Termín: 17.11.2017
Místo: Staré Město, nádr
Pohodová podzimní vyjížďka nahoru a dolů "klasickou", případně přitvrzenou trasou :), trasou (délka cca 50 - 60 km; dá se když tak zkrátit).
Sraz v 07:15 v Břeclavi před nádražím, odjezd vlakem 07:28 z BV do Starého Města u U.H., příjezd 08:01 (od Olomouce vlak přijede v 07:53).
Zpět dle času…
Letos bych se přimlouval za rychlý oběd na Bunči a raději posedět až ve staraku "po akci"
V tyhle krátký dny je skoro lepší vzít si svačinu do kapsy a po dojezdu si to vynahradit dobrou večeří.
Takže jednotné menu, prachy do klobouku a za 20 minut můžete/š odjet. :-)
Nu dobrá, zkusíme ten oběd srazit pod tři hodiny. ;-)
tak koukám, že jede i Radek, tak to aby napekli i nějaké koláče a naskladnili i pár kilo marcipánu. asi jim dám echo :-D
A proč, pánové, nevyvenčíte taky své krásnější polovičky? Do dámské grupy bych se i přiblásila. Ale s takovýma dravcama bojím! ;-)
No nevím o kom mluvíš ale já kolo vytáhl od července dvakrát. Trasa je zcela pohodová, lidi to jezdí na skladackach, cyklokroskach, lehokolech a užívají si to. A Bruca bere vdovu (nebo naopak, teď nevím), takže žádné výmluvy a sejdem se ve staraku.
Prijed vlkem :-D
Vdova fakt jede ;-)
"vlkem" nebo "s vlkem"?!?
Po pravdě nezávidím jí ani jedno :o)))
To jako Červená Karkulka, vlkovi v žaludku? I s kolem bych se tam nevešla. :-))
Tož snad mě děti pustí a trasou se nechám překvapit. Dokopec je jasný! Když bude oběd tři hodiny, to bych vás tam mohla ještě stihnout.:-D
Ahoj. A kudy jedete trasu? Přes Modrou , nebo přes Salaš? A jestli přes Salaš tak přes Dolní kolem koupaliště a studánky , nebo přes Horní kolem padlých ? Jé jen jestli bych v tuto roční dobu projel s lehokolem... B.
Bajvoko: Modrá - Jankovice - Kozinec - Bundačina - Bunč - Brdo - Salaš a tam to na podzim obvykle končí a z tama už rovnou na Velehrad a do Staráku. Jinak se ještě pokračuje na Vlčák a Buchlov a Velehrad. Trasa nevede čistě jen po asfaltu. :)
Tak to je ta treninková trasa...
Bohužel se nezúčastním. Přesto že jsem si na to vymazlil parádně starého horáka. Připletla se mi do plánu práce, neplánovaně :(
Užijte si je....
Sem to nějak nepochopila, je ten horák parádně vymazlený nebo parádně starý?
Můj horák spíš pláče po servisu, ale musí ještě vydržet. Z desetikolečka je tak osm použitelných, to ujde. :-)
Dívala jsem se na mapu, trasa se tváří jako modrá sebevražedná mise! :-D
Bohatě vystačíš s kašpárkem a náměstkem, těžších nebude třeba. ;-))
Ten horák se jmenuje Trekking Fox - Blue bird. Rám je ještě chrom - molybden. Český výrobek z první 1/2 90. let. Podědil jsem ho po otci, který na něm projezdil 1/2 Evropy. Zatímco já na něm jezdím jen do práce, když je leháč v poruše (jako nyní) a s dcerou v sedačce. Samozřejmě je obutý do nejlepších plášťů, má odpružené sedátko pro větší pohodlí a starý typ V- brzd. Takže opravdu starý horák vymazlený kvalitníma komponentama (až na ty brzdy). :=)
Vyčerpávající odpověď! Já mohla po otci zdědit kolo Ukrajinu, ale někdo ho ukradl. Pak jezdil (do obchodu a do vinohradu) na kole po dědovi. To si vzal brácha na přesun z nádraží do práce a zpět, ale též zmizelo. Takže žádné dědictví nebylo. :-(
Že bych Vám alespoň někam přivezl občerstvení?
To zní jako dobrý nápad :-D
Akorát vdova říkala, že jestli budou takové teploty, že žel nepojede. Nechce to odskakat :(
Ale to je špatný přístup, je potřeba skákat nebo alespoň poskakovat aby to člověk neodskákal :-)
Já teda pojedu, jestli nebude ráno pod -1 °C.
Nějak toho mám letos dost a s novým kolem jsem ještě pořádně nezačal. A to ho chci mít do jara hotové - co do jara, už do března.
Už vidím to dilema, když bude -1,1 stupně (jenom aby to nebylo "kéž by").
Na zítra jsem objednala bezvětří, bezdeští zamračeno se připouští a teplota okolo +10°C. Noři říkají, že to klapne, jen teplota 6..., no je taky okolo 10. Měla jsem na mysli trochu blíž 10. O mlze jsem se zapomněla zmínit. Na antivánoční jsem vyslala přesnější objednávku.
:-)
Předpokládám, že se jede. Ve Staráku budu o půl osmé a vyhlížet vás. :-)
Proč skákat? Stačí to vyšlapat na kole či pěšky. Jarda mi chtěl nazut na Forcíka nové pláště. Sliboval, že pojedou do kopce tak, až budu muset brzdit. Neklaplo to dle představ. Přední kolo dobrý, na zadní se novému plášti vůbec nechtělo. Ač na cedulce byla psána velikost 29", na plášti hrdě zářilo 27,5". Takže zadní dostalo starý méně sjetý plášť z předního kola. Což znamená, že do kopce to samo nepojede a budu muset šlapat! Docela jistě mi všichni ujedete, ale na Bunči se snad potkáme a pak se uvidí. :-)
Horší je, že na ten Bunč se jede i s kopce. Teda, někteří i jedou. Kousek.
Asi budu hledat alternativní trasu ještě víckrát, než posledně.
Ovšem nezkusit to - to bys pak nevěděla, o co dobrovolně přicházíš.
Sluší se dodat, že akce dopadla výborně - počasí vyšlo, nesněžilo ani nemrzlo, jenom všude mokro, asi jako obvykle, jenom se to vždycky zapomene.
Tu "nejlepší" část proto vynechali všichni a tak jsem si nemusel trasu až tak upravovat, objel jsem jenom ten druhý nejlepší úsek.
Cestou domů už pršelo, sice slabě, ale i tak se kolo trochu umylo, zbytek v sobotu doma.
Hm, moje kolo SE ještě neumylo. To je nevychovanost! :-(
Bude pršet, šoupnu ho na dvůr. :-D Nebo v zahradě mám starou vanu plnou vody, že bych ho do ní postavila, aby se odmočilo?! :-D
to druhé bude lepší. leda ti Jarda bude muset to kolo pak rozebrat a znovu namazat ložiska. ale budeš ho mít čisté jak zvenku tak zevnitř :-)
jj, bylo to fajne, dostatečně hravé, občas trošku tancování a sáňkování v listím přikrytém bahně, ale přesto na pohodu, pády nula.
Díky za účast.
Nechat si ujít vyjížďku se čtyřma šikovnýma mladíkama? To by byl hřích! :-D
Jen děti doma, když viděly zablácenou matičku, utrousily něco o magorovi. :-(