Termín: 10.06.2017
Místo: Praha, Praha - Grado (Itálie)
700 Km z Prahy přes Alpy k moři za dva dny. Hledám partnera(ku) pro bláznivou cykloakci. Ve dvou se pojede lépe. Plánuji to v červnu 2017 na silničním kole. Řeším doprovodné vozidlo, abychom mohli jet nalehko. Kdy má smysl o této akci uvažovat? + Jezdíš na silničním kole. + Vydržíš jet na kole 20…
Hele, až to dáš za den, tak se s tebou tu bude někdo bavit. Na Cyklocestování v Hradci Králové byl maník, který ujel 911 km za 24 hodin.
Horko těžko si to dovedu představit na dráze, natož někde po silnici.
Bylo to na nějakém autodromu na Slovensku.
http://mtbs.cz/clanek/padl-cesky-rekord-ve...
Vím, už jsem četl. I když jel neustále s těmi "odpočatými" co se střídali a zřejmě se i často vezl, tak stejně to je těžko představitelný výkon.
....to ja fakt- a těžko to "udělá" v páru s neznámým partnerem. I kdybych měl na polovinu- partnera bych nebral- hrozí nebezpečí, že budu zdržovat já nebo on. Jakmile se musí přizpůsobit, je to problém(v tomto případě)...:-((
Nejvíc mě zaujal údaj:
"1 zastávka v délce cca 3 min (po 18,5 h na záchod)"
Výkon každopádně nepředstavitelný, tak se aspoň uklidňuju tím, že vlastně nemá ani dvojnásobek, co já a to jsem zastavoval každou chvíli... :-)
Jo taky zaujala ta zastávka :-)
Jinak on tam má celkové pauzy asi 1 a 1/4 hodiny, čisté jízdy má 22:45:33 hodiny.
Doporučuji oslovit někoho z fóra v přiloženém odkazu ;-)
http://www.bike-forum.cz/forum/z-prahy-k-mori.html
Zajímavý, akorát se bojím, že těch 10 až 11 km nastoupání za 2 dny při délce +-700 km je hodně drsný
Trochu mi uniká smysl akce. Nebudu teď hledat, kolik dní jsem to jel já s plnou bagáží, ale konkrétně úsek Praha - Salzburg je pakárna, protože z Prahy to žene na D4 (Strakonickou). Jakmile jsem se snažil o lepší trasování (méně aut, ale ne terén), začalo se to klikatit a skákat kilometry navíc.
Nakonec jsem jel do Lince vlakem, ale trasa Linz - Salzburg taky inklinuje ke kopírování silnice dálničního typu, resp. 1. třídy. Asi v polovině jsem opustil optimální trasu a jel zajížďkou a se zpožděním 1 dne hezkou krajinou.
Obávám se, že to bude taková rubačka pro nic, teda pro čárku.
Nejde o nic jiného než o slušný sportovní výkon a zjištění jestli to dokáže.
.....no právě- sám snad ano, s partnerem to růžově nevidím....
Když budou výkonově vyrovnaný, tak proč ne, během pár kilometrů se sladí a zbytek valí na střídačku.
> Trochu mi uniká smysl akce.
Já nevím, proč tady lidi jezdí, ale já taky občas někam vyjedu bez nějakého zjevného objektivního smyslu.
K němu se ale přidat nemůžu, fyzicky to nedám. Potřeboval bych to polovičním tempem.
> ale konkrétně úsek Praha - Salzburg je pakárna, protože z Prahy to žene na D4 (Strakonickou)
Vždyť má na webu trasu, kterou chce jet. Z Prahy jede z Chodova do Jílového, Sedlčany, Milevsko, Písek, Prachatice, Volary. D4 i Strakonické se ani nedotkne.
Mimochodem když jedu do Příbrami (což je ve směru té D4), tak jedu na Zbraslav po A2, pak přes most a přes Baně nahoru, potom po „dálnici“ kolem Cukráku, a v Jílovišti sjedu (musím, dál se stejně na kole nesmí) a potom Klínec, Líšnice, Řitka, Mníšek, Voznice (přes Andělské schody), Dobříš, Sychrov, Suchodol, Příbram. Opět cesta, kde žádný problém není.
Chceš tu
http://www.nakole.cz/knihy/179-cyklisticke-maso...
také figurovat?