Nejen televizní reklamou prosazený sýr hermelínového typu jménem Pepa město Sedlčany vskutku zviditelnil. Nicméně toto město, a jeho okolí, má mnohem více důvodů k návštěvě a projížďce na kole.
"Líbí" se mi v nadpise článku to "Nicméně toto město ...". Co to nicméně vlastně znamená? Jsem z toho paf.
nicméně = navíc
... jak jednoduché, drahý Watsone!
nicméně = však, avšak
http://www.slovnik-synonym.cz/web.php/slovo...
... těsně vedle, drahý Watsone!
Čeština je pestrá, nicméně bych byl spíš zvědavý, jak se vám na Sedlčansku na kole líbilo ;-)
Rozhledna, mlýn a tvrz jsou docela dobrou inspirací pro cestu zpátky do Prahy až zase příští rok pojedu Prčice.
Už tu trasu docela vidím :-)
Tak kdyz se rekne Sedlcany a okoli, tak mne se hlavne vybavi Neveklov, Krecovice , film Vesnicko ma strediskova,veta rikajic a napovidajic o tomto kraji hodne;"Pane doktore, Vy jste se zase kochal,ze jo?"... nase predsvatebni cesta na tandemu, Otikova autobusova zastavka, my dva s mou nastavajici pred ni a praskle tri draty na zadnim kole u naseho tandemu...v tom okamziku bylo nase nekdejsi putovani predcasne dobojovano....ale kraj to byl rozhodne krasny! Kochaci! Vzpomenu na nej velmi casto.:-)