Před několika roky se konala schůze zástupců Jesenice u Prahy a obcí v okolí, které se nachází na jihovýchodním okraji od metropole. Hlavním tématem byl rozvoj cyklostezek. Dlouho se nic nedělo, jenže sliby se mají plnit, a v tomto případě se plní. Sice pomalu, ale přeci, a o tom jak je tomu ve skutečnosti jsme se začátkem května 2017 vydali podívat do terénu. Vznikl z toho zajímavý odpolední výlet.
Manželka dostala od rodičů k narozeninám voucher a takže pojedeme s dětmi na Šumavu https://www.daen.cz/cesko/sumava-cz ještě jsem se nekoukal, ale snad najdu někde taky tak pěkně popsanou stezku, jakou se vydat. Každopádně v létě si uděláme výlet a procestujeme tady tyto. Moc pěkně popsané, děkuji
Není to vůbec tak idylické, jak jsem si myslel po přečtení .Jel jsem to v srpnu 2019- rybníček kolem Lipan je se zábranami, aby tam cyklisté vůbec nemohli, část cesty jede jen po poli po strništi, kde není ani cestička, konec Pitkovické stráně se sjezdem ke Křeslicím je docela nebezpečný m dokonce je zde cedule, že je to na vlastní nebezpečí, rozhodně nedoporučuji dětem