Zdravím,
mám trekingové kolo a zjistil jsem, že se mi dobře šlape ve větším předklonu, můžu se tak do toho víc opřít. Musím mít však pokrčené ruce abych toho se svými řidítky dosáhl. nevíte o nějaké fintě? Co třeba triatlonová hrazda? Berany abovám se by nebyly postačující. Ideálně kdyby to byla pozice jako na siničce.
http://www.bike-sport-shop.cz/nastavce-riditek...
Dej si delší představec a berany. Pokud nechceš berany a předělávat řazení, tak si na řídítka můžeš dát dlouhé rohy a sklopit je dolů. Budeš se pak držet za ty rohy nadhmatem přes řídítka. Já tohle používám ve sjezdu nebo protivětru.
Pokud jsou ovšem nadloktí před trupem, posez je mnohem aerodynamičtější (proto se ostatně používá hrazda a ne nízko položená řidítka).
Krom toho, válet se na podloženejch loktech je mnohem pohodlnější než držet hmotnost trupu na zápěstích a loktech (proto se prý hrazda začla historicky používat, na RAAM).
Já jezdím s hrazdou. Je to fajn, ale musíš počítat s relativně dlouhou dobou než se z hrazdy dostaneš k brzdám. Triatlonová kola mají řazení/brzdy přímo na hrazdě.
Tady prostě nezareaguješ dost rychle.
Jinak zkus si poštelovat celkově posez. Může pomoci i dát níž a dál dopředu řídítka.