Pěkný den všem cyklistům,
chtěl bych se zeptat na nevýhody většího rámu. Mám možnost výhodně koupit kolo velikost xl. Tabulka velikostí přiložena.
Měřím 185 cm, inseam: 84 cm. Kolo je 29'. Podle velikostní tabulky by mi spíše seděla velikost L, ale ta není dostupná.
Jaké nevýhody bude mít větší rám při mé velikosti a jak moc to pocítím při cca 120-150km týdně?
Odděláš si záda a zejména bederku. Při těhle nájezdech spolehlivě do roka.
Nejhorší pak je, že už ta záda zpátky nikdy ničím nespravíš.
Vlastní zkušenost.
Přestaň blbnout a kup menší rám.
Jde i o to, že rám je sportovnější. Tedy délka horní trubky je delší. Kratší představec by to možná trošku vyřešil.
Jde o tento bike:
https://www.cyklobazar.cz/inzerat/136095...
Rovněž mě zajímá, zda je cena nastavená správně, abych se nespálil. Děkuji
SUP bývá dost dlouhý. Těžko říct, záleží jaké máš tělesné proporce.
Ale nejspíš to bude velké (dlouhé).
je to odkaz na ten kus co kupuješ ?
Píšeš že L není k dispozici ale inzerát tvrdí, že je to L ?
Nene, je to XL, 21. Ten co zadával inzerát se spletl při popisu. Již jsem si s ním psal. I podle stránek superioru jde o XL. L rámy od superioru jsou 19. proto platí výše uvedené velikosti v tabulce.
Rám se snad vyřeší trošku představcem. Jak se Vám pozdává cena vzhledem k nájezdu a výbavě? Je adekvátní?
Řekl bych, že 23 000 za 2 roky staré a když nevíš jak ježděné kolo je u tohodle kola víc než dost. O 5 míň by asi mohlo už být přiměřené. I tak to chce si pořádně prohlédnout na živo a vyzkoušet.
Pokud je rám XL, pak je zkrátka dělaný na postavu tak 190 a více cm. Se svojí výškou představcem nic moc nevyřešíš. Ostatně hned po první stovce poznáš, co je to jet na dlouhém rámu.
Je ale vidět, že jsi v podstatě rozhodnut ke koupi a argumenty proti bereš na lehkou váhu. A co se týká ceny - tohle kolo je na tvoji postavu drahé i zadarmo. Zdraví máš totiž jen jedno.
Ale budiž, je to tvoje rozhodnutí. Mě nezbývá než ti popřát „užij si to, dokud ti to záda dovolí“.