Kolega si koupil novýho Reflexe a protože byl "chytrej", sehnal ho přes známý přímo od Authora. Bylo sice levnější, zato napůl nesestavený. Dal jsem mu to dohromady, ale mám problém s měničem Deore - kladka je pořád příliš blízko pastorkům a při nejmenším kolečku občas klepne až do rámu. Zkoušel jsem seřídit vzdálenost kladky od pastorků seřizovacím šroubem, ale problém zůstává. Já sám mám vzadu Acceru (4 roky stará) a ta je úplně v pohodě, přitom je o 2 třídy níž...
Existuje ještě nějakej jinej fígl, jak tu kladku snížit? Když to nepůjde, tak to dám seřídit do servisu, ale docela dlouho jsem se s tím piplal, takže bych to bral jako malou osobní prohru, kdyby jsem to nedotáhl do konce :)
To závisí na délce řetězu, kterou nutno nastavit.
Díky, to mě napadlo jako první, ale nějak se mi nechce věřit, že by od výrobce byl krátký řetěz. Všechno je tam originál, přední 3-talíř, kazeta i přehazka, no ale asi to tak bude...
Nevidel bych to na kratky, ale naopak dlouhy retez.
Pred sezonou jsem retez nasazoval a nekde jsem nasel doporuceni. Pokud das retez na nejvetsi vepredu a nejmensi vzadu, po spojeni by ti koleckla kladky mela vyjit presne nad sebe. Udelal jsem to tak a neni problem s kladkou drkotajici o kazetu.
Je to návod pro všechny typy přehazovbaček nebo jenom pro Deore?
Jak mohu zkontrolovat správnou délku řetězu u staršího francouského kola - silnice, s neznámými komponenty?