Ahojte,potřeboval bych poradit,na netu jsem ten problém nenašel,mám motor BBS-02 750W ,při šlapání po rovné cestě mi motor občas krátkodobě,řekněme na 2s ,vypne nebo začne mít velký odpor,display funguje normálně,tato závada se mi začíná objevovat častěji a častěji,kolo již není v záruce,tak se snažím zjistit co je špatně,pokud bych to zvládl,kolo bych si opravil ,vyměnil vadný díl,pokud ne tak servis,ale rád bych to dojezdil do zimy.děkuji za odpověď
Kolik mate najeto na tom motoru?
Zkuste otevrit motor co strany velkeho prevodniku a vymenit mazivo.
Pokud mazivo jiz je cerne, nebo jiz je to cerny prasek, tak pravdepodobne jiz mate ojete velke kolecko, mel bych ho vymenit, lepe spolu s malym koleckem.
Pokud mazivo je vpohode, tak je to jiny problem, ale je to malopravdepodobne.
Kratkodobe vypinani muze byt kvuli spine na sensoru (tam kde magnet), ale kvuli tomu nemuze byt vetsi odpor.
Muj motor mel ten problem po pulroku jizdy (5000km), vymenu jen vetsiho kolecka nedoporucuju, kolo na novem kolecke najelo jen 2000km a pak ten samy problem.
Na motoru mám 2500 tím,což je málo,zkusím to otevřít a vyčistit
Prosim, vyfotte to a ukazte na foru.
Pokud te 2500km bylo pri teplote +30 a vykonu +500W, je to jiz staci:(
Tak jsem odmontoval víko ozub.prevodu,kolečka v pohodě,tak jsem vytáhl hlavní hřídel stim velkým kolem a ejhle,celý to tam bylo orosený, horkovzdušnou pistolí jsem to vysušil, namazal, složil a vyrazil na zkušební jízdu,motor je tichý a problém je pryč,ujeto 15 km
Skvele. Bohuzel foto nejde uvidet:(
Jsem tu nový,tak mi to zřejmě fotku nepustí
Ja bych řekl, za 2500km je to fajn:) Ale tu vazelinu výrobce doporucuji vymenit každý 1000km.
Ještě mám jeden dotaz,ať to tu mám pěkně pospolu,mám baterku 48V 12 Ah Li-ion,na baterie jsou 4 ledky s kontrolním tlačítkem,jedna mi pořád svítí červeně i po nabití, nepamatuji si jak svítila když to bylo nové,jak to máte vy? Svítí všechny zeleně a pak postupně přechází do červené?
no to by mělo být uvedeno v manuálu k elektrokolu - alespoň u mého kola byl vysvětlen význam jednotlivých ledek
Jo, ta poslední červená svítí furt; když je baterka nabitá, tak svítí všechny zelené i ta poslední červená, jak se baterka vybíjí, tak postupně ty zelené zhasínají. Když už zbyde svítit jen ta červená, tak je baterka prázdná a je nejvyšší čas dát nabíjet. Mám vyzkoušeno, že když zhasne ta první červená, tak už je baterka tak z půlky prázdná, když zhasne ta druhá zelená, tak už zbývá tak čtvrtina a s tou poslední zelenou je potřeba už výkon šetřit a nedávat větší výkon, to pak rychle ubývá kapacita.
sem zteho jelen co si napsal,když je baterka nabitá,tak svítí všechny zeleně?já když mám baterku nabitou,tak nejmenší led svítí pořád červeně
Nazdar jelene, vždyť to píše docela jasně a srozumitelně. Když je nabitá, tak svítí všechny zelené i ta jedna červená. Když je vybitá, tak jen jedna červená.
Kormik tu napsal,že ta poslední má svítit červeně,tak asi né :-(