Zdravím vespolek.
Chci si koupit horské kolo (dříve silničář), nechci investovat víc jak 15 tis. Uvažuji proto o loňských modelech kvůli jejich vhodnějším cenám. Z toho mála, co jsem prošel a jak jsem se tak s někým bavil mi vyšly tyto dvě kola:
Wheeler Proride 4900
- www.wheeler.cz/2004/4900.php
Merida Matts Speed-V
- www.merida-bike.cz//detail05.php?znac=24&menu_1=1
(normálně stojí víc, ale prý ho za 15 můžu mít)
Dokážete mi prosím poradit co z toho, v horším případně mě doporučit k pozornosti něco jiného? Máte někdo s těmito koly nějakou zkušenost? Oba jsou to loňské modely.
Díky moc za každou radu, jako laik je moc potřebuju:)
Díval jsem se na obě kola a jestli můžu poradit, tak určitě vem tu Meridu. Jsou na to téměr stejně, ale Merida jsem si všiml má něco lepšího. Jinak vítej v klubu Meriďáků :-))
Merida Matts Speed-V mam od lonska. Vcelku spokojenost, jen spalky na brzdach sem sjel az moc rychle a gripy mi prijdou noc moc, trochu klouzou po riditkach. Ale jinak si nemuzu na nic stezovat.
Určitě Meridu! I když momentálně mám krosa, taky Merida a je super :-)
Nebal bych se Wheeleru .... tech korenu, parezu apod uz prezil dost a stale zadny problem. Jedinou zmenu ihned po koupi,kterou kolo zaznamenalo(mimo povinnych - retez, pneu apod) jsou riditka. Vlastovky nejak nemusim
merida už je doma, včera jsem jí projel! (prvních 50 km po zimě - takhle mě prdel ještě nebolela:))
všem každopádně díky za doporučení....