Ahoj. Pořídil jsem si Bafang BS02 od EVBIKE. Zjistil jsem, že je asi zcela běžné, že kliky nejsou v ose kola. Pravou nohu mám asi o dva cm dále od rámu než levou. Montáž jsem prováděl o šířce středu 68mm. Na krátkých vyjížďkách to asi sotva půjde znát, ale při delším výletu se nesymetrie projeví bolestí kyčle. Nevíte někdo jak tento problém odstranit nebo minimalizovat? Díky
Já bych věděl, ale to by se ti asi nelíbilo :-)
Tak zkuste. Každá rada dobrá.
Tobě radit je zbytečné když to mažeš.
Rady typu, že si mám nechat vyměnit kyčel na to není nikdo zvědavý.
Je to jednoduchý, vyhoď motor a vrať to jak to bylo a budeš mít kliky v ose a symetrické šlapání a budou tě bolet obě nohy stejně :-)
Měl jsem cyclona pár let, je to vyosené více jak bafang, kýčle mám těžce postižené a přesto mně díky vyosení nebolely.
Fakt nevím co čekáš za radu když vyosení je dáno a změnit ho nelze. Zato lze léčit to co tě bolí.
Nebo si kup kolo s jiným nevyoseným motorem, bosch, yamaha, čest.
Že kliky nejsou v ose jsem zjistil až když už jsem motor koupil. Na kola co jsem se byl dívat, tak tam jsem si toho nevšiml. S tou bolestí to zas tak vážné není. Jen jsem cítil, že to posezení prostě není to pravé.
Prozatím jsem našel tyto kliky, které by rozdíl vyrovnaly.
https://lekkie.bike/shop/buzz-bars-offset/
To vyosení je asi spravně .Měril sem to a mam to také.Vědel jsem o tom je to prostě posunuté vice doprava díky tomu ozubení ale teda mě to vubec při jizdě nepřijde ani nevadí .Rozhodně se nejedná o nějakou vyrobní chybu .Asi se stím počítá .
No kvůli převodům to určitě není. S běžným převodníkem je řetěz v nejlepší rovině asi tak na 4 nejtěžší převody. Zřejmě ten odskok musí být aby se vešla převodovka motoru a podobně, ale nechápu proč na druhé straně neprovedli prodloužení osy nebo jinou úpravu, která by nesymetrii vyrovnala. Každopádně jsem si zakoupil ty kliky a převodník od Lekkie. Je to lepší. Ideální linka řetězu je více na střed kazety a vyhnutí levé kliky vyrovná tu asymetrii. Já to poznal. Sice ne hned, ale na 70 km už jsem cítil, že není něco v pohodě. Po výměně klik tyto potíže zmizely.
Natočil jsem o tom video:
https://www.youtube.com/watch?v=0XQ40v2wW_A
Čekal jsem nějakého důchodce, invalidu, někoho kdo má problém s chůzí a pohybem a zatím zdravý a zdatný sporťák. To se fakt máš čím chlubit.
Nezapomeň se stavit u Knajpy, tam teprv to elektro správně ocení :-)
Myslel jsem, že mýtus o tom, že elektrokola jsou jen pro důchodce a nemohoucí už je dávno vyvrácen. Očividně tomu tak není.
Bohužel, stále se tu najdou tací, co jim přijde normální se vozit v autě a znečišťovat vzduch ostatním, naložit si kolo na střechu a vyvézt ho někam na kopec, aby se pak mohli navléknout do strakatých dresů, povozit kousek po pěkné přírodě a machrovat, jací jsou sportovci. A my, co díky elektrokolu auto vůbec nepotřebujeme, protože díky pomoci motoru si zajedeme tam kam potřebujeme a uděláme si pěkný výlet i bez toho, aby jsme kolo museli do přírody vyvézt autem, my jsme jim pro smích a námi opovrhují... Elektrokolo používáme i jako dopravní prostředek do práce, zatímco oni si válí šunky v autech... Nicméně je to jejich komplex a my se tím nenechme deptat :-)
Někteří mladí schopní a silní jsou navíc ještě tuze líní. No a pro jejich "sportování" je pak to elektrokolo jako stvořené. Bohužel to do přírody opět přitáhne další dávku lidí, kteří raději měli zůstat doma ve městě.
2 Brahma:
Rozlišuj mezi leností a netrénovaností. Je řada vyznavačů cyklistiky, kteří nenajedou tisíce kilometrů ročně a přesto si rádi vyjedou rekreačně na kole. Pro řadu z nich je elektrokolo řešením jak se podívat tam, kam by se vlastní silou nedostali. To rozhodně není důvod proč jimi pohrdat. Elektrokolo není elektromotorka, musíš šlapat, aby ti motor pomáhal a tedy si zlepšuješ kondici, aniž by ses vydal z posledních sil a zachováváš si radost z jízdy na kole!
To jsme se pořád bavili o mladých, dříve narození a kolegové se zdravotními problémy jsou jiný případ. Ty snad nezatracuješ?
Nezatracuji. Starším ročníkům a hedikepovaným motor pomůže v udržení se ve skupině schopnějších, aniž by na něj museli pořád čekat. Pro ty je to skvělá vymoženost udržující sociální vazby.
Líný není ten co si koupí elektrokolo kde je nucen šmrdlat nožkama. Líný je ten co si koupí auto a jen si vyváží řiť a pak sebou sekne na divan:-)
A na věku vůbec nezáleží, ono každému soudruhovi vyhovuje něco jiného:-)
Mám kolegu co semnou jezdí na vlastní pohon ale už mně nestačí tak ho přemlouvám ať si už konečně pořídí elektrický pohon. Je to takový lelek v bledě modrém:-)
A jaká je rozdíl mezi tím jestli vezu kolo autem nebo elektrokolo autobusem? :-)
Co je pro tebe pěkný výlet, který dáváš proto, že máš elektrokolo?
A co když si chceš udělat výlet někde třeba 100 km od baráku, to řešíš jak, když nejedeš autem?
Jízda do práce to beru, to má elektrokolo smysl, ale ty vážně používáš k jízdě do práce padesátitisícový full?
"A co když si chceš udělat výlet někde třeba 100 km od baráku, to řešíš jak, když nejedeš autem?" Třeba vlakem :-) Není nic špatnýho si odvézt elektrokolo vlakem třeba těch 100km, a pak se na něm vrátit zpátky, ne ? Ten vlak využije hodně lidí, vagony veze tak jako tak a ten podíl záboru přírody kolejovým svrškem je podstatně menší, než zábor přírody dálnicí, přitom přepravní kapacita je srovnatelná.
A tím se snažíš vysvětlit co? Proč sis pořídil elektrokolo nebo jen sděluješ to co dělají statisíce jiných lidí bez elektro včetně mé maličkosti.
A Ty se snažíš svými příspěvky vysvětlit co? Že jedině to, co děláš Ty je to správné? Zatímco mě ani trochu nevadí klasičtí cyklisti, respektuji je a nemám pražádnou potřebu se do nich v "jejich" serverech a rubrikách navážet, tak Ty stále nedovedeš pochopit, že někdo jiný může jezdit na kole s pomocným elektromotorkem a máš stálou a neutuchající potřebu témata elektrokol zaplevelovat svými s tématem nesouvisejícími příspěvky. Nějak už mě nebaví na ně reagovat, dle přísloví "komu není rady,tomu není pomoci" je tohle moje poslední reakce na Tvoje neustálé výpady...
A jéje, jeden dotaz a už je oheň na střeše :-))
To mi řekni co tě na tom tak rozčiluje, když se třeba na něco zeptám. Skoro to totiž vypadá, že nejsem jediný co se na něco podobného zeptá a tebe to hodně začíná rozčilovat, že?
Tak si mně nevšímej a nemusíš být zpruzený jednoduchým dotazem.
Já se ptal především Andera, ten mi už neodpověděl a mě to je celkem jedno, ale odpovídat a vysvětlovat si mi začal ty to co je z tvého pohledu. A jediné co jsem z toho pochopil, že nejezdíš autem a pořídil sis elelktrokolo, které vozíš vlakem (podobně jako já občas kolo vlakem svezu).
Mě je úplně jedno na čem a jak jezdíš. mě zajímalo plně něco jiného a na to jsem se zeptal.
A že se občas v tématu elektro zeptám na něco kolem elktrokol, tak je snad logické, kde jinde bych se na to měl ptát?
A pokud máš problém s normální odpovědí na jednoduchou otázku, tak nemusíš reagovat, podobně jako Ander a já se s tím taky spokojím. Sice neznám odpověď a můžu si myslet cokoliv, ale tak už to v diskusi chodí.
Tak to mi řekni k čemu zrovna tobě je elektro na fullovi?
ahoj taky jsem hledal.Už je mám zatím dobré.