Zdravím všetkých cyklistou. Aké by ste mi odporučili sedlo na crossový bicykel kellys saphix. Chcem na ňom presedieť aj desať hodín denne, tak by malo byť pohodlné.
Nikdo nikomu nemůže radit dobré sedlo..
Každý člověk má sedací partie zcela "individuální"..a i velmi drahé sedlo co vyhovuje jednomu člověku,nemusí vyhovovat druhému.
Já teď měnil sedlo z "velmi měkého" (Trek) na Specialized,které je o dost tvrdší..Nikde nedře,bezva se mi na něm sedí...,ale oproti Treku,mne bohužel bolí záda..a to i při naprosto stejné geometrii a nastavení kola jako u předešlého sedla.
Už se to postupně po 650km zlepšuje..,ale než to bude úplně ok,ještě si trošku vytrpím.
I když mě tu někteří kamenují - jezdím teď na nedávno koupeném italském sedle od Lidla a jsem sám překvapený, jak dobře se mi na něm sedí. Měl jsem štěstí, protože bylo na výběr asi 6-7 typů, vše myslím za 250 kč a vybral si to správné. takže záleží fakt vše na štěstí, zadku, již vyseděném masu atd. Ale nedávno jsem četl, že v Praze je nově půjčovna sedel před koupíi takže to by byla alternativa pro výběr.
Tak o tom můžu něco napsat. Mám jedno sedlo k doporučení!
Je to staré koženkové sedlo, klasického tvaru z let tak těsně po revoluci. Je z dětského kola. Jezdila jsem na něm od té doby!!! Vždycky jsem si ho předělala na nové kolo a nevím co je to když bolí ty zadní partie. Do teď jsem to nepoznala. Loni na něm najeto přes 2000km. Letos jezdím na novém kole a novém sedle. A zatraceně vím , co to je , když nemůžete vydržet sedět. Ovšem jak by vypadalo to staré sedlo na krásném novém kole, co? No to jen tak pro zasmání. Až uvidíte super kolo s gumovým sedlem - někde poblíž budu já.