Ahojky!
nevíte, kde by se daly sehnat v Praze rohy s uchycením do trubky řidítek?? Údajně se přestaly dělat, takže jen nějaké zbytky... Mají je teda v Cyklo Švec, ale přece jen bych radši "živě" :o)
Jde mi o to, že si nechci těma s vnějším uchycením zkrátit řidítka, takhle mi v podstatě zústanou stejně dlouhá, jestli to dobře chápu....
A máte někdo zkušenosti s jejich přiděláním???
Díky!!!
1, kup si delší řidítka a pak by Ti nemuselo vadit, že je musíš kvůli rohům zkrátit
2, rohy s vnitřnim uchycením Ti řidítka zase rozšíří, takže zřejmě budeš muset řidítka řezat
3, přidělání je bezproblémové (tedy bylo v roce 1992 na těch mých rozích Kuboj - hola, kdo je ještě má ?). Prostě je strčíš do řidítek a točíš šroubem na správnou stranu tak dozho až se rozpěrný klín roztáhne tak, že s rohy nejde pootočit
Taky jsem to řešil na novým kole, předtím jsem měl cca.10let Kuboj vnitřní a bezva, ale teď mě přesvědčili (prodejci) na vnější, tak jsem těch pár cm (asi 3) šířky oželel. Vnitřní maj prej problémy, že každý řidítka maj jinou tloušťku materiálu, tedy jiný vnitřní průměr, a ty slabší (Al.) můžou po dotažení i prasknout.
Mám rohy s vnitřním uchycením, zprvu byl problém - protáčely se i po utažení, pak jsme tam dali kousek šmirgl papíru a drží pevně. Koupila jsem si je hlavně kvlůli tomu, že se nemusí posouvat gripy a řazení.
Díky všem za radu, názor... :o)
Do nových řidítek se mi nechce moc jít, jsem sváteční jezdec, navíc jak říká "anička" přehazovat gripy, řazení... a nemám ani moc kdo by mi to udělal, kde a tak....
Ten šmirgl papír je dobrý nápad :o)) nebo taky nějaké gumové těsnění?? ;o)
U řazení (ev. i brzd) povolíš indus šroub, posuneš a utáhněš, to zvládneš v obýváku. A gripy se daj rozhejbat kroucením, když pod ně stříkneš jehlou trochu vody nebo jaru.
A gumový těsnění ne, to radši ten šmirgl.
Indus a Ganga...
indus = inbus? :)
Viděl jsem je tuším v Baumaxu ...
Poraďte, jak nasadit manželovi parohy??????????
Na hloupou otázku, chytrá odpověď- MUDr. Uzel poradí, jak na to!!!!
BYL JSEM DNES V JENOM malém krámku, starší pán mi vysvětlil,že se nevyrábí a ani nenabízí. Prý je lepší si koupit s vnějším uchycením.Taky sháním ty dovnitř a nikde je nemůžu sehnat,tak asi všechno pošoupnu???
Taky mě tohle leckde tvrdili, ale nakonec jsem si je objednala u Cyklo Švec a v pohodě!!! :o)))
a co zkusit
http://www.lidl.cz/cz/home.nsf/pages/c.o...
?
sice Lidl, ale ta cena .... ;-)
No půjdu tam pro gelový potah na sedlo, tak na ně mrknu, ale stejně už mám od toho Ševce.....a navíc jsou tyhle krátký....
Samozřejmě není problém koupit Cane Creek, ale obávám se že budou pro tebe trochu drahý.
Rohy do řidítek jsem v neděli koupil v MAKRU, jsou černé a zahnuté, cena 200 Kč