Tak kdo me tu trosku pozoroval, tak mozna vi, jak moc jsem se v poslednich dvou mesicich rozhodoval a celkem i trapil. Dat vypoved a vyrazit do sveta a nebo zustat doma a do duchodu pracovat.
Takze vypoved podepsana:-)
Ted me uz jen ceka priprava na cestu a v cervenci odjezd na Nordkapp...a pak...nekde si pri ceste najit praci...snad se zadari...
Gratuluji. takovým hochům je otevřen svět.
Jestli tomu dobře rozumím, tak je pro tebe minimálně na 25 let s hákováním na důchod konec. To jsi dědil, restituoval, nebo vyhrál na burze? Sponzoři se těžce sháněj. A že začínáš zrovna s tou nordkappovou hrůzou? Doporučuju ti přečíst si jednu z Vlasákových knih (název už se mi vykouřil), byl tam taky a dává v ní celkem dobrý rady.
Nene...bohuzel. Mam neco nasetrino. A do duchodu cestovat nebudu. Ted Nordkapp a pak se uvidi. Bud se vratim a najdu praci, nebo budu hledat praci za hranicema. Proste potrebuju odpocinout. Mam docela hektickou praci a uz me unavovala
Tak si to užij. V Norsku, myslím, ale o práci moc nezavadíš.
Ty umis potesit....! V Norsku jsou farmy, kde praci najdes....znama tam je. A nemusi to byt Norsko. V Evrope je plno zemi
Michale, když bude úplně nejhůř tak můžeš využít radu J. Vlasáka. Pet láhve a aluminiové piksly (nesmí být zdeformované) jsou zálohované a dají se vracet i v minimarketech u benzinek. Podél cest jich je prý fůra.Denně se dá utržit v průměru 40 krone. Tak tam snad hlady neumřeš. Jinak přeji příjemnou cestu, málo deště, fůru nezapomenutelných zážitků a hlavně příjemné a vstřícné pocestné. Jó a foť, foť foť.
Vim, vim...:-) Delalo to hodne lidi, co tam jezdi na kole:-)
Fotit budu, kvuli tomu tam jedu.
Tohle byl muj detsky sen a rekl jsem si, ze je cas si ho splnit. Kdyz tam praci nenajdem, tak se muzem vratit a najit si zas normalni praci tady....
Podstatné je, žes na to vůbec našel tu odvahu - přece jenom to je výlet do neznáma. Ale určitě to musí vyjít :-)
A vis kolik me to stalo nervu:-))) Ale jsou na tomhle webu lide, co uz to maj za sebou...A navic, mam docela narocne zamestnani a zdravi z toho uz moc nadsene nebylo....proto potrebuju relax....
Udělals dobře. Člověk by měl jít za svým snem...
Podmínka není jen nezdeformované, když je narovnáš, dá se použít, ale čitelný musí být čárový kód a obal musí být původem toho státu, kde to vracíš. Což je problém u větších (E-čkových silnic), kde jezdí plno cizinců, např. velmi často jsem ve Švédku narážela na dánské obaly - tak ty za krone neproměníš.
Navara má pravdu, ale zapomněla na to, že před zavírací dobou se zbavují obchody a benzínky potravin, kterým dochází doba použitelnosti. Vyhazujou je v originálních obalech. Vlasák toho hojně využíval. Taky uvádí, že benzín do vařiče si bral ze zbytků v hadicích stojanů, ale to mu nepovolili všude. Teď už zpychnul a asi s dolarem na den nevystačí :-).
...jasně, jsou tam na jihu Norska farmy napr. na jahody, tam se daji vydelat celkem tezke penize
Jo tak tomu se říká životní krok :o)))
Hodně štěstí :o)))
Jo jinak...za tohle vse muze Cyklopoustevnik....:-) Tenkrat mi pekne promluvil do duse:-) Dik!
Jo jo, za vsechno muze cyklopoustevnik, vid Michale:-)) Tak at ti to dobre slape, hlavne zadne karamboly a co nejmin defektu. Pekne pocasi ani vitr do zad ti ale prat nebudu, abys pak prilis nenadaval - kdyz budes pocitat s permanentnim destem a protivetrem, muze byt vzdycky uz jenom lip. A pokud te tam na tom severu nesezere zadny hladovy los ani komari (no spis to budou ti komari), posli mi treba z Nordkappu pohled:-)) Jinak az budes mit cestu okolo Walesu, urcite se zastav.
:-)
Se jeste dohodnem....Odjezd chystame na Cervenec...do te doby hold budu jeste uzivat praci:-) A uvidime. Mozna nam bude dohodnuta prace, tak jsem zvedavej kde a co (pres znamy). A kdyz to bude nekde v UK, tak se sejdem a pokecame...:-) Chtel bych dat dohromady nejake web stranky a obcas je behem cesty aktualizovat, ale nevim, jak je to na severu s webem...platit se mi za nej asi moc nebude chtit:-)
hele, michale, doposud si psal v prnví osobě a teď najednou my ? Jak si to mám vysvětlit?
Jsme dva....:-) Ja a ona:-)
no jo, to jez jinýho džbánku, to se to pojede...alespoň na začátku...... To se to dává výpověď. A já, že jsi měl odvahu sám samotný...ale neva, i tak je to dobrý. Jen hochu jako starší ti dám radu, jestli dovolíš. Jestli ta tvoje vyvolená není přesně ale přesně z toho samého dřeva, jako ty, tak nevím, nevím....to víš, že ti přeji aby to vyšlo, protože je-li z toho samého dřeva, o to lepší. Dva z tisíce se vždy najdou a máme tu přece jiný dobrý příklad. Tak držím palce, ale ještě se tu jistě sejdem, do léta dlouhý to čas.
A to je ta původní nebo se za ten půl rok objevila nová :o)))
Koukam Radko, ze mas dobrou pamet. Je to ta puvodni:-)
A ona je je do toho snad vic zapalena nez ja:-) A je to jedinej clovek s kterym bych do toho sel, protoze vim, co od ni muzu cekat a vim, ze mi v prvnim kopci nebude fnukat. Naopak, obcas mi prijde, ze je silnejsi nez ja:-)
Hele a co my??? Nejsi ty nejaktivnější přispěvatel na tomhle webu???
Snad aktivnější jak Radka...
Ale snad se díra zacelí a až se zase objevíš někde na webu, tak napiš.
Gratuluju k rozhodnutí, to sou věci.... závidim...
Hodně štěstí a uděj naší cyklistice ve světě dobré jméno...
Co ti přeji na cesty? Abys svého rozhodnutí nikdy nelitoval a ve zdraví vše přečkal. Po návrtau se ozvi! :-)
veľa šťastných prebudení, a čo tak skúsiť najskôr tam kde sa zadarí,vraj to zdvihne náladu, pevnú reťaz.
Tak to Vám přeju hodně štěstí. Trochu mi to přijde líto, že jsem někdy v 25 mohl tak maximálně do NDR. Zasr*** rudí bratři. O to víc Vám to přeju, užijte si to.