Ahoj všem,
nevím proč, ale přehazovačka mi neustále mlátí do rámu. Při některém převodu stačí sebemenší nerovnost a šíleně mi to klepe. Mno a pokud jedu přes nějaké větší nerovnosti, tak už mám až strach, že přijde přehazovačka k úhoně. Dělá vám to někomu taky?
Je to opravdu přehazovačka? Není to řetěz? U řetězu je to normální, ten v terénu o zadní stavbu mlátí dost. Proto se na zadní vidlici dává chránič. Třeba různé BBB:
http://www.jmctrading.cz/shop.php?sellcategory...
Mám tohle kolo přes půl roku a nic takového mi to nedělá. Je ale pravda, že než jsem ho koupil, tak jsem o meridách sháněl všemožné informace a na bike-fóru přesně tenhhle problém řešili - zkus si to tam najít.
Mám taky Meridu a mlátilo mi to taky.Dělal to zadní přesmykač o spodní část rámu v místě sváru jak je navařená trubka zadní vidlice k části,na které je uchycený samotný zadní náboj ,je to tam poznat podle omlácené barvy jak na rámu,tak na přesmykači.Meridy to dělají běžně,ten samý problém měl i kamarád.Něco mi mlátilo na společné vyjížďce a on mě řekl,že jemu bouchá přesmykač o rám,jestli nemám nádodou ten samý problém... Náhodou to bylo ono a stačí tam dotáhnout štelovací šroubek,co trčí z přesmykače do zadu šikmo nahoru..... Teď je vše O.K.Jen podotýkám,že mám přesmykač SHIMANO XT