Koupil jsem si Rock Machine na kterém je př. vidlice RST Capa T4. Jelikož jsem na předešlých kolech neměl tento druh vidlic, prosím o radu, jak se o ní starat. Např. Kdy a jaká se doplňuje vazelina, jak ji optimálně nastavit na svých 85 kg ap. Všem předem díky.
Mám obavu,že vidlice Capa je na Tvých 85 kilo měkká.Zkus ji rozebrat(vrchem)je tam nějaká pružina a elastomery.Sežeň tvrdší pružinu nebo ta pěnová hejblata a vyměň je.Případně tam nasuň elastomer navíc,a bude již od základu více předepnutá.S mazáním vidlice,v době kdy jsem jezdil na Kangaroo a před tím na RST 400 jsem nic nepokazil silikonovou vazelínou,sehnal jsem si ji v práci,tak jsem nešetřil.Spotřeba maziva je značná,nemá smysl kupovat nic drahého.Nevýhodou je ,že tato vidle nemá maznici,musíš rozebírat.A natáhni si na vnitřní nohy nějaké krytí,třeba neopren,lze běžně zakoupit.Párkrát zmokneš a vidlice začne drhnout,ztíží se její chod.To bych určitě udělal,značně prodloužíš její životnost.Prach,písek a jiné nečistoty mají stejně zhoubný 'učinek.Jinak s ní nic neuděláš.A u RSTéček se brzy vyklepou pouzdra(asi nejsou z teflonu) a bude klepat jako by jsi měl volnou hlavovku.A nevím kdo to opraví.Zatím se měj.
a úplně nejlepší bude ji vyhodit :) a koupit pevnou - ta bude aspoň fungovat. Nevím, zda má smysl investovat do této vidlice korunu. Ber to samo s rezervou
Máš pravdu, vidlice RST mají s ostatními vidlicemi společné pouze to, že ležely vedle sebe v obchodě.