Zdar, chtel bych se zeptat.. mam presmykac s objimkou 32mm a ram je 35mm. Nebude vadit kdyz to vyresim delsim sroubkem nebo si radeji mam poridit novy s objimkou 35mm. Kamarad mi rekl ze to nemusi byt dobrej napad z techto duvodu: mala dosedaci plocha, poškrábe se ram, ten hlinik se bude namahat nestejnomerne. Co je na tom pravda?
Dobre a jeste jeden dotaz. Mam sadu Campa Mirage 9speed a od ni presmyky na 35mm nejsou musel bych koupit od Veloce vejs, ale ty se delaj pro 10speed. Bude to vadit kdyz budu mit 9ti kazetu a presmyk na 10???
Teď jsem se nedávno ptal na kompatibilitu 9 a 10 Campy v redakci Vela. Desítka se s devítikolečkem použít může, jenom se prohodí řadicí ráčna v pravé páce a u desítkového přesmykače se opatrně vyndá plastová vložka, aby měl devítkový řetěz víc místa.
Takze bych musel koupit desitkouvou paku Campa a prohodit tu racnu? To by stacila nejaka starsi. Ale nevim o jakou plastovou vlozku jde? :( No rekl bych ze 10 potrebuje vic mista tak proc vyndavat tu vlozku. To moc nechapu.
Tak desítkovou páku zřejmě kupovat nemusíš, použiješ bez jakékoliv úpravy tu co máš, tedy devítkovou Mirage. A u desítkového přesmykače, který bys koupil, se jedná o plastovou vložku nalisovanou do otvoru na vnější straně vodítka řetězu. Desítkový řetěz je o pár desetin (tuším asi o pět) milimetru užší, takže ten rozdíl právě vyrovnává ta vložka.
Cely problem vznikl tak ze jsem menil jen ram a nedomyslel jsem tenhle detail s presmykacem a na novou sadu tedka nemam.
Jeste jednu otazecku: Existuji objimky pro presmyk na navarku, nebo potrebuju presmyk s objimkou, kdyz na ramu nemam navarky?
Potřebuješ přesmykač s objímkou průměru sedlové trubky. Přesmykače na návarky se snad ani nedělají, protože by podle mě nebylo možno doladit jejich nastavení.
Existují samostatné objímky pro uchycení návarkového přesmykače, dělá je tuším Shimano. Otázka je, kde jsou k mání a za kolik...
V koloshopu za 290kc. Ale uz jsem poridil novej presmyk na objimku, kterou potrebuju.