Podobnú tému som tu už zaregistroval ale neviem či sa v nej spomenuli všetky možnosti ktoré sa dajú využiť. Hľadám rozumné riešenie pre nabíjanie mogilu a GPS v prípade že po ceste - prevažne dlhšej, nie je k dispozícii zdroj el. energie. Solárne barérie mi prídu dosť komplikované. Manuálna nabíjačka neefektívna - nebudem predsa točiť páčkou keď to može robiť bajk. Ideálne by bolu už hotové riešenie ktoré sa dá kúpiť. S bastlením nie som veľký kamarát.
Za Vaše rady vopred ďakujem.
Peter
Proc ti prijdou solarky komplikovane? Je to jednoduche, snadne....
Solarky sa mi zdaju komplikovane riešenie že k tomu treba pripajať dalšie zariadenia - necitim sa tak zdatny aby som zapojil kabliky od solarnych panelov na koncovku do ktorej strcim autonabíjačku na mobil a mal istotu že to pobeží.
Podle meho to nejjednodussi, co muze byt. Na baterky se prodava adapter, na nabijecku ti kde kdo udela kablik, to same na PDA A GPS. Nic jednodussiho jsem bohuzel nenasel. Obcas tu nekdo prosazuje dynamo a podobne...ale to mi pride mnohem slozitejsi a mnohem nachylnejsi na poruchy nez obycejna solarni deska...a navic vazi par gramu
k toto by asi mohlo byť to čo hľadam. kuste na to pozrieť a dať nejaký komentár.
http://www.eles-solar.cz/?id=robinson
Je to asi mesic, co jsme tu solarky probirali, tak to zkus najit...jsou tam i odkazy na ruzne nabijecky a powerbanky.
kup si liščí ohon a ebonitovou tyč