Přeju hezký den všem. Prosím o malou pomoc. Lehokolisti jak dobře vím se vyskytují nejen po celém území ČR.
Ale k věci , včera mi nějaký ziskuchtivý zloděj odcizil v Uherském Hradišti lehokolo. Homebuilder. Jeho peněžní hodnota je zanedbatelná , pro mně spíš emocionální , tak nějak jsme spolu srostli. Ale i přesto , kdyby jste ho někde zahlédli dejte prosím vědět. Bohdan.
coby mistni budu hlídat a zaukoluji kolegy..
Díky.
Krádež jsem hlásil i na PČR , na Facebooku to mí přátelé sdílely s ostatnímy.
Nevím co si o tom mám myslet , kdyby to bylo aspoň Azub nebo Štercl nebo prostě značkové kolo. Vybavené kvalitnímy komponenty....Zloděj se buď chtěl projet a nebo se nevyzná v kolech. Nevím komu by ho prodal, kdo by ho chtěl ? Možná tak sundat kola a zbytek do Kovosteelu.
Nebo je to nějaký sběratel. Jako že lehokolo ještě doma nemá a zakládá museum.
Že by se chtěl projet, to moc nevěřím, většina lidí má z ježdění na lehu pocit, že to nejde.
Obávám se, že ta sběrna je cílovým místem.
Tak jestli má smysl sebou tahat pákovky , střihat zámek na náměstí pod kamerou kvůli 15kg. železa do sběru ? Romů je v UH minimum , leda perníkářů je tu dost . Asi se do toho kovošrotu zajedu podívat...Na nový materiál na nové kolo.
Pak by se nabízela varianta, že zloděj ví, že lehokola stojí dost peněz, ale nepozná, že to je homebuilder.
Vzpomínám, když jsem si koupil tandem, tak otázka od šluknovských opálených byla: "za kolik se to dá prodat?"
a já cikánům vždycky odpovídám. "Chceš vědět jakou má to kolo cenu? Pro mne cenu tvého života."
Sice to moc nesedí dohromady s přecvaknutím zámku (chápu dobře, že bylo zamknuté?), ale jinak nepodceňuj schopnosti některých lidí. Moje leho se (pravda, bylo nezamčené) jednou v noci podívalo asi 5 km daleko. Vzhledem k tomu že má velmi krátká a nízká řídítka, tak nepředpokládám, že by ho kdokoliv, i dostatečně opilý, byl schopný takhle daleko tlačit (je to fakt opruz). Kupodivu mělo po nalezení i neohnutý představec, takže z něj dotyčný asi ani nespadl.
Aneb možnost najít kolo pohozené někde v křoví v blízkém nebo i středně vzdáleném okolí bych úplně nezavrhoval.
Já se díval, dokonce jestli néní pověšené někde na stromě jak baňka a pod ním vypitý půlitr, nebo hozené do zamrzlé Moravy, která městem protéká a i pod mostem (kam se snaží děcka házet balvany aby věděly zda mohou vstoupit na led). Ale nikde nic.
Každopádně v U.H. na takovém kole jezdím asi enem já a možna ešče cibi a tříkolkář ze Sadů příp. Radek z Ostrožské nové vsi. Což znamená že jich tady moc není leho. A zloděj si tím pádem vybral trochu nápadně horké zboží. A to i pro PČR, kde mi řekli že kola se v UH kradou běžně ale lehokolo je to první. Lépe se hledá lehokolo, jenž je skoro jediné ve městě a okolí. Teda kromě U.B.
A i proto jsem o ztrátě napsal aj i na nákolácký web. Nepředpokládám totiž, že by počkal až to vyšumí a vytáhne ho v létě v klidu. Nebo se zúčastní lehosetkání. Ale mohl by dojet....rám znám do posledního milimetru a barva nezakryje vše. Ale spíš kdyby krádež byla na objednávku tak pojede jinam . A kdyby z hecu tak ho rozebere na komponenty a rám rozřeže a vyhodí. Ale z komponentů moc radosti mít nebude , protože jsem se u tohoto prvního prototypu držel hesla "Za málo peněz hodně muziky" A navíc jsou dosti opotřebované. Spíš tak na výměnu. Ale fungovalo to.
Když je někdo pilný, dokáže mnoho. :(
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/prazsky...
No to už je úplná kolbenka. Děsný vstávat a vědět, že jich zase musím šest nebo sedm "udělat"...
prej se snižuje zločinnost...před měsícem ukradli tříkolku v Olomouci!
Takže se snižuje, ne? Nejdřív tříkolku, teď lehokolo, tedy o kolo míň. (Zdrceným majitelům obojího se omlouvám za špatný ftip).
Možná se zločinost snižuje i tím , že sa přestali starat o blbosti a věnují sa velkým věcem.
A nebo sa velká většina malých zlodějíčků nechala na zimu , zase zavřít do teplíčka (za naše peníze).
Kouknu po okolí Krnova.Poptám se kamarádů,projdu sběrny.
Já byl v místní sběrně, ale tam prý ani nebylo nic takového(a navíc po každém vždy chtějí O.P. a peníze posílají pouze na bank. účet a to se zlodějům a bezdomovcům nebo romům nelíbí). Zastavárny v Uh. Hradišti a okolí už dávno zkrachovali.
Mému tchánovi se v pondělí pokusili ukrást vrátka.
Pak je/ho asi někdo vyrušil, vrátka se našla pohozená o kus dál.
Stát chrání své občany.
Policie "Pomáhá a chrání".
... a pak příde ňákej petrp a šíří "blbou náladu" ...
vždyť ta jeho story dopadla dobře. Vrátka se našla takže hepyend. Mě teda jeho příběh obveselil. :-)
Těžko někomu radit, aby obešel pražské zastavárny, ale hlásit to musím.
http://www.nakole.cz/diskuse/21527-po-moc.html...