Ahoj všichni, uvažuji o koupi silničního kola a chtěl bych pomoci s výběrem.
Momentálně mám kolo Pells AERON SORA, model 2012, zde přikládám odkaz: http://www.pells.eu/kola/silnicni/aeron/aeron... Kolo budu mít již 5 let, ale je to úplný základ. V době koupě jsem neměl více financí a teprve jsem s cyklistikou začínal.
Chtěl bych si pořídit kolo nové. Bohužel se ve výběru kola moc neorientuji a rád bych vás požádal o pomoc. Momentálně najezdím cca. 4.000 - 5.000 km za rok. Na zimu jsem si koupil domu trenažer, takže trénuji v doma. Nejsem závodní cyklista, spíše si udržuji kondici. Od kola očekávám především lepší pocit z jízdy. Momentálně se již na kole necítím dobře. Má výška je 182 cm a váha se pohybuje mezi 83 - 86 kg. Co se týče rozpočtu, tak bych se rád vešel do 60.000 Kč, pokud by se vyplatilo připlatit, tak klidně i 70.000 Kč.
Potřeboval bych poradit, jakého výrobce zvolit, který je podle vás nejlepší a hlavně kvalitní. Dále jakou kategorii zvolit, tím myslím jaké vybavení, jestli Shimano, Sram atd. Zatím jsem se díval na internetu u výrobce Ghost, Lapierre, Author a Pells.
Všem děkuji za jakýkoli postřeh nebo názor a případné dotazy velice rád zodpovím. Všem přeji hezký den.