Jééé, kde jsi našla takovou pěknou hromadu sněhu?
Když vidím, jak tu přibývají samé pozitivní odezvy, napadlo mě uspořádat zimní sraz nakoláků. Pojezdili bychom ne v jedné, ale hned ve dvou stopách. :-)
Hezké:-))
Tady u nás zatím ani vločka.
Proč?
Jsem tu v tématu snad špatně?
Tady u nás NÉÉÉÉÉÉ!!!!
Já si vždy vzpomenu na ty tvoje krásné zasněžené fotky Prahy:-)) Bylo to loni, nebo předloni?
NÉÉÉÉ zní sice efektně, ale nepomáhá. Když to přijde, bude to tu. S tím nic nenaděláš.
Sníh prostě do našich zeměpisných šířek patří. Je to úplně normální jev. Nic zvláštního ani nebezpečného. Tak proč se kvůli tomu vztekat a kazit radost jiným?
Furt lepší, když napadne na Vánoce, než aby sněžilo o Velikonocích:-))
Na horách nechť nasněží klidně i o Velikonocích :o)))
Velikonoce připadají na apríla a chtěl bych po letech zase pojezdit Jizerky. Tak takhle by to, teti, nešlo, to néé.
Hezký :-)!
Ani nevím, jak to vypadá na hřebenech tady. Mám dlouhodobou předvánoční krizi, možná už přímo depku :-(. Co s tím? Čerstvý prašan, bílá stopa - to by určitě pomohlo, stačilo by možná půl dne :-)!
Jen doufej, na jaře vám všem radostům zase pěkně sklapne.:-))
A proč? Na jaro se těším moc, v zimě to přece jen na tandemu není to pravé. To mi ale nebrání, abych se netěšila i na běžky, ne? To je přece právě to kouzlo našeho mírného pásma, že se tu střídají roční období!
Asi jsme těmi našimi klidnými zeměpisnými šířkami už tak rozmazlení, že i 4 cm sněhu u Muzea považujeme za přírodní katastrofu:-))
A je to tady, kam mi zase dali nesmeky? :-)
njn, taky jsem ráno škrabal okna... :-/
Ale škodolibě potěšilo, že kolega přijel na noční optimisticky na motorce. Bohužel jsem odjížděl ještě před jeho odchodem domů.
Klouzalo to, klouzalo https://www.novinky.cz/krimi/455356-mezi...
Zajímalo by mě jestli řidiči na té silnici vnímají modré odrazky v dělící čáře a co si myslí proč tam asi tak jsou. Že by proto aby náklady na kilometr nové silnice byly vyšší? Jsou to blbouni.
Jj, dnes se na kole muselo opatrně.
Jen teda nechápu, proč sis fotku zkazil tím poloviditelným cyklistou :o)))
Poloviditelny cyklista je ve skutecnosti kolobezkar,tedy ja na ctyrdenim vylete na tezko v Orlickych horach na tento vikend:-)
Krasne provokace snih,ja uzivam slunce a furt kazdy den modre nebe. Tesim v zime snih.
Každý den slunce a modré nebe?!?
Tak nevím, kdo tady provokuje :o)))
Tak sa pridavam do klubu ;-) Schneeberg
Skisezóna tentokrát zahájena na běžkách zdoláním tisícovky Na Kneipě (1. foto). V neupraveném prašanu to nejelo špatně. Na 2. fotu cyklistický motiv s vrcholem Jizery.
Sprostě závidim! My byli dole pod Smrkem a makali ...
Snad tedy ten nadcházející víkend :o)
První horská vyjížďka.
Hezké, kde to je takhle pěkně zachumelené?
Na kolik foukáš?
Směrem z Potůčků do Jelení.Kv kraj.Když jsem vyjížděl tak jsem to měl na 1.5 ale pak jsem upouštěl.Na 1.5 se to zahrabávalo a po vypuštění už to bylo super.Dneska jsem s tím jel ve sněhu poprvé,takže spíš testuju zatím.
1,5 je určitě moc, myslím, že někde lehce pod 1, tak 3/4 bude akorát.
Velice hezké!
Tohle je jediná výjimka, kdy se sněhem souhlasím - projet se v něm na kole. Nejde to sice vždycky, pěkný to je na ujetých cestách (viz Lelek a hradecké lesy), v hlubokým sněhu to neumím... je to pěkný.
Tyhle fatbiky jsou tady u nás v Posázaví kupodivu dost rozšířené. Nikdy je ale nepotkávám v zimě (na tom sněhu), používají je jako klasická "letní" kola, což mi připadá dosti nevhodné. Zejména jedna mladá holka, co má navíc vzadu sedačku s dítětem - když vidím, jak se na těch rozpláclých pneumatikách dře... :-)
To, že je používají jako letní kola se nedivím. Opravdu na to sníh být nemusí. V terénu se mi na tom jezdí lépe než na horáku. Na silnici je to horší, ale dá se to. Mám ho letos nové, takže jsem ho ještě v pořádným sněhu nevyužila, ale při váze 14 kg to opravdu dřina není. Můj horák váží víc.
Hmmm, pěkné!
BKdybych bydlel někde, kde se sníh drží aspoň čtyři měsíce, tak bych to koupil, ale tady ve středních bezesněhových Čechách to pro mě nemá význam.
Spíš bych využil nějaký model vepředu s lehkým kulometem, ty cesty podle Sázavy jsou v letní době hodně přecpané a lidi neslyšej na volání, nechtěj uhnout, nejhorší jsou trpaslíci a hned po nich komunity s kočárkama :-)
Tahle kola jsou stavěná především na písek, sníh a bahno.
Při správném huštění budou na tom vašem mokrém čediči rozhodně mnohem lepší než běžný horák. Na normálních lesních cestách ne, ale jakmile nastoupí mnoho kořenů a kamenů a zvlášť svíní klouzavých, tak tahle šíře je určitě nenahraditelná :-))
Zimní království aneb Orlické hory dnes :-)
Kérkonoše mají svejch 30-40 cm, ale na běžky to stačí (-:
Ty máš rolbu, která v tomhle umí udělat stopu? :-)))
rolba bylo sprostý slovo a stopu sme dělali vlastní (-:
Moc pěknej zimní vandr !! Občas taky vyrazíme "panenským sněhem", ale jen když v něm nemusíme spát :-) (platí i pro boudy po cestě)
http://mildaz.rajce.idnes.cz/014-soukromniceni...
celá zpráva ze zimního radování je tady https://mbp.rajce.idnes.cz/zimni_2017_prosinec_...
Hezké, pěkná procházka :-)
Tohle už by bylo asi dobré na sněžnicích, zkoušel si sněžnice?
Předevčírem jsem chtěla napsat, že zítra taky vyrážím. Dnes jsem se probudila do dalšího roku svého života v čerstvém prašanu v zeleném stanu na Zeleném kameni.
A co takhle cukroví!?! Napečeno? Doma je naklizeno? Dárky zabalené?
Obdivuhodná akce - gratuluju k narozeninám :-)!
Se to neodeslalo celé.
Cukroví mám 3 druhy zatím, uklízím stále něco a dárky zabalené ještě nemám. Prý je lepší spokojená hospodyně než naklizená domácnost.
To rozhodně!!!
A gratuluji k "novému roku". Začal krásným ránem :o)))
Gratuluji k narozeninám a obdivuji Tvoji odolnost !!
Děkuji za gratulaci.
Několik fotek ze včerejška mám na rajčeti.
Chystáte-li se taky někam do stopy, ať to jede dobře.
My, respektive já, to mám tuto zimu s komplikacemi. 1.12. jsem byl na operaci s pravou rukou, tak mi teď srůstá pořezaná dlaň. Spíše si běžky užiju až při zimní dovolené na přelomu února a března. To budeme s partou týden v Horním Polubném.
co to máš za stan, smím-li být zvědavý? :-)
a ne, prosím, "zelený" :-)))
a jak to děláš, že ti v něm ve sněhu není zima? :-)
:D QUICKHIKER II z Decathlonu na doporučení 1 nakoláka.
Jinou barvu neměli :D
Pod spacákem pěnová karimatka a pod ní deka s alobalem z Lidlu.
hezký, stan z Dachau (aspoň tak říká Decathlonu dědeček kamaráda, protože si na Decathlon nemůže nikdy vzpomenout :-))
díky za tip ;-)
Je docela prostorný a hlavně hodně rychle postavený, jen zasunutím 2 prutů do tunýlků + pak vypnutí 4 rohů, na to jsme měli místo kolíků 4 klacky.
kolíky by se asi našly až na jaře, co? :-))
ukazoval jsem to ženě, a ta říkala, že leda s kamínkama, jinak by do toho nešla. a že máš rozbitý termostat :-D
Včera jsem si na to taky vzpomněla - sjížděli jsme na běžkách z hřebene k autu, cestou domů sice topilo, ještě zastávka na malý nákup a doma jsem se rozehřívala minimálně půl hodiny. Představa stanu na sněhu někde v tisíci metrech... nic moc :-). I když je fakt, že nahoře bylo tepleji než dole v té mlze, ale večer určitě přituhlo... Asi nemusím vyzkoušet úplně všechno :-).
Stačí se obléknout a zachumlat do spacáku :)
Nádherná oslava. Gratuluju. Já k vánocům nemám ještě nic. Však času dost. Dnes jsem nakoupila na nějaké to pečení o víkendu. Uklízet se bude až po Vánocích, až utichnou návštěvy. Horší je, že se teď nedostanu ani na sníh. Holt nemůžu mít všechno hned:-))
Též dík.
Na pořádný sníh to máš o kousek dál než já. No já zas nebyla v teplých krajích :) Co se Vánoc týká, před chvílí jsem udělala kokosovou placku. A např. chlupatici na sedačce vyperu taky až po Vánocích.
Mě v kuchyni chladnou marokánky. Ta kokosová placka mě zaujala - co to je?
Hrubka!!! Fuj :-(
Raději jdu zas do kuchyně :-).
No jo, máš ji tam :D
Upéct placku na peč. papíru z těsta: 180 hl. mouky, 120 např. Hery, 60 cukru, 1 žloutek.
Na vychladlou placku marmeládu a kokosovou hmotu (uplácat lžičkou): 60 ztuž. tuku, kokos (stačí něco málo přes 100g), 150 cukru, 3 lžíce rumu.
Do zítřka nechám schnout. Pak navrch čoko polevu a kokos, no a pak nakrájet na kousky.
Já musím jít do ložnice sklidit stan, snad už je suchý. A vybalit lyže, dostala jsem nabídku dopravy na svah.
Hmmm, dobrá inspirace - zbyl mi oříškový krém z plnění ořechů, tak bych to mohla inovovat na ořechovou placku :o)))
Někdo si myslí, že se ti asi inovace nepovede, ale můžeš to zkusit :)
Recept vypadá zajímavě, že bych zkusila něco nového? Už nějaký čas s vánočním cukrovím neexperimentuju, peču jen to vyzkoušené :-).
Takhle to vypadá, abys mě pak neproklínala. Chce to trochu nervy při krájení, ale chutná to dobře.
Jestlipak už jsi byla na sněhu, cukrářko?
U nás právě chumelí, zas to nepůjde zítra na kole.
Třeba ponesu dříví do lesa - ohřátým nožem jde čokopoleva krájet bez nervů.
Dík za info. Cukrářka - tos mě pobavila :-). A na sněhu? I dnes byl beze mne, nějak se to všechno spiklo proti mně. Ani už nefotil. I Orlické mají už dost sněhu, měli problém na silnici cestou domů.
Jj, marokánky, ty mám na pořadu dneska nebo zítra :o)))
Mně osobně by spolu s vanilkovými rohlíčky na vánoce z cukroví úplně stačily :-).
Tak to já k tomu přidám ještě linecké a mozartovy brambory :o)))
Mozartovy brambory? To bys mohla dát taky recept, zní to zajímavě. Našla jsem jen nějaký recept z mandlí a pistácií...
K radování se ze sněhu to určitě patří, ne? :-)
Jo, to si našla určitě dobře, akorát že já místo čokoládové polevy obaluji v kakau nebo v karobu, proto brambory :o)))
Je to malý kousek nugátu obalit v marcipánu (smíchám kupovaný s mletými pistáciemi - ale může být jen ten marcipán) a obalím v kakau.
gratuluji a přeji hlavně hodně zdrví do dalších výprav. obdivuji takové aktivity, ale vůbec po nich netoužím. ráda si o nich čtu a prohlížím fotky. tak ať se daří i v novém roce.
Děkuju, tobě taky.
Já vždy obdivovala osvětlené stany někde vysoko v horách, u jezer, na sněhu ... teprve vlastně před rokem se mi aspoň něco podobného podařilo v menší nadmořské výšce :) Manžel zjistil, že ani na Mrtvém vrchu nezmrzne, tak je ochoten mi občas udělat doprovod.
Já to tedy taky obdivuju, na jedné straně to láká vyzkoušet :-), na druhé straně - postel je postel :-).
Jsem na tom stejně.
Z teplé postele se na fotky moc pěkně kouká a sní :o)))
Jo, vypadá to úžasně romanticky :-). Ty spíš ve stanu alespoň v létě, my ani to ne. Dost o tom uvažuju, zda s tím ještě začít (v našem věku :-)).
Ano, radostí jsem celej bez sebe, už to začlo naplno. Odhazuju a odhazuju, ještě že mi to dnes končí. :-))
jste strašní křečci s tím snihem. tady napadl možná půlcentimetr.
včera večer cosi poletovalo, do toho trochu pršelo, tak byla na vedlejších po cestě z práce pěkná ledovka. naštěstí mi to došlo ještě předtím, než jsem na vedlejší vlítnul na kruháč :-D
Se nerozčiluj, počasí nemá rozum, aby nadělovalo všem stejně.
já chci takýýý :-))
ale asi si užiju na konci ledna, jedeme na stezku v oblacích na dolní moravě, tak tam snad sníh bude. spíš budu řešit, co na sebe, protože kromě věcí na kolo nic nemám :-D
Aby tam nebyl sníh, to už by bylo hodně špatný :-). Kousek dál je Králický Sněžník, a ten to jméno nemá nadarmo. Před lety jsme tam počátkem května vytáhli partu na pěší vejšlap - vezměte si pořádný boty, třeba tam bude sníh... ha ha ha... pak byli všichni rozmáchaní, horní třetina kromě samotného vrcholu byla skutečně pod sněhem.
že dík za poslání, už to sype :-)
cesta z práce domů bude na kole super, už se těším :-)
Zato tady začal, jak říká moje moravská Nebeská, těžkej odměk a ještě do toho pérší. Skor jako v Podkérkonoší když venku pérší, tak se uvnitř...:-)
Tak v Břeclavi to sype taky. Teda přesněji sype to někde nad ní, protože na zem to dopadá už jen ve formě vody. Prostě tady kua chčije! :-/ Já chcu snížek!! :)
tady sněží, řidiči se hromadně srážejí a zpoždění MHD je průměrně padesát minut. zas budu na kole doma dřív než trojejbusem :-D
http://www.dszo.cz/online/
u nás v hradci zatim nic.
Z čehož mám radost, protože nemrzne a dokud nezačne pořádně mrznout, tak doufám, že to tak i zůstane.
Asi jsem to zakřiknul, sype se jako blázen, jenže je teplo a do vody, takže jen hnus a bláto :-(
U nás jakbysmet. Jestli to přes noc umrzne, potěš Pánbůh :-)
U nás to přimrzlo, takže se ráno budu cestou na tramvaj hóoodně radovat.
Tady taky. :-(( Snad to dopo povolí, mám pár pochůzek a nerad bych skončil na traumatologii.
Že ty jsi ještě nepřezul.
Mně stačej nesmeky, ale po dlaždicovejch podlahách se v nich blbě chodí a furt je sundavat a nandavat?! Žádnej med. Možná trochu zariskuju.
... po zlámané noze je taky používám... dlaždicové podlahy v sámoškách zvládám, ani moc necvakám... :)
Obdobné nesmeky koupil kamarád mamince.
Dodnes na ní vzpomínají na ouřadu, kde měli jakési historické dřevěné podlahy...
Babinka brala zatacky smykem ? :-)
Přibila se jim k podlaze a neodbytnou stěžovatelku nemohli vyvést pryč :-)
Dnes už mi to bylo hodně blbý odmítnout pozvání na běžky, tak jsem konečně taky jela a stálo to za to! Úžasný prašánek, bezvětří, dokonce chvílemi na nás vykouklo i sluníčko. Pro Quatsch opět objekt jejího zájmu - rozhledna na Anenském vrchu a výhled z ní, poslední foto je nejvyšší vrchol sousedních Bystřických hor - Jagodna.
Tak konečně můžu taky přispět. Dole jaro skoro na kolo, nahoře typický Jizerno:
Na té poslední fotce je to co za udělátor?!?
To nejsou ani lyže, ani sněžnice...
Ha! Koupil jsem to jako sněžnice - to abych je reklamoval ... když to je henten oný nějakej udělátor :o)
To víš, já naposledy viděla sněžnice v muzeu :o)))
Zrovna jsem nad tím přemýšlel, kam bych se tak mohl vydat radovat ze sněhu. U nás leda bláto, člověk aby po každé vyjížďce umejval kolo hadicí. Kdyby bylo aspoň pod nulou, přemrzlo a sucho, holomráz sice není moc fajn, ale aspoň se kolo nezasviní...
Tak teď dumám, kde už je to dost vysoko, aby tam ta pokračující obleva nebyla až tak výrazně poznat... zároveň by tam nemuselo být moc lidí...
..co třeba severní pól? ;-)
prej tam kolem taky tajou ledy, z číny do hamburku se prej za chvíli bude jezdit zkratkou.
Jinak mám ten problém, že se mi nechce strávit půl dne ve vlaku (a pak zase půl dne cestou zpět), nechce se mi někam do hor táhnout auto (málo vytížený)... ani nebydlím hned pod horama. A teď babo raď. :) Bejt normální zima, stačí jet třeba na Vysočinu, ale letos nevím nevím...
Jo, máme to podobné,do hor minimálně dvě hodiny autem. Loni jsme si Vysočiny užili nad míru. Nové Město, Jihlava, Velké Dářko, všude dost sněhu a upravených stop. Letos jedeme na Vysočinu na dva dny před Silvestrem. Ale bude to "jen" pěšárna vylepšená welness pobytem ve Škrdlovicích U hrocha.
A venku bílej humus s deštěm... :-)
Pesimisto, copak je tak těžké představit si, že je sněhu až po prdel?!?
:o)))
to máš pěknou fotku z alba :-D
Já jsem přece blondýna :o)))
třeba jsi přebarvená na umělou inteligenci :-D
To má jeden snahu vás v té chmurné náladě pobavit...
Příště váš nechám trudomyslnět.
aspoň nemusíš být v práci. tady chcípl pes...
Chceš říct, že se ti stýská po pančelkách?!?
A neboj, jdu zítra. Ale pan nejvyšší nám povolil v poledne vyfičet :o)))
nestýská :-D
se máš, já jsem tu od půl osmé do pěti oba dny, a k tomu ještě sobota protože uzávěrka
A pane podavač, máte petardy ?
Petardy? V obchodě se županama? :-)
nemám. ale mám prskavky. ale musíš si někde pořídit 90 metrovou ruku, abys je mohl zapálit :-D
To je nějaká nová Kim Čong Unova prskavka ? Není k ní potřeba tunel pod Lysou horou ?
http://www.tarra.cz/katalog/zabavni...
Prima věc. Pamatuju, že se u nás objevily kupodivu už někdy kolem osmdesátého roku. Tehdy jsem balíček na mámě vymručel. Tu první jsem zapálil doma, naštěstí v chodbě. Vypálené droboučké prskance na linoleu, všude mrtě jemňoučkého prachu, smradu jak v Cařihradu ještě druhý den. Dostal jsem za to tehdy pochvalu :-)
Hmmm... Koneckonců, ta zima zase není tak špatná :-)
Neni, jenom mrzne, ze jsem musel rozbit pulcentimetrovej led v jezirku. Ale ani vlocka, holomraz. Peniny zadrzujou "nevyraznej vybezek niysiho tlaku od zapadu".
Koukám, co se řeší v Radování ze sněhu ...
Já se rozhodla najet ještě nějaké kilometry, když se nemůžu radovat ze sněhu, ale v dešti teda v prosinci nepojedu, jestli to zmrzne, tak taky ne.
My si pro tandem vybrali Štědrý den, bylo asi nejlepší počasí :-). Zaokrouhlila jsem tím své najeté km za letošek na dva tisíce. Já vím, že je ta cifra asi většině tady k smíchu, ale nějak nestíháme :-). A obávám se, že to příští rok lepší nebude. A na sněhu byl muž v úterý - v Jizerkách! Okruh z Bedřichova, moc si to pochvaloval.
Jsou tu i tací, co nenajedou vůbec nic.
2 tisíce je slušný výkon - já se druhý rok nedostala ani přes tisícovku. Holt je toho moc.
taky jsem si o svátcích asi už opravdu naposledy letos vyjela, tradičně nakrmit lesní zvířátka na oppidum. nakonec jsem letos přesáhla 2500 km a jsem docela spokojená, není holt na programu jen kolo. u nás na kopci je sníh a zmrazky, takže na poslední vyjížďku to opravdu nevypadá, leda hůlky a pěšky.
Já byl na kole naposledy 23. prosince, pěkná delší jízda, nicméně se mi vrátilo to nastydnutí, takže od 24. prosince zase paraleny a je mi mizerně. Přitom vánoční svátky byly tady u nás na kolo jako stvořený. Dneska mi je poprvé líp, nicméně ledovka. Uvidím zítra :-)
v neděli má být až 11st, ale být tebou raději se jdu jen projít s paraleny si není radno zahrávat moc dlouho, navíc se mají brát jen při teplotě, jinak je to zbytečné je zobat. a bude všude bahno, to je lepší nevyjíždět :-)
Ja se z toho v monarchii neraduju, ani slepicim se nechce z kurniku. Silnicni kalamita na spadnuti a na teplotometru nula.
V Plzni nám taky včera nasněžilo, pak částečně roztálo a přes noc zmrzlo. Měla jsem dneska v plánu povozit vnučku v kočárku, ale nesmeky na kočárky se ještě nedělají.
Také se ze sněhu (přetaveného na led) příliš neraduji.
aspoň vám to vydrželo. tady napadlo přes noc asi 10 čísel, teď už je toho tak polovina a pořád taje :(
ale aspoň jsem se po sněhu projel do práce, zpátky už po něm nebude ani památky
První sněhulák této zimy ;-)
Skoro jako od toho Nora, jak se honem jmenuje? Jo Nesbo! :-)
...taky bych se radoval, ale není z čeho! :-((
Ještě že je občas v televizi!
Hezky pozdrav z Male Fatry,, Chleb,,
Co to máš za sebou za kulisu? :)
Takhle vypadalo dnešní "Radování ze sněhu" u nás v Kutné Hoře a okolí. Teplota 12 °C, téměř bezvětří, slunko hřálo jako na jaře. Tak jsme alespoň najeli letošní první kilometry.
hodně "jarní radování" v sobotu na pomezkách-vodní příkopy na bježkách...tak jestli to nemám vlepit Radce (-:
Mám jednu podobnou z neděle. Všude samé bahno.
Teď tu frčí téma Polsko, tak dnešní pozdrav z Polska:
https://www.novinky.cz/krimi/460703-tri-lide...
jj, radování :-)
Podle večerních zpráv to seklo celkově s 5 lidmi při uklízení sněhu a 3 to nepřežili.
Mráz přichází z Kremlu
http://portal.chmi.cz/predpovedi/predpovedi...
Tys nejak obratil. A mne bylo hned divny, ze ti zdejsi tribitele spravnych nazoru prestali sazet minusy. :-))
Hradec Králové včera a úterý. https://www.barrandov.tv/video/117738-nase...
od 29.50
http://www.nakole.cz/diskuse/24048-zaujalo-181...
Cyklopozdrav z dnešního běžkování po Jizerských horách:
Na severní straně taky dobrý :-)
Nejni to někde u Černý Nisy?
Já takový pěkný cyklopozdrav nemám, ale v Jizerkách to dnes bylo nádherné. Sníh křupal, "Bába s dědkem" v kiosku na Promenádní zahřála...
je to nádhera, když se nemusí jezdit za sněhem, ale stačí otevřít branku a od pátka do neděle si podle chuti jezdit po loukách...
Až vám skoro závidím. Ne že by u nás nebyl sníh. Ale protože jezdím celoročně, vadí mi cyklostezky s nápisem "V zimě se neudržuje". Ano, jezdím na zimních pneu s hřeby, které kloužou uplně na všem, jen v ledu podrží při brždění i opatrném zatáčení. A to je dost na to, abych byl schopen jet skoro stejně jako když není sníh-led.
Ale hlavně v létě, poměrně často některý člen dopravní policie hrdě hlásí jak CYKLISTI BEZPEČNĚ DOJEDOU tam a tam. A v zimě, kdy mnoho lidí nejezdí autobusem a autem TAK JE KAŽDÉMU JEDNO JAK BEZPEČNĚ DOJEDOU. Nevadí, že kvůli zasněžené a zledovatělé cyklostezce(mezi dvěma obcemi), kterou stačilo třeba jen 1x protáhnout a zbytek by odtál, jedete po silnici 1. třídy (i když je namrzlá a zasněžená). A ještě by vám byly schopni dát pokutu za to, že jste nevyužily souběžnou cyklostezku, která však není sjízdná ani schůdná. Takže sníh mi opravdu nevadí, jen přístup orgánu státní správy.
Muj pokus o jízdu po sněhu.paráda,ale dřina.
Jízda ve sněhu je dřina, podobně jako po rozmáčené louce. Řekl bych, že to prkno pod předním kolem je zbytečně moc velké a o to víc musíš dřít abys to utlačil.
Máś pravdu deska je o čìslo vědší je z Snowboardu.Tak ho využijí.A mám dost silný motor.
Nechci se vytahovat,ale projedu víc než ty a ro bez prkna a motoru a navíc na kole co má 40kg.
To prkno musí mít slušný odpor.
Souhlasím určitě dojedeš o hodně dále i rychleji.Já s nikým nesoupeřím.Jezdím jen pro radost.
já taky ne, na kole co váží 40 kilo to ani moc nejde.I když těch 35-40km/h po rovině z toho vytáhnu.teda když se mě chce.
To kolo mě fakt zajímá. Mohl bych se zastavit někdy (třeba v Gajerkách), prohlédnout si ho a zvážit ?
Zkus to takhle :o)))
Přemýšlel jsem, jak si jízdu vylepšit a zjistil, že do 3cm. sněhu jde projet v klidu. Pokud není pošlápán (udusán) chodci, protože pak se kolo propádá a jízda je fakt o držku. Nad 4 cm. jede přední ze smyku do smyku a je to hodně o psichyce udržet řídítka rovně a hodně šlapat i s prokluzem, zadní kolo přední protlačí sněhem. Rozřezal bych staré běžky a s konstrucí namontoval z obou stran k pneumatice, tak aby kolo jelo do 3cm a nad ně se jen klouzalo. Ale nakonec jsem to zavrhl. Konstrukce zbytečně náročná a nejistý výsledek + posměch okolí, které samo že nerozumí problému. Protože obecně první odpověď je " A proč nejezdíš autobusem? Nebo autem?" A moje odpověď je " Protože nechci " . A skoro nikdo mě nechápe.
Je to přeci pohodlné...
Proč ?je to jen o gumach,dej si tam 2.7 drapaky jako mám já a jedeš skoro všude
Konečně to po dlouhé době se sluncem vyšlo:
Vidím Sněžku, vidím kapličku, to budou Krkonoše :-)
Já byla běžkoplavec. Terén byl pěkný, nahoře hodně prašanu, ale bylo to náročné, na plese v Ch. jsem si zase hnula s kolenem :)
Ples v Chuchelně jsme letos museli bohužel vynechat. Kolidovalo nám to s maturitním plesem synovce. A protože jsme od něj dostali pozvánky, nedalo se odmítnout. Ale příští rok přijedeme v plné síle i formě (každý pátek teď usilovně trénujeme v tanečních :-) )
Nikdo se neraduje ze sněhu. Musím zas téma posunout.
Takhle to vypadá nyní v Jizerkách ...
Sněhu dost, na 2. fotce je vpravo stůl a 2 lavice.
Ráno to vypadalo, že "dneska by to šlo".
Jo, šlo to. Naprostá paráda. Mimo parkoviště na Smědavě nikde nikdo. Slunce silný už jak v březnu, tak i nahoře na Jizeře sníh začínal měknout. Je ho sice dost, ale takhle tam dlouho nevydrží, přes noc nasněžili jen asi 3 milimetry ...
Prý má nasněžit milimetrů více.
U nás to dnes taky šlo, bílý poprašek vzdáleně připomínal únor. Po příjezdu domů jsem si dala na zelené zahradě u hnědého pole nápoj italských sjezdovek. Na Kozákově je sjezdaření v plném proudu.
Hlásím, že jsme se dnes radovali v Jizerkách v Jakuszycích..když už to na naší straně kvůli Jizerské padesátce nešlo. Dali jsme velký okruh kolem upravovaného arálu, cca 31km. A na oběd jsme se stavili v chatě Robaczka. Skvělá domácí čočková polévka a jako zákusek borůvkový koláč.
Dneska první den dovolené společně s mladými a vnoučaty Lukášem a Kubísem.
Pomezky posté - ale bez sněžky a skoro bez slunce; nechce se mi nikam harcovat, hodina jízdy do Jakuszyc už mi připadá dlouhá )-:
Krásných pět dnů s kloučkem v Harrachově. Když na konci závodu čeká medaile, tak jede jak Fourcade:-))
Príma vnouček na běžkách. Mám radost, když někdo děti takhle učí. Už se na tohle dědečkování také těším, ale zatím se to vozí jen v kočárku :(
Jo byl prima. Totálně odignoroval hodinu sjezdovek u Ploce, kdy mu slečna instruktorka sudala lyže a nutila ho běhat v komínech po svahu kolem slalomových branek z kachičkama a tučňáčkama. To se ani nehnul, mlčel, a z očí mu šlehaly plameny, jak nemohl pochopit, co je to za blbost.
Pak jsme ale zapůjčili běžky a on mě ráno vyháněl z postele, ať už jdeme lyžovat, abychom stíhali rolbu a čerstvý mančestr a koně se sáněma a les se srnkama (babi, to mohl být klidně i srneček, však srnečkové na zimu parůžky sundávají, víš?
:-))
Naši vnuci řádí na sjedovkách na Klínovci. Mladší (3,5 roku) absolvoval lyžařskou školu pro nejmenší a docela "chytil slinu". Starší (6 let) už otestoval všechny sjezdovky kromě " U zabitého". Ráno musí být v 9 na "manšestru" a končí, když zastavují lanovky. Už utahal mámu i tátu, dědeček se odrovnal sám nepříjemným pádem. Babička díky bohu nesjezduje, jen běžkuje.
8-))
To ten náš (taky 3,5 roku) hodinu sjezdování bojkotoval od chvíle, kdy mu slečna instruktorka potupně a nekompromisně sundala lyže. Ten okamžik prostě nerozdýchal a zasekl se. Předtím již párkrát na sjezdovečkách byl s tatínkem.
No nic. Třeba příště.
Ale běžečky se mu zamlouvají a již si mě znovu vyreklamoval na nedělní běžkování, pročež přemýšlím, kam vyrazit, abychom to neproseděli v autě. Už jsem dnes okukovala i ten ubohý zasněžovaný plácek na Hvězdě, ale myslím, že nestojí za to, dýchat při běžkování smrady z jedné z nejrušnějších pražských křižovatek :-))
Oválek u Hvězdy není snad ani k smíchu.
Tipla bych si oválek 300 metrů a nemyslím, že by to vylepšili tou muldou.
Ubohost za spoustu peněz...
Nechápu, jak někoho může bavit kroužit tam dokolečka. Viděla bych to tak maximálně pro dětičky, které se učí stát na lyžích.
Tys ještě neviděla short-track? :-)
Tam se jezdí třeba 5 km na tuším 110 m oválu a jak je to baví a mnoho i docela dobře živí.
Čestně přiznávám, že radování ze sněhu mi při teplotě -13C moc nejde.
8-(
proč? vzduch je krásně vymrzlý, není vlhký, tak není taková zima jako okolo nuly :-)
už se těším na příští týden, až k nám dorazí těch -13 konečně taky. ty cesty do práce budou super. bude polovina aut, protože nenastartují :-D
Před 20 lety mi takové teploty taky nevadily.
8-)
před dvaceti lety mi ke spokojenosti stačilo, že nedorazil autobus a nemusel jsem do školy :-D
Tak to by sis ucvrk blahem v roce 1979. To byly uhelný prázdniny víc jak měsíc. Dům mládeže nás vozil třikrát týdně zadara do Orlických. Sice byl sníh na sjezdovce servanej až na ledovou krustu vespod, občas nějakej ten drn, ale dalo se. Alespoň se tam nikdo moc nemotal a fronty na vlek byly snesitelný.
To u nás v oné době energetické krize žádné vleky nejezdily:-))
V Orlických měli omezený provoz, ale jezdili.
Na Jedlový v Lužických taky kotva jezdila. Nevim jak to soudruzi z TJ Slovan Varnsdorf dokázali, ale byl to skoro zázrak (komunistickej) :o)
Dokonce jsme tam poprvý nejeli úplně "na blind", táta dělal na energetickým dispečinku a přes kolegy z rozvodny v Podhájí, odkud je napájeno Šluknovsko, zjistil že proud pro vlek bude :o)
Žádný uhelný prázdniny ani energetická krize se nekonaly.
Ofiko to byla ZVLÁŠTNÍ ENERGETICKÁ SITUACE!!!
Přesně tak:-))
Nešlo o nic jiného, než že zamrzlo uhlí pro elektrárny v nevyložených vagónech na železnici. A kvůli tomu nejenom, že nešly vleky (u nás jsme v té době měli jen jeden ubohý šlepr, jinak jsme stejně šlapali do kopce v gumových lyžákách) ale také pár hodin děnně vypínali elektriku a televize vysílala až od osmi večer:-))
Jasno, mráz a kvalitní sněhová pokrývka jsou takřka ideální zimní podmínky. Rozhodně lepší než holomráz.
Chce to jen držet v teple tělesné periferie - pořádné rukavice, pořádné ponožky, pořádné boty, kukla nebo pořádná čepice a něco přes pusu.
Dnes nám začalo týdenní radování v Jizerkách. Dnes běžky, menší okruh z Hrabětic. Aklimatizujeme se na mrazy, dnes v 9.30 v Hraběticích minus 13°C...
- 20 a vítr okolo 80 km/hodinu bylo dnešní radování na vrcholu Sněžky. Sjezd zpátky, kromě vyfoukaného vršku nádherný, v prašanu.
Radování jsme dnes zvolil s ohledem na teplotní křivku a sílu větru do přírodního parku Polánky.
S ohledem na teplotní křivku a sílu větru jsem se na to dnes zavčas vysral a zalezl do hospody na grog a slivovičku. Mám rozum, nejsem p... ;-)
Děti slivovičku nesmí. Dospělí ať si se svým zdravím, s pánem bohem, dělaji, co chcou:-))
Co je v Praze nás nezajímá, my se řídíme selským rozumem. Pak není divu, že když vám tam napadnou dva cm sněhu, že máte KALAMITU!!!
Jseš mimo téma.
V Praze nepadalo:-))
sem se byl na Klokočkách taky poradovat, ale kromě ledopádů, sobotní vánice a nočního mrazu sníh zmizel )-:
To bylo bivakování (dle 2. fotky se lze domnívat)?
tak ucelený soubor fotek
mbp.rajce.idnes.cz/zimni_Klokocky_unor_2018/
Hezká procházka, ale na tu noc ve skalách bych asi musel mít hodně výkonná ohřejvátka :-)