Ahoj, byl by tu nekdo tak hodny a poradil mi jak odstranit vuli v hlavovem ulozeni Kalloy, at to serizuju jak serizuju, tak se mi tam po chvili udela vule. Diky vsem Galaxy64
http://www.parktool.com/repair/
nejde o k zliatinu, ale skús, sú tam aj iné zloženia
je to jednoduché!povolíš objímku představce,dotáhneš ježka z vrchu,tak aby si cítil při zatočení rukou jak sedí ložiska,srovnáš řídítka,dotáhneš objímku představce a nezapomen pak povolit ježka.pak slouží jako prachovka.stačí jen jemně dotahnout.Pokud ani tak vůli neodstraníš je problem jinde,bud je vymačklý sloupek vidle ,nebo špatné misky,ložiska a podobně.
Dik moc, zkusim to.To co jsem neudelal je povoleni toho jezka, muze byt problem tam? I jinak mi to pripada, ze ten jezek nestahuje spravne ta loziska, i kdyz ho dotahnu "na krev" porad tam je vule. Vymackany, nebo zniceny by byt nemelo, kolo je novy. Zkusim to jeste rozhodit a zjistit problem, pak to asi potupne odtahnu do servisu :-(. Jeste nejake postrehy? Dik Galaxy64
Novy poznatek: Koukal jsem na to a mozna je problem v delce te trubky vidlice. Kdyz sundam jezka, tak trubka vidlice je presne stejne jako objimka predstavce, jezek teda nema sanci to stahnout, protoze se opira o trubku vidlice a ne o objimku predstavce. Pod predstavcem mam tri podlozky, kdybych pridal jeste jednu, trubka bude vic utopena a melo by to byt ok. Nebo se trubka zkracuje? Premyslim spravne, nebo ne? Dik dik dik. Galaxy64
Správně. Záleží na tom, jak vysoko máš už teď řídítka. Pokud je sneseš ještě o výšku podložky výše, přidej podložku, je to nejjednodušší. Pokud jsou už teď vysoko nebo akorát, je možné zkrátit vidli - ale raději pětkrát měř a jednou řež. Taky je možné i na vysoko posazená řídítka přidat další podložku a pak otočit představec (většinou má úhel +5 stupňů a otočením bude mít -5 stupňů).