A máš je dobře nastavený?Když si zapneš tretry do nášlapu a dáš kliky vodorovně, tak by konec holení kosti(ten důlek z boku kolena)měl protínat kolmo kloub palce. Toť teorie, v praxi mě taky bolely nohy až pálily a tak jsem vždycky vyndal nohu z SPD a protřepával zuřivě až se mravenčení zastavilo. To bylo každou půlhodinu, takže jsem 2x za hodinu nadával kámošum, kteří mě do toho uvrtali. Ale vydrž zlepší se to!
Mám stejný pocity jako ty, ale časem se to vždycky nějak poddá. Taky ty boty chtěj trochu "rozhejbat", pak povolej.
Mdk já to mám s těma kolenama stejně, letošní novinka. Neni to nějaká nová letošní nemoc :-) Abychom to tady na fóru nezavirovali.
Mě taky brnívají taky občas nohy, ale to přejde. Těch 120 km sem ujel a nohy mě tak po 20 km přestali brnět a nakonec NOproblem. Prostě pohoda. Si zvykneš, boty povolej. Možná si zkus srovnat kufry.
Právě prozkoumávám trh, protože jsem se rozhodla koupit tretry a vy mi tady mé nadšení nějak kazíte !!!
Neboj, jdi do toho, to jsou takové dětské nemoci, kterými si musí projít každý.
Podle mne je máš jen hodně utažené... Jako v bruslích... Mně se to občas stane také, stačí je trochu povolit...
No už jsem si říkala, jak je možné, že tohle ještě nikdo neporadil. U utažené boty bych začala. Jestli máš tkaničky, tak se neboj povolit šněrování směrem ke špičce. No a jestli máš pásky na sucháče, tak si je tolik neutahuj. Nech noze trošičku vůli.
Jinak je ale fakt, že si musíš zvyknout, že nemůžeš s nohou hýbat jako si byl zvyklí dřív. Noha je prostě zfixovaná a pohyb je omezený.
Včera jsem si osvěžil ten strašidelnej článek ("Achilova pata cyklisty - zadek") a zmiňují se tam o tom, že špatné posezení může mít vliv i na nohy. Píší o špatném sedle jako o možné příčině předčasných křečí, ale třeba se to může týkat i bolení a brnění.
Teda teď mi padla sanice - Žofka, ty takový zkušený cyklista a o tomhle si neměl potuchy?!? To se mi snad ani nechce věřit...
ahoj nezacina Ti to trnuti nohou jako kdyby od kloubu prstu resp.nehtu na noze? To by mohly byt nizke tretry v spicce. Pokud jsou kozene pomuze namocit napr lihem, prizpusobi se noze. Pokud trnuti zacina od plochy chodidla mohou to zpusobovat bud spatne vlozky v bote /ne-anatomicke/ nebo prilis mekka podesev- to by te vlastne tlacil kufr.