Čau,co dělat s roztrepenym lankem???potrebuju ho protahnout bowdenem a nechce se mi menit.
dik
slepit těstem
Pokud je roztřepený na konci a snese zkrácení, omotej ho kousek před roztřepením natěsno izolepou, izolačkou, nebo zaletuj a ustřihni. Nebo s ním nic nedělej a odnes ho k ustřižení do servisu, mají na to speciální nůžky.
Kup si novyyyyy!!!! Delat si starosti s nejakym lankem...neni to zbytecny?
Pokud je to roztřepené na konci a dá se to ještě zkrátit, tak to ustřihnu kleštěmi, pokud možno kleštěmi na lanka. Jinak zpravidla kupuju nové lanko. Avšak, jak moc to hořelo? O půl druhé večer...
Díky za všechny rady. Potřeboval jsem za roh do hospody a nechtělo se mi šlapat schody. Tak jsem to zalepil tím těstem, navlík a jelo to z pátýho patra jako dříve. Bez vás bych si neporadil, tak ještě jednou dikes, pomohlo.
PS. 30,- za nový lanko? to mám kusovku,panáka a rohlík nebo dva..
máš pravdu, na co nový lanko, já brzdím na pekaře a do hospody vždy dojedu
Napadlo mě vyrobit si nůžky na lanka sám. Vyvrtat do spodní čelisti nůžek na plech díru podle průměru lanka a máš profilový nůžky. Mohlo by to chodit. :-)
Děkuji ještě jednou všem. Potřeboval jsem za roh do hospody a nechtělo se mi šlapat schody. Tak jsem to zalepil tím těstem jak radil ještě v noci ten Kolemjdoucí, navlík a jelo to z pátýho patra jako dříve.
PS. 30.-kčs - za nový lanko jsem tím ušetřil, dal si panáka a utopence navíc.
To si v půl druhý v noci zadělával těsto ?!?
Na to je nejlepší linecký, 52 krát překládaný :-)))
Zase jsem se něco přiučila. Já jsem zatím překládala jen listové těsto.:)))))
třeba do hospody peče preclíky???
No jo no...usetril...ale v dnesni dobe si za 30 kcs uz nic nekoupis...a myslim, ze v ani v bance ti to za Kc nevymenej:-)
Ale proc vyhazovat neco co se da tak lehko opravit a muze bez problemu fungovat dal? Jedno jestli je to ram za 10000 nebo lanko za 30 - tady nejde o penize, ale o princip. Ja vim ze dnesni trend je pouzit a vyhodit, ale proboha proc? Asi jsem v tomhle smeru trochu nenormalni, ale ja si i obycejnych veci docela vazim a hned tak neco nevyhodim.
Jak dlouho mi vydrzi a kdy teprve vyhazuju retez, kazetu nebo prevodnik - o tom jsem tu myslim uz napsal dost. Ale to neni o spravovani.
Ale treba ta lanka: U stareho kola jsem je mel tazeny spodem, tudiz musely byt delsi. U soucasneho jsou tazeny po horni trubce, coz je kratsi vzdalenost. Takze ty popraskane a roztrepene ze stareho kola jsem nevyhodil ale pozaletoval, a ted, kdyz je potreba, tak jen staci hrabnout do supliku.
Nebo stan – po 2 letech cisteho casu pouzivani mi zacaly praskat ty kratke duralove koncovky, do kterych se zasunuji jednotlive segmenty. Podotykam ze to nebyla zadna imitace z Lidlu za 300, ale poctivy stan za 4000 - holt nic nevydrzi vecne. V prvnim outdoor kramu mi poradili at si pry koupim novy, tenhle ze uz to ma davno za sebou. Ve druhem (seriozni prazsky Holan) mi prinesli krabici s celymi segmety, at si vyberu. Ale ja potreboval jen ty kratke koncovky. Nakonec jsem uspel ve Ferone - koupil jsem tam 0.5m te nejlevnejsi medene trubky (med nepraska), z te si narezal sest 8cm dlouhych koncovek a ty popraskane vymenil. Pred rokem mi zase na ceste odesel zip u vnejsiho stanu – tak jsem tam misto nej nasil 5 patentek a stan vesele funguje dal:-)), a jeste dlouho bude. Zip uz tam ale vracet nebudu - patentky se skvele osvedcily a kdyz se nejaka poroucha, snadno se da vymenit.
Kolikrat jsem zasival brasny uz ani nevim - zipy se samozrejme uz davno vsechny rozbily, ale k cemu zipy:-))
Poustevníku, ceníme si tvůj šetrný přístup k věcem a to je dobře. Ale možná ti uniklo, že si tady se založením vlákna v poslední době skoro každý druhý ne-li první z nás dělá "prdel" anebo aby řeč nestála. To je můj dojem i s tím lankem, kdy to Egesiho napadlo o 1/2 2 v noci, kdy asi chtěl jít na další osmé pivo.
To sem psal pozde protoze chodim pozde spat a lezelo mi to v hlave,protoze sem mel doma rozdelany lanko od prehazky a chtel to dat co nejdriv do kupy.Navic nemam stipacky a v obchode maji nejlevnejsi za 200 ktery ale nestipnou bownden,ty maji za 1000.Takze dosla trpelivost,dal to do servisu a krasne mi to vyladil.A nechtel sem novy protoze se vytaha a po par kilacich ho zas budu muset ruzne dotahovat a tak,i kdyz teda staci otocit sroubkem ale vsechno se podela kdyz muze,takze by to treba pak nekde venku neslo tak lehce.No,hotovo,jinak souhlasim s poutnikem nebo kym,proc menit kdyz vali dobre,a u toho lanka dvojnasob.,takhle budem za chvilu zit vsichni na smetaku,kdyz kazdej zije jak prase a vsechno ma na jedno pouziti.
Doufam ze ted uz si nemyslis ze to pise nejakej k.okot (mmimochodem tento kokot psal mym jmenem cosi,takze mu vzakzuju aby co nejdriv pichl).
Egesi, ty vulgárnosti nepatří sem, ty si nech na doma ano? Kdybys byl registrovaný, asi by sis tolik nedovoloval a když, tak zase jen anonymně, že?
... jsem jeste zapomnel napsat - kdyz mi praskne i podruhe (na kole kde je tazene horem), jeste skvele poslouzi tatikovi na starem favoritu co ma radici packy dole na spodni trubce:-)))
nejlepší je nový lanko nezkracovat a konec jen svinout.
Nechápu k čemu ti to bude, když lanko 10a více centimetrů před neporušeným koncem bude v nejlepším případě sploštělé ( často je i potrhané) . Lanko ze zadní brzdy lze zkrátit a použít na přední .