, že si tady ze mne,začínajícího bikera, děláte srandu:o))). Do žádných virtualit nejdu. Spojku jsem včera rozdělal a i zase spojil! Mezitím jsem řetěz umyl. Jsem rád, že jsem udělal další krok k bikerství. Příště to zkusím i na svém kole.
Mirku doufám že jsi pochopil, že si nedělám srandu z tebe.
Je neříkej, ono to občas neškodí nikomu:o)))
Jedineho bych se mozna bal...opakovane rozdelavani a zase montovani. Prece jen je to mechanickej spoj...Jestli ti slo jen o vycisteni retezu, kup radeji pracku na retez....
Jo tak přesně tohle mi taky leží v hlavě. Jinak se mi, ale spojka osvědčila. Prasknul mi drát v zadním kole na straně těch zubatých koleček. Rozepli mi spojku a řetěz dali na kolečka, jednou rukou ho drželi jako smyčku a další biker točil stahovákem proti, šlo to jak po másle.
Pročpak ? Spojka se dá rozpojit bez jakéhokoli násilí. Ono to ani jinak vlastně nejde, je jen jediný způsob jak to udělat, a pak se to rozpojí skoro samo. Tam se žádné opotřebení spojovaním a rozpojovaním nekoná.
baikerské či nebaikerské ,je jedno jaký máš kolo ,ale jak na něm umíš.
mezi bikery nemůžeme počítat autora téma
On také chce být bikerem až bude velký :o)))
Tak jsem se šel honem podívat jestli mam řetěz se spojkou a mam. Je to v pytly. Letos už bajker nebudu. Řetěz se bude měnit až příští rok. Ale má to výhodu. Když už mám nebajkerskou spojku řetězu tak si mužu na zimu dát i blatníky :o)
Víš jak jsem se divila, když naší mladé praskl řetěz a ona tam spojku neměla ..no jo na starej Ukrajině byla a to bylo panečku kolo z toho byla kondička ... :-) ... a jak jsem byla šťastná, když jsem ju mohla vyměnit za Esku ..hm aj tá vlastně měla spojku ... no mladej jsem musela teda nakonec vyhodit klínek zkrátit o článek, ale nástroj na to jsem si mosela vypošťat ...tomu říkám, že to není bikerské - nástroje se musijou vozit sebou