Mam jedno stare kolo koupene v hypermarketu. Jezdim s nem jen do mesta a tam kde je riziko, ze by mi mohli ukradnout me novejsi a pomerne slusne kolo. Ale mam problem. Kdyz prestanu spalat tak se automaticky retez posunuje dal a nezastavi se. Takhle se mi dostane do spic nebo se mi nekde sekne na smyku nebo prehazovacne, coz je dost neprijemne. Takze mi nezbyva nez bud neustale slapat i skopce :-) nebo proste zvednout nohy a nechat at se spolecne s retezem dal vesele toci i kliky. Poradte mi nekdo jak a co se ma opravit? Nebo se nastvu a to kolo umlatim k smrti. Zdar
Podle mě je porucha ve volnoběžném ústrojí vícekolečka. Buď je znečištěná vazelína, nepohyblivé západky, nebo moc utažená ložiska. Zeptej se servismana, nebo za pár kaček kup nové vícekolečko.
V tom orechu by asi vazelina byt nemela, hrozi ze praporek nezapadne uplne presne do zarezu a pri silnym zaberu se strhne, melo by to byt maznuty olejem. Bud uz je tam neco zlomeny a zasprajcovany, nebo naopak je to zarezly. Kazopadne bych vicekolecko vymenil, 250 a mas klid a jistotu ze to vydrzi dyl nez origo.
bud rad, mas tam festku. to uzivaji zavodnici aby se naucili neustale slapat.....:)-
No na okruhu dokonce při závodech:-))