Co říkáte na toto? :-)
http://aukro.cz/stare-kolo-s-prevodovkou...
Nabídni to technickému muzeu v Brně, možná by mohli mít zájem.
Prodej to do šrotu za cenu železa. Víc ti tu za to nikdo nedá. Ostatně prodavas od koruny...
To ještě uvidíš, sleduj aukci ;) :D
No jo, už je celých 5 korun. A to jen z hecu :D
Kdybys tu naprimo napsal, že to kolo prodavas ty, tak by možná nějaké sympatie sklidilo. Takhle je to jen trapne
Proč trapné? Prostě dávám o aukci vědět. To je logické. No neboj ono to na pár tisíc vyleze. Já sám bych to za to víc jak kolik to stojí teď také nedal. Chápu tě. Ale kdo tomu rozumí a má čas to dát dohromady tak to ocení. Byl by hřích dát to do šrotu.
Škoda, že se to neobjevilo tak o rok dřív, než jsem začal stavět. To bych si tu převodovku s radostí zabudoval do leháče místo dualdrivu.
Jo. Zajímavý nápad. Jakým způsobem se řadí u dualdrivu? Osobně jsem se s tím nikdy nesetkal.
Ten co mám (Sturmey-Archer CS-RK3) řadí běžnou třípolohovou přesmykačovou páčkou, která tahá za řetízek, co leze z pravého konce osy. Kazeta na to pasuje osmi nebo devítistupňová a přehazovačka jakákoli. Dualdrive od Sramu (který znám jenom od vidění) má speciální páčku sdruženou s řadicí rukojetí přehazovačky a na konci osy má ještě nějakou indexovací krabičku.
Rozsah převodů to má zhruba stejný jako klasický trojtalíř. Výhoda je v tom, že se dá řadit za klidu a že se nemusí hlídat křížení řetězu. Na stojaté kolo asi overkill, ale pro leháč se zadním náhonem k nezaplacení.