...jak moc pravdivá je pravda, že ionťáky kazí zuby??? :-)
Kdyby jen jonťáky, všechno! Lepší je svoje zuby nemít. :-)
...a po letech se opět přisát k ženskému prsu :=))))
To by se vám líbilo - nic takového. Jen si ty svoje zoubky pěkně opečovávejte a mlíko pijte z hrnečku :o)))
!
Prosímtě a kde si tohle sebral?!? Že po nich pálí žáha, to jo, to je fakt - kvůli tomu je také nepiju, ale že by se kazily zuby...
To bude důsledek zdravotnické osvěty místního OÚNZ. Cožpak ti taky neříkali, že nemáš pořád jíst sladké, že se ti zkazí zuby?
Jedeš dlouho na kole? Pocucáváš u toho pořád něco? Je to sladké? V mém případě: Ano, Ano, Ano. Tak vidíš, pán má dobrou pamět a dobrý úsudek.
...samozřejmě z "bedny" to mám, že sportovci mívaj díky těm iontovým nápojům zkažený zuby
...jo ale myslím, že v zde nejde o obsah cukru, nýbrž té chemie, která (podle "bedny") narušuje sklovinu
Kazivost zubů způsobuje určitě jen cukr, v ionťáku obsažený, chemie nemůže kazy způsobit.
Ještě k tomu dodám, že pokud si na noc zoubky vyčistíte, zuby se vám nebudou kazit víc jako po jiných cukrech v ostatním jídle, snad ještě může mít vliv to, že někdo pocucává tyto nápoje s cukrem celý den a povlak z nich není dlouhodobě setřen ať už jiným jídlem nebo zub.kartáčkem, pak by kazivost mohla být vyšší.
Chroupejte mezi popíjením iont.nápoje třeba mrkev nebo okurky:-) Možná taky střídat ionťák s čistou vodou.
ANO, je to tak. Po všech ph kyselých nápojích se kazí zuby /třeba ovocné čaje/. Tam, kde je v takových nápojích navíc přidaný cukr, tak je to ještě horší /iontové nápoje, coly, sprite, tonic apod./
Zkoušel jste někdo někdy měřit pH takovýho ionťáku? Soudím, že by lehce kyselej být mohl...ty fosforečnany.. :)
No ty fosforečnany, pokud tam jsou, podle mého soudě spíše jsou kvůli stabilizaci pH, což ovšem neznamená, že to nemá kyselou reakci.
Jsou tam. Dihydrogenfosforecnany. Aspon v tech iont.napojich, ktery jsem videl/nasel. Dihydrogenfosforecnanovej anion existuje v rozmezi pH 2,1 az 7,2. Pri nizsim prechazi na fosforecnou kyselinu (fuj), pri vyssim na hydrogenfosforecnanovej za uvolneni H+. Coz se da chapat i jako pufrovaci schopnost. Takze drzi pH pod neutralni urovni. Nerekl bych ale, ze tam jsou kvuli HLAVNE pufrovani... Spis pro doplneni fosforu...
Trosku si please upravte slovosled v predposledni vete. Dekuji :)
...no vzdyt to rikam a vubec bych se nedivil, kdyby tam byla primo kyselina fosforecna, jakozto dost casta potravinova slozka soucasnosti...tady nejde o cukr ale nejaky takovyhle svinstvo
Přesně, tak zvýšený obsah cukru, který je v iontovém nápoji nezbytný doplněk, pro pokrytí spotřebovaného glykogenu při výkonu.
Proto se doporučuje, a u sportů kde je to možné, vozit sebou čistou vodu a po napití iontového nápoje, propláchnout ústna. Problém však je u cyklistiky, kdy vozíš sebou jenom to nejdůležitější, asi těžko někdo bude mít dvě plné láhve tekutin.
A nebo snad ještě žvýkačka, alespoň na chvíli.
Začíná to očima, pak jdou zuby, následují klouby, další v pořadí je krematorium. Tak si vyberte, co je vám bližší. Nakonec budete rádi jen za zkažené zuby! :-))) :-)))
Nejbližší je mi přece jenom ten kremák, asi 500 m vzduchem. Je sice nejstarší v republice, ale mají tam nový hořáky, spalovací automatiku a dioxinový filtry. Taky popelníky. Děti Země jsou z něj nadšený! :-)
zase povery,mna uz jebne. pokial viem tak som sa stym este nestretol aby niekomu iontaky kazili zuby. je sice pravda, ze kazdy ma rozne citlive zuby a preto netreba zase zovseobenovat takuto to vec. svojho casu som si v robote urobil test par napojov / coca cola and co / tym, ze som do nich na urcity cas vlozil plechovy pasik. ak skorodoval a skorodoval tak vtedy je mozne rizik vzniku zubneho kazu co je u milovnikov tychto napojov vcelku bezny jav. takze mozem zodpovedne povedat, ze iontove napoje beznemu smrtelnikovi, kt pravidelne dodrziava oralnu hygienu nic take nehrozi.
Souhlas.Na vzniku zubního kazu se podílí mnoho zevních a vnitřních faktorů. Kyselé pH sice vzniku zubného kazu napomáhá, ale samo jej nezpůsobuje. Důležitá je přítomnost právě cukru a taky bakterií, které žijí v úst.dutině, a které cukr rozkládá í na kyseliny a ty teprve způsobí po určité době kaz. Nejlepší prevencí je proto ústní hygiena, bez ní to nejde. A to je asi kámen úrazu:-))