Tak hlavně aby to zabíralo i na alergii na reklamu. Jinak tu bude za chvilku cajmrsk... :-)
Co je to cajmrsk, prosím?
To myslím jako docela vážně, to víš, jsem pořád jen průměrně pokročilý cizinec a tahle slovíčka mě zajímají.
Tak třeba citace z hnedle prvního odkazu lokálního vyhledávače to docela dobře ozřejmí :
"Hned jsem si vzpoměl na babičku, původem z Kamence u Poličky, přesídlenou do Ústí nad Labem, která „cajmrsk“ užívala ve významu hlučná zábava, nepořádek, chaos, bordel, nelad."
Děkuji vřele za vyčerpávající odpověď:-))
A aby nedošlo k mýlce, tak hned ten druhý odkaz (Slovník nářečí českého jazyka):
http://sncj.ujc.cas.cz/entry/7597
Tak si vyber:-))
Cezera, Nalcrom, sprej do nosu Mommax. Koktejl ti namíchá doktor na základě testu. Doporučuji zajít na alergologii, neodkládat. Obvykle neléčená alergie se časem zhoršuje.
Mozna ted uz s tim jdu s krizkem po funuse...Ale ja beru 35 let Zodac. Mam to predepsano doktorem od detstvi a vezmu tabletku a do 10 min. OK. Jako decko jsem s alergii na pyl zkusil neskutecna zverstva - dokonce i priduseni, nejaky astma-sok ci co, omdlel jsem treba z nicehoz nic v lese (jeste ze me nasel kolemjdouci hajny) a pak mi v puberte vyndali nosni mandle a problemy se redukovaly na 20%. Zase clovek snadno chytne chripku...ale porad lepsi nez ty otekly slzici oci, nevidet ani na cestu a bat se pomalu vylezt do prirody ven mezi kytky.
Určitě se podívej na stopalerg.sk .. přírodní složení, přijatelná cena, bez předpisu, zabírá výtečně ..
A není to náhodou v ČR zakázané kvůli vedlejším účinkům?