Zdar, hledám inspiraci. V brzké době budu nucen skladovat kolo v jiných prostorách, než dosud. V úvahu tam přichází jediný volný výklenek.
Výklenek má půdorys 108 x 60 cm. Viz náčrt půdorysu výklenku. Můj Favorit má největší výšku 100 cm. Čili přichází v úvahu uložení kola svisle, na výšku. Žlutě naznačené stěny výklenku jsou betonové, hnědě naznačená stěna je z překližky. Případný držák bych raději montoval do překližky, lze projít skrz a použít z druhé strany matku na velkoplošné podložce. Vzhledem k nebezpečí umazání procházejících osob od řetězu by to znamenalo polohu řídítky nahoru. I když se mi zavěšení za přední kolo (vidlici) nelíbí.
Potřebuji uskladnit minimálně jednoho Favorita, v ideálním případě dva. Používám velmi úzké berany 40 cm, malý přesah kol z výklenku lze akceptovat.
Hledat na internetu umím, držáky se v obchodech samozřejmě nabízejí. Ale zajímají mě Vaše osobní zkušenosti. Fotka by potěšila! Ď.
By mě zajímalo, zda se "tuto fotografii" konečně už hergotfix podaří nahrát.
Já kolo věšel za řídítka na samoróbo dvojhák, přišroubovanej na zeď.
Aha. Představuji si konzoli se vzpěrou ze zadní stěny výklenku.
Nevýhody:
- Nutnost zakoupit konzoli (chystal jsem se na vytvarování závěsného háku použít kus prastarého a pekelně tvrdého hromosvodného drátu).
- Nutnost kotvit do betonu.
- Namáhání představce.
Výhody:
- Kolo pevně visí a nebimbá se do strany, jako na háku ve vlaku.
- Kolo se snadno a jednoduše nasune berany na konzoli, není nutné kolem různě vendlovat, jako při lovu háku na ráfek ve vlaku. Snadná obsluha tohoto řešení je v mých očích největší předností.
Tímto směrem mě vůbec nenapadlo uvažovat. Zajímavý názor! Díky za něj. Prosím další zkušenosti (a fotky).
Takže rovina bicyklu byla kolmo ke stěně? Řídítky ke zdi, koly ode zdi? Nebo jak?
Mám to podobné, obě kola věším za předním kolo na hák a kola jsou opřená o zeď. Kola jsou zadním kolem vahou opřená o podlahu.
Já to mám takto
Přesně tak, v malém prostoru je to asi ten nejlepší způsob.
Obě kola vedle sebe. Jedno za zadní, druhé za přední kolo, kvůli úspoře prostoru. Nejsou z perníku, zavěšení kolu nijak neuškodí.
Věšel jsem roky kolo podobně, jen hák jsem měl ve stropě.
Už jsem sem tuhle fotku jednou dával, ale než bych ji našel, to ji radši nahraju znova :-).
Věšení za ráfky není problém, ani holé železo mi je nikdy nepoškrábalo. Hlavně bych doporučil věšet volně za jeden bod - když se do kola náhodou drcne, jenom se zahoupe a nic se neohne.
No nic, tak ještě třetí pokus o fotku...
Děkuji za Vaše názory. Byly mi inspirací.
Nade dveře kolo třetí,
cyklistika dneska letí.
Kvůli skladovacímu miniprostoru mám kolo zavěšeno na výšku za přední vidlici bez kola otočenou o 90 stupňů, takže řídítka jsou podélně a nezabírají žádný prostor navíc. Samozřejmě je nutno pokaždé sundat přední kolo, ale to zase není taková práce.