Ahoj,
mám středový pohon bez omezovače rychlosti. Je možné (a dělá se to) vyměnit zadní "přehazovačky" za více jak 8 kotoučů? Chtěl bych jet rychleji, ale maximální převod mi to už neumožňuje. Ghost tacana 2.
Jednodusi vymenit predni kotouc na vetsi. Pokud zadni prechazovacka jiz ma 11 - tak mene neudelas.
když vyměníš ořech za SD ,tak tam můžeš dát kazetu, která má nejmenší pastorek až 9zubů !ale jsou tam vyšší ztráty způsobené třením a řetěz vydrží ještě méně:-(
např. používám tuhle na MTB: https://www.bike24.com/p2154666.html
zuby má: 9,10,12,14,17,20,24,28,32,38,44
On tam má osmistupňovou kazetu, pokud by chtěl použít tu jedenáctistupňovou, musel by vyměnit i přehazovačku a řazení, také ořech, kromě toho si nedovedu představit řetězovou linku při jednom převodníku a jedenácti pastorcich. Řetěz by dostával pořádně zabrat a dlouho by nevydržel. Musel by také použít úzký řetěz a ten by asi byl příliš úzký pro zuby na převodníku. Jako jediné rozumné řešení se mi zdá to co navrhuje Battle-Cruiser, tedy větší převodník.
"si nedovedu představit řetězovou linku při jednom převodníku a jedenácti pastorcich"
To máš blbé, ale 1x11 se dnes vozí úplně běžně. .-)
Ale na elektrokolo by asi nebyl vhodný kvůli životnosti řetězu.
A provozne by se to uz cenou vysplhalo nad cenu kilometru v sestilitrovem Cadillacu :-)
Jó, když si pořídiš opici, musíš mít i na banány. :-))
Pokud by chtěl ušetřit, může koupit Ukrajinu z bazaru.