Zdravím všechny cyklisty i bikery ... ;-)) Prosím o radu, vlastním cyklocomp Sigma BC 500 a tak trochu dosluhuje. Rád bych ho vyměnil za nějaký bezdrátový .... Našel jsem compy od Sigmy, Ciclecomp, Cateye, ale i od Kelly´s - http://www.majnek.cz/OBCHOD/cyklopocitace... přiznám se, že ten poslední mě zaujal i cenou, ale nejsem si jist kvalitou, máte s ním někdo nějakou, i zprostředkovanou zkušenost ?? Dík ...
O bezdrátu tady byla diskuze. Z vlastní zkušenosti doporučuji SIGMU bezdrát nebrat. Baterie a další "kurvítka" navíc, nedomyšleně uchycený těžký snímač, který rád cestuje po vidli když se amatérsky nepřilepí pískou.
Osobně si myslí, že se jedná o obecnou "bezdrát" módu (něco jako v "Postřižinách" móda zkracování) a v případě cyklokompjůtru o slepou uličku (pokud nevlastníte freestylové kolo s protáčejícíma se řidítkama).
TO: PS je to nesmysl.Ja mam bezdrat a ani onem nevim baterie vydri tri roky.A jiny kurvitka neznam, teda pokud je nekdo lempl a neumi si pridelat snimac na vidlici.
Nechapu,jen ma nekdo spatnou zkusenost tak uz je to spatny a modni :)))OBECNA BEZDRAT MODA ty se nech vysetrit magore:))))))
co neinteligent, to názor
No obecna bezdrat moda to je fak moc.To zas bude nejakej uchyl
OK, zkušenosti se můžou lišit. ALe nadávání do magorů poukazují na prostoduchost. Pokud je snímač přidělán jen gumičkou, pak tam není co zkazit ani vylepšit. Pokud máte užší vydlici a uchycení nejde utáhnout, je to nedomyšlenost. Jen jsem chtěl naznačit, že bezdrát jsem používal cca 2 roky a objektivní výhody jsem si nevšiml, spíše nevýhod. Poznámka k bezdrátové módě se týkala např. klávesnicí a myší k počítači. Výrobce raději prodá výrobek za vyšší cenu obsahující zbytečnosti, jako bezdrátové propojení. Pokud jsou nějaké výhody u bezdrátového cyklocomputeru, nechám se poučit.
Pokud si koupis bezdrat za par penez tak to chapu to je nejaka sracka.
Ja si poridil cateye za 1500 a jesm naprosto spokojenej.
Prichyceni na vydlici i riditka je bezproblemovy- prichyceni stahovaci paskou(plast se zoubkama proti zpetnymu chodu)
A pokud je o nevyhody tak maximalne cena ,ale ta je pochopitelna pokud si uvedomis ,ze se ti tam nikde nevosira drat kterej casem urves.
A co se tyka te bezdratove mody tak to jsi opravdu blazen.Jaka moda vzdyt to jsou jasny vyhody.ja osobne vyuzivam i tu klavesnici s mysi a taky jsem spokojenej.
Nechapu jaky vyhody ma cyklopocitac s kabelaží krome ceny ale rozdil 1000 je fakt nepodstatnej
Jednoznačná nevýhoda bezdrátu je nachylnost k rušení od zdrojů elekromagnetického záření (např. troleje,el. vedení apod.). U analogového bezdrátu dále i možnost vzájemného rušení při jízdě ve skupině. Může se vyskytnout i problém s velmi omezenou funkční vzdáleností mezi vysílačem a přijímačem.
Mám bezdrát na Sigmu 1200,necelých 100km, což je na hodnocení příliš málo. Zatim jsem si nevšim nějakých nedostatků, ale dle některých příspěvků začínám mít obavy.....
Nemusis mit zadny obavy mam bezdrat a jeste se mi nestalo ,ze bych zazil nejaky ruseni ....
Holt nekdo odsoudi vec aniz by ji pouzival jen proto ,ze stoji o 1000 vic hned si mysli ,ze je to nejakej figl od vyrobce ,jesne pokud dela nakupy u veitnamcu tak se nemuze divit