1. Právě jsem četl, že u MTB se někdy montuje přední a zadní plášť proti sobě, u krose a silnice oba dva ve směru zaznačené DRIVE - šipky? Eventuelně jsou u MTB šipky FRONT a REAR?
2. Kde najdu údaje o správném tlaku?
Díky.
Vsechny udaje mas na boku plaste....Jak smer, tak i udaje o tlaku. Jinak u nekterych plastu je jedno, jak je nasadis...jsou univerzalni. Ale vetsinou se na MTB delaji plaste na predni a zadni kolo. A nebo jak pises ty...jeden plast na predek a zadek, ale zalezi, jak ho nasadis
já mám třeba na pláštích tlak min. 2,8 a max. 3,5
Taky by me zajimalo, jak je to s tlakem pneu doporucene vyrobcem. V praxi se totiz pouziva (melo by se pouzivat) kolikrat i docela vyrazne mene, nez byva uvedeno.
Treba i pro plaste 2.1 zni doporuceni od 1,7 baru (50kg jezdec) do 2,6 baru (100 kg jezdec). Plati pro teren, ne pro silnici, to by se clovek udrel :). Je fakt, ze v praxi vetsina lidi pumpuje zbytecne mnohem vic a pripravuji se tim o komfort, prilnavost a zvysuji riziko defektu. Na rychlosti v terenu to taky nijak neprida, spis ubere tou snizenou trakci.
TO SOU TEDA BLUDY PRVNÍ KATEGORIE!!
tu je názor odborníkov- http://the.mtbiker.sk/index.php?modul=clanky... a tu výrobcu , jedná sa o manuál výrobcu Author na str. 23 - www.author.sk/userdata/download/manual%202k5%20inet.pdf
Smutny je, ze clovek muze najit fury clanku od odborniku a spousta jich bude naprosto protichudnych...
V tom clanku je jenom doporuceni foukat plast na tlak doporuceny vyrobcem, nic vic, nic min. Ani o jaky plast se jedna, ani pro jaky druh urceni kola, ani jakou ma sirku.
ale je to určite viac ako 2,6 baru, 80 kilový jedinec to prerazí pri prvom dopade na koreň
jasne, zalezi, kde a jakym stylem jezdis. Ja taky citoval odbornika :) (Mountain-bike magazin De 06/06) .
Taky nejezdim pod + - 2,3 bary, i kdyz bych podle te tabulky, co tam je, mohl...
berem späť toho odborníka,vošlo to tam omylom