Ahoj, zdá se, že zlatá éra LAKE turistických křižníků je nadobro pryč.
Moje Lake Lx Sdl s půlenou podrážkou jsou kaput a tak nezbývá, než se zeptat jestli někdo neví o nějaké tajné sklepní produkci těchto nej sandálů a nebo jestli má někdo zkušenost s touto nejsandálovatější novinkou.
https://www.fahrrad.de/shimano-sh-sd5g-schuhe...
Díky
LAKE jsou kaput?!? Mě po 9 letech opustily moje sandály exustar, tak jsem si říkala, že půjdu do LAKE.
Tak asi nepůjdu...
Ale dík za téma, asi mě to také bude zajímat.
Vypadá to tak. Škoda, byly perfektní.
Napadlo mě to i zkusit vyrobit. Nůž, chemopren a plech s vyvrtanými závity by třeba zvítězil :D.
Taky nikdo nezkoušel?
já mám ty LAKE roky. a začínají se rozpadat... Jenže! jenže já mám ještě jedny uplně nový v krabici do foroty! :-)
Já vím!!! :D Četl jsem téma z roku 13 nebo kdy a proklínám tě! :)
proč? :-(
:-)
Tyhle Shimana, ale vypadaj taky dobře a sandálovitě. Já bych do nich šel být tebou
Dopadne to tak. Kdyby někdo chtěl, nafotím to na mé ladné nožce, pro představu :D
http://www.bikestore.cz/voziky-za-kolo...
http://www.global-sport.cz/cyklisticke-sandaly
Snad největší výběr na netu.
Napadlo mě napsat Asolu jestli by nešel kufr nějak zakomponovat do jejich turistických sandálů...
no nějak to dopadne
A nechtěl bys je kamarádce darovat?!? :o)))
nechtěl. Krom toho k čemu by ti pětačtyřicítky byly :-D
Jak moc je to funkční věc takové sandále? Běžné cykloboty jsou síťované, takže docela dýchají, ale mají pevnou podrážku a kromě suchých zipů pevnou přezku. Když vidím tu cenu za cyklosandále, jejich tvar a dva suché zipy, tak si říkám, aby to nebylo funkční jako cyklotretry z Lidlu (nezkoušel jsem, ale měl jsem je v ruce). Prostě ta podrážka mi přijde měkká a fixace nohy jako minimální, proto se ptám.
Síťované nejsou všechny boty - záleží na tom, jaký máš typ.
Já používám standardně turisty, takže tam žádné síťování není.
Sandále mi v létě vyhovují z mnoha důvodů - jezdím na boso (vyhovuje mi to a neopálí se mi "bílé ponožky"), příjemně luftují a když mě potká nějaký ten potok, mohu v nich klidně vlézt i do vody.
Zkrátka na zimu mám zimáky, jaro/podzim zavřené boty a v létě sandály.
Tak netvrdím, že cyklosandále budou vyhovovat každýmu, ale já jsem spokojen. Mám Shimano SD66 a jel jsem v nich většinu cyklo 24 hodinovek a všechny triatlony. V kombinaci s polohou na lehokole je taky fajn, že se v sandálech nedrží voda a případné kamínky, jehličí a podobně většinou snadno vypadne...
Po nevím kolika letech (možná 5) a několika desítkách tisíc km se zdá, že největší problém bude se suchými zipy, které už nelepí tolik jako dřív. Každopádně podrážka mi příjde tlustá, hodně tvrdá a sandálky jsou docela těžké...
Asi největším mínusem jsou opálené řemínky na nohou, když člověk jezdí pořád ve stejných...
Tentokrát by mě ale fakt docela zajímalo, za co jsem dostal mínus? Hned v první větě píšu, že nemusí vyhovovat každému a co může komu vadit na zbytku textu, by mi docela rozšířilo obzory z hlediska mezilidské komunikace... ;-)
Na druhou stranu je podivné, proč se nepozastavuješ nad tím plusem. Vždyť ten tvůj příspěvek nepřináší nic nového ani objevného ...
(+ ti tam přidám, když o něj tolik stojíš)
8-)
...podrážka je tuhá ažaž- však taky sandály nejsou lehký. Pokud jde o fixaci- mají pro tar nohy v podrážce prohlubeň a suchý zipy jsou opravdu kvalitní- jezdím v nich desátý rok a noha je furt pevná, zip drží. Pro jízdu a chůzi v létě za horka a za deště paráda. Jediná "nevýhoda"- jak píše Jrr- "bílé" pásky na nohou, jinak naprostá spokojenost!!!
Co pořád máte s tou váhou?!?
Mě ty sandály přijdou s ohledem na váhu naprosto normální. Nemám pocit, že bych na noze měla nepřiměřeně těžkou botu.
....proč "pořád"? Byla to jen reakce na MiBo, že podrážka mu "přijde měkká a ...", a porovnání s běžnými sandály a sil. tretrama- ne jaký je pocit na noze. Jistě uznáš, že norm. sandále jsou lehčí právě pro chybějící tuhou podrážku a sil. tretry zase nemají hrubý tur. vzor podrážky...;-)
"...pořád.." protože jsem tady argument s váhou bot zaregistrovala několikrát.
A jak píšu jinde – osobně mi nepřijde, že by byly cyklosandály nějak výrazně těžší než běžné boty. Ano, mají silnější a tvrdší podrážku, ale že by to bylo něco významného na úkor váhy, to zkrátka nepozoruji. Pravda, nikdy jsem to nevážila, ale pocitově mě to nikdy nenapadlo.
A jak je to s vycvakáváním z espédéček? Přijde mi, že pokud bych neměl dostatečně utažené sucháče, může to být trochu problém. Ale nevím, sandály jsem nevozil.
Já používám tyto (Shimano SH-SD66L) k plné spokojenosti- u té novinky se mi nezdá netvarovaný svršek pod chodidlem, musel bych je vidět....
S uzavřenou špicí pak Exustar....
Exustary i Shimana se dělají i bez uzavřené špičky.
Moje staré sandály byly bez špičky a také jsem se zatím dívala po těch bez špice. Ta špička má ale svoji logiku - ochrana prstů.
A i když se mi nikdy žádné zranění prstů nepřihodilo, přesto zvažuji, že teď půjdu do těch se špicí.
Shimano sandále s uzavř. špicí? :-)