Ještě k tvé poznámce, že tě nezaujala štola. To je jako třeba s olivami. Tím se musíš projíst. Když jsem se přistěhoval do Výběžku přišla mi ta věc co vypadá jako nepovedená sražená vánočka zvláštní chuti v hromadě moučkového cukru fakt divná a nechápal jsem co na ní všichni mají.
Jen jak tohle píšu a představím si chrochtající překapáváč kávy a štolu, tak mám plnou pusu slin.
Ivan Petrovič Pavlov by z tebe měl radost!
Dneska jsem teda zaváhal - hlásili u nás po ránu mrznoucí mlhy, tak jsem jel vlakem. Mlhy nebyly, teď tu sedim vzteklej, že sem nejel po ose. Naštěstí mám jedno kolo tady v práci, dopoledne jedu do terénu na několik šetření, takže vyjedu, ale stejně mě to mrzí.
(sem tak vzteklej, že zase nevim, jestli jsem si už vzal prášky nebo ne :-) )
Jestli jsou to ty na paměť, tak nevzal.
Dnes ráno jsem byl něco vyřizovat v Mikulově, a protože mi ujel vlak, rozhodl jsem se, že si udělám výlet a dojdu domů pěšky. Je to lehce přes 20km, tak žádný problém.
Bohužel asi po 7km jsem zjistil, že se mi začínají nějak rozpadat boty. Starší zimní - tuhle zimu jsem je měl poprvé na noze. Ještě jsem zvládl asi 5km, ale pak to vzdal a dojel zbytek cesty potupně autobusem. :-(
A takhle to dopadá když se v botách tolik chodí. Kdyby sis v klidu počkal na další vlak, mohl si je mít ještě příští zimu :-))
Tak teď ráno zase zubař, v noci se mi rozjela bolest jako prase, tentokrát naštěstí netrhal, pročistil kanálek a nechal otevřený, pokračování 2. ledna v poledne.
Dneska mám krátkou, v půl jedný chci sedět na kole směr Uhlířské Janovice, tam sem už delší dobu nebyl :-)
jseš si jistý, že chceš s otevřeným zubem v tomdle počasí na kolo? hele, neblbni, budou svátky a užiješ si to v plné parádě...
V tom zubu už nerv není, tak tam nemá co reagovat na studené. Už je to jen střep ze skloviny.
Áááá, pán je kromě odborníka na epilepsii také stomatolog!
Ty do toho zubu vidíš?!?
Tohle totiž nemusí platit na 100%.
Ajeje, paní zřejmě dopekla, tak začíná zase otravovat. Vůbec jste tady nescházela.
Hmmm, hned urážky, takže zase jen tvoje nepodložená domněnka.
Mimochodem, dáváš si pozor na blikající vánoční světýlka?!? Také by z nich mohla být epilepsie!!!
Tak tedy jděte rovnou předvánočně do....
Když to chcete naplno.
Ty už jsi tam měl být dávno.
... máš nějakou dobrou zkušenost s análním sexem, že ho Brahmovi doporučuješ?
"+" jsem si předplatil odpověď
O análním sexu jsi tady psal jedině ty. :-)
Poslal jsem ho tam, kam on posílá Radku. Kam to bylo, se musíš zeptat Brahmy.
Copak? Že by vlastní recept na pohodu a rady o ignorování nefungovaly?
Zas na druhou stranu nebude muset řešit jestli kapr nebo řízek :o)))
Bude kapr i řízek! Spíš to ale vidim na dva kapři a dva řízci. Možná i tři...
Právě jsem se vrátil, cesta naprosto ok, teplota -4, místy ledovka na silnici, v cíli kávička u benzinky.
A co je podstatný - zub nebolí, ráno se to prostě povedlo :-)
Dneska jsem byl rád, že mám lehokolo s elektromotorem ovládaným páčkou, že jsem mohl jet a zároveň mít nohy na zemi. Na normálním kole bych se asi ani nerozjel.
Kdyby byla zledovatělá i hlavní silnice, vzal bych si tříkolku, ale bylo mi líto nechat ji zasolit.
Zastavil jsem na chodníku před školou a ukázalo se, že z kola nemohu slézt, jak ta zámkovka klouže, tak jsem musel přejet na trávník.
Když jsem si chtěl vzít kolo do baráku, zjistil jsem že to nejde, chodník klouzal tak, že jsem kolo nemohl zvednout na schody. Tak jsem ho chtěl nechal opřené o budovu, ale i to byl problém, smekalo se vlastní vahou. Nakonec jsem ho musel zámkem zafixovat k plotu.
Tak hlavně jestli si zůstal celý ty.
Naštěstí ano. Rozhodně to byla zajímavá zkušenost, na takhle kluzkém povrchu jsem s kolem nikdy nebyl. Kdybych to býval věděl, tak bych tam nechodil.
Nám to klouzalo úplně příšerně, podobné namydlené zrcadlo už jsem hodně dlouho neviděl. Chtěl jsem do obchodu, mám to asi sto metrů, ale i tak to byl docela boj, lezl jsem to neskutečnou dobu. Také nikde nikdo nebyl a obchody úplně prázdné.
A na tom povrchu na kole by při zatáčení a zastavování byl velký problém i na hřebikách.
No právě. Já to mám z domu jen kousek na silnici, která byla evidentně mokrá, takže jsem to nebral za nijak dramatické a skutečně celou cestu nebyl problém. Ten nastal až v cíli. Nejlepší na tom bylo že jsem ten chodník přejel na kole. To jsem ještě netušil, že je to až takové mejdlo, to až když jsem chtěl z kola slézt, a od kola jsem šel zpátky tou samou cestou tak, že jsem se rukama opíral o plot a o barák abych vůbec mohl udělat krok.
Kolik lidí tě pozorovalo? Cyklista na ledu a pak potřebuje plot jako oporu.
Já si dal dneska takovou "předvánoční" - zajel jsem se podívat do kempu v Samopších, kde jsme měli sraz. Dneska už bylo tepleji, plus mínus nula, žádný lidi, žádný psi, žádný prasata... dobrý to bylo :-)
Jako by mi ranní klouzačka do práce nestačila, vyrazili jsme po poledni s dcerou na Sněžník. Na kamenech to bylo na brusle, ale jinak naprosto úžasný. Kolem dokola až do nevidim jen mraky a my nahoře na ostrově:
Porovnej první fotku s tímhle:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons...
a připomeň si, že se romantičtí malíři často nechávali jen inspirovat. Třebas byl na stejném místě.
Tedy Petře, to je neuvěřitelné si to takhle propojit. Ty máš ale paměť a představivost.
Tak ti na tu malbu koukám a koukám, ale moudrej z toho nejsem. Sněžník to nebude, tipoval bych někde v Čandech. Třeba na to časem přijdu :o)
Nesmíš ty obrazy brát doslova. Známý obraz s motivem Saského Švýcarska, Poutník nad mořem mlh, je poskládán ze čtyř hlavních motivů, které však nikdy nelze vidět najednou. (Gamring, Kaiserkrone, Růžák a Studenec)
Zrovna tak jsem viděl nějaký obraz snad od Christiana Dahleho, který se jmenuje Hrad v Krkonoších. Krkonoše tam jsou, ale hrad je odněkud z Norska.
BINGO! Lilienstein.
Ten Carusův motiv sedí kupodivu přesně.
A koukni na tohle, to je podobný pohled jako Poutník. Řekl bych, že ze skupiny Lokomotiv nad Amselsee by to bylo přesnější.
https://sites.google.com/site/aussichtspunkte/_...
Ty jsi úžasný! Sice si mi rozkopal bábovičky, ale výsledek je pozitivní, dostal jsem se o kus dál.
Fakt jsem celou dobu žil v tom, že najednou to nelze vidět.
Tu fotku k "Poutníkovi" si někam schovám, rozhodl jsem se, že letos se zkusím vypravit do Hamburku abych viděl originál toho obrazu.
Hele, tady to je zhruba ten pohled Poutníka. Vepředu je Gamrig, samozřejmě chybí skály, stejně jako na cirklštajnu. Takže to jsou jen takový bábovičky :o)
http://www.udeuschle.selfhost.pro/panoramas...
Dnešní Štědrý den jsem zahájil - jak jinak - na zubní pohotovosti v Benešově. I když na nettu uváděj, že tam dneska jsou - nebyli! Naštěstí se mi to uklidnilo, takže pohotovost v Praze jsem prozatím odložil.
No a teď jsme posnídali kávičku s vánočním cukrovím, koledy nikde nehrajou, tak jsem navrhnul, že bych pustil nějaké mírnější skladby mojí Metalliky - tohle prý teda ne. Což nechápu -... :-)
Třeba ti projde tohle:-)
https://www.youtube.com/watch?v=Hov6Snb6o1Y&...
No to by prošlo, ale Metallika to zrovna není!
Aspoň kdybych moh starý Zepelíny a v jejich podání Hey, Joe... :-)
To u nás řeší sluchátka:-)
http://www.auris-audio.cz/bubenicka-sluchatka...
Samozřejmě pro ženu:-)
Dneska to bylo hodně větrné, zato teplo - potkal jsem cca 12 cyklistů!
Sladký už nemůžu ani vidět, u mámy jsem se před chvílí přecpal chlebíčkama a to byla ta poslední kapka - začal jsem hubnout. Kuwa život :-)
Teplo bylo, na Jizeře bylo i hromada vodáků, tak jsem ještě - možná letos naposled vytáhnul paddleboard místo lyží.
Jizera se na zimu nezamyká?!?
Lidi vlezou všude, i když je zamčeno :-)
Volal na mě někdo ze břehu, že už je zamčeno. Tak jsem mu odpověděl, že já jsem nezamykal a on opáčil "tak to asi nejste vodák". Bylo tam ale nejméně 15 lodí.
Jj, pomyslný klíč holt není zeď.
Tradice jsou zkrátka v bruseli...
Jen počkej až ti v říjnu zamknou cyklostezku a do dubna nebudeš smět kolo vytáhnout :o)
Mě to připadá nesmyslný jak "zimní výstroj" na vojně - i kdyby bylo 15 stupňů, musíš mít beranici šálu a rukavice, protože datum!
Tak pro mě by to zamčení cyklostezky zase až tak dramatické nebylo.
Co se týká zamykání řek - vždycky jsem to brala tak, že se zkrátka na zimu řeka zamyká. Loď se ukládá do stodoly a vytahují se brusle.
Nikdy mi nepřišlo na mysl, že bych to porušila.
Je to sice nepsaný zákon, ale i když nejsem skalní vodák a s vodou si od sebe držíme odstup, tuhle tradici prostě neporušuji.
Ale je fakt, že to vodáctví, jaké já si ještě pamatuji z dob svého dospívání, to už dávno vzala voda. Toho, co se dnes kolem sjíždění řek děje, toho už nemám chuť se účastnit.
Nojo, ale skus třeba dneska vytáhnout ty šlajfky :o)
Už když jsem to psala, tak jsem si říkala, kdo s tím přijde :o)))
Ano, máš pravdu, na řece si už dneska nezabruslíš. Pro mě je ale zkrátka zamčená - je to stejné, jako když rybáři čekají na "pstruhové datum" nebo jako když zazimuješ zahradu.
Tak s hájením bych to asi nespojoval. Jestli se řeky zamykaj aby vodáci nerušili ryby, tak to pak jo, pak by se to porušovat nemělo.
Ale když se oteplí a na zahradě ti vyroste mrkev v prosinci, tak jí přece nenecháš shnít jenom proto, že máš oficiálně zazimováno, ni?
Znáš to: Mrkev v zimě !?! :o)
"Zamykání" řeky je spíš důvod k setkání kamarádů, případně důvod k napití než jakési uzavření řeky. Koneckonců i ti, kteří tu "svoji" řeku zamykají jezdí na vánoční nebo silvestrovské plavby.
Dnešní zmatené počasí v podstatě neumožňuje k ročnímu období přiřadit "vhodnou" aktivitu. A tak jeden den na lyžích a druhý třeba na vodě je normální. A proč nevyužít krásného vodního stavu místo toho, abych šel třeba v dešti na lyže.
Letní davové sjíždění řek mě taky nebaví a právě proto využití vhodných podmínek mimo sezónu je naprosto ideální, zvlášť v kombinaci s dnešním dobrým vybavením.
Voda mě přestala lákat ze stejných důvodů, které naznačuje Radka. Vzpomínám na dětství na Berounce, kdy jsme mezi Dolanským mostem a Zvíkovcem potkali tak jednu, dvě lodě. Možná právě to zimní vodáctví bych si měl někdy vyzkoušet a připomenout si tu řeku "jen pro sebe, bez hluku a hospod"
(Blbost, je mi vlezlé chladné vlhko jen si na to vzpomenu, ale myšlenka je to zajímavá.)
A víš co je nejhorší?!? Že jsou lidé (a není jich málo), kteří jsou nadšeni z toho, že jedou na nafukovacím člunu (takže se nemusí nic moc starat, ono to pluje samo), v partičce, s neustále otevřenou flaškou a za každou zatáčkou je stánek, kde "to žije".
Ježí se mi všechny chlupy na těle, jen si na to vzpomenu...
Máš dvě možnosti, jak se tomu ožralému davu vyhnout - "v místě" nebo "v čase". Jet jinam znamená většinou jet daleko, třeba na sever. Stojí to dost peněz i času. Jet na vodu jindy než ty davy chce akorát dobré oblečení. Letos jsme byli na Vltavě ve druhé půlce října. Krásné počasí, barevné listí, dost vody, nikde nikdo. Jenom jsem místo v tričku jel ve svetru. Takže pro mě jasná volba.
Souhlasím s tebou , JNSK...
Hubnout teď? Co budeš dělat od Popeleční středy do Velikonoc?
12 jich leckdy nepotkám ani v létě :))
Žádnej, ani včera, ani dnes. Posledního jsem míjela než napadlo to svinstvo, tak předminulej víkend, jednoho.
Paráda, takové uvolněné odpoledne. Poprvé na výtečné kávě Flat white v nové kavárně Kytka a pak na dvoudecce červeného ve vinotéce na Benešáku. To kafe bylo úplně stejný jako v Mamacoffee v pražské Vodičkově.
Ty jo, uvolněné odpoledne:-))
Jsem se tři dny nezastavila... kolo mlýnské... babi číst pohádku, babi upeče ovečku...s babi nakrmit ptáčky...s babi koupat...
Teď si konečně dávám klidnou sklenku a čerpám síly na zítra, kdy chtějí mladí užít předčasného silvestra, tak nám tu havěť zase přivezou.
Prostě Vánoce, jak se sluší a patří:-))
Nojo, no, já jsem krkavčí dědek, nenechám se mladejma zotročit hlídáním vnoučat. :-)
Pravda, v tvém případě už jsou spíš vnoučata pověřena hlídáním dědy :o)))
Období dešťů tady u nás konečně ustoupilo, tak jsme vyrazili na Klíč. Letos opět bez prkýnek :o(
Výhledy byly skvělé. K Bezdězu, k Ralsku i na Krkonoše. Tam dokonce byli vidět dalekohledem dva paraglájdisti někde nad Špindlem, na fotce jen jako tečky.
U Anežského kláštera jsou po více jak 2 letech otevřeny zahrady - pokud nebudete vědět kjam na příjemnou procházku, pak vřele doporučuji
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/161227_Zahrady...
Do zahrad je sice vstup zdarma, ale mají otvírací hodiny!
Pro úplnost ještě druhá zahrada při severní bráně
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/20161230...
Včera i dneska tady u Sázavy silná inverze - z Uhříněvsi jsem vyjížděl vždy za slunce, modré oblohy a tak + 4 st, tady mínus 4 a bíle omrzlo. Ale jelo se i tak parádně :-)
Zima. Hmusná vlezlá sychravá zima. Nebaví mě jezdit ani autem, natož mrznout na kole. Už jsem nejel ani nepamatuju...
Ale mě to nevadí, vyrábím si takhle cykloabsťák, aby mě to zase po novým roce chytlo.
Za těch deset let intenzivnějšího jezdění jsem už vypozoroval, že mám takový svoje roční penzum cca šes až sedm tisíc km. Pak už mě to přestane bavit. A je jedno, jestli to narajtuju hnedle zjara, nebo dojíždím až v prosinci. Letos jsem tu šestku měl už někdy v červnu, teď mám už asi čtyři měsíce něco přes sedm. Prostě klapka a přes ní to nejede. Zas až s novou sezónou.
Divný, co ? :-))
Tak za chvíli vyrazíme ze Strani směr Velká Javorina. Tak kdybych zhora neposlal fotku, tak jsem zahynul někde po cestě. Když ji pošlu a zítra nic nenapisu, tak jsem zahynul po cestě zpět. Jdeme po zelené od sklaren v Kvetne :D
Jestli tě to uklidní, tak "zhora" fotku nikdy nepošleš :o)))
Jinak ale přeji příjemnou cestu :o)))
tak ještě pár fotek na rajčeti
http://slunebruca.rajce.idnes.cz/20161231...
Někde je chyba.
V náhledu fotky vidím, ale když je chci zobrazit, nejde to. Škoda.
Teď bez problémů. Asi nějaké ucpané dráty. :-)
Tak výšlap to byl pěkný. Sice nachozeno asi jen 14 km, ale převýšení pěkně. Nahoře trošku ledovka, aspon teda na chodnicku.
Pak příprava trochy čaje, návštěva Holubyho chaty a nakoupeni lázeňských oplátku a pak zas dolů. Ledový úsek za sera, pak už jen tma. Drahá měla celovku, já světlo z kola...a opět po cestě chciplo, asi zase preruseny drát. Takže jsem zbyly kilometr šel jen s roznutym telefonem, abych viděl aspoň něco. A Fénix jde už počtvrté na reklamaci :(
Toto je prostě pech. Příště světlo s aku vevnitř, žádný samostatný akupack už riskovat nehodlám.
Místy ta cesta byla vhodná i na skladacku. Tak třeba inspirace pro Billicka a zesnulého Hekyho :D
Krátké v poledne, ale hezky zimní:)
http://miral.rajce.idnes.cz/31.12.2016_Kratka...
Dneska poslední letošní porce 85 kiláků, inverze už nebyla, nádherné modro + slunce a bíle omrzlá krajina. A v Choceradech - náhodou jsem nějak zrovna zvednul hlavu - ve výšce cca 300 - 350 metrů nade mnou klín divokých husí, cca 220 kusů v hezky vyrovnaným véčku :-)
Zasmogováno. To není mlha, ale smog. Věž není vidět už čtvrtý den. Dýchat celkem lze, ale páli z toho oči.
Provoz není velký, lidi už vědí, že jde do tuhého, ale přesto to nad městem leží jako poklop.
Je vidět, že's pořádnej smog nezažil. Smog bílinskej a teplickej bejval nahnědlej a zavedli kvůli němu pohřebný a jogurtový svačinky pro školáky. To byl smog, chrchlali jsme, jako po stovce gigaret denně. Tohle není žádnej smog, to je lesní vodní pára!:-))
No, nezažil.
Nebo odvyknul. V Praze koncem 80tých taky bylo hnusně, potom, co jsem zdrhnul na venkov jsem to vnímal a cítil při každé návštěvě města.
Tohle jsem už dlouho nikde neviděl. Jasný den, modrá obloha ještě někde u Marne la Valée a pak jako když zajedeš pod mrak. Slunce nemá šancí.
Nějaké podivné povětrnostní podmínky.
Tam někde uprostředbys měl vidět Eifellovku.
Zmizla...
Připomeň si s klasikem jak "modravépáryzlesůtemnýchvrůžovénebevstoupají,inadjezerembarevjemných,bílésemlhyhoupají..." a hned ti ten pseudosmog přestane vadit. :-) Optimismu nám třeba, sklínek poloplných!
Zažil jsem obojí, centrum Prahy, když se ještě mnohde topilo uhlím i centrum Teplic na podzim 1989. Bylo to nesrovnatelné. Ta Praha vlastně byla v pohodě. Jen bych řekl, že smog v Teplicích nebyl nahnědlý, ale nažloutlý.
Ty Teplice byly strašidelné. Dobře si vzpomínám jak ten víkend co svatořečili Anežku jezdilo po sídlišti auto s tlampačem a hlásilo, ať se nechodí s dětmi ven a nevětrá se. I tak děti z rodiny, u které jsem byl, skončili v nemocnici kvůli problémům s dýcháním.
O tom jsem jen četl v samizdatových Lidovkách.
Chvála Bohu.
Ani nevím, jestli to patří do "Z čeho je mi smutno" či "Co pobavilo", ale každopádně to bylo dnes, takové zhodnocení uplynulého roku:
Nebyl dobrej, chcípli nám dva koně, pes, tři kočky a děda...
No, drsnější humor.
Zápasím s tím pořád, abych ten uplynulý rok neviděl moc černě a smutně.
Odešlo hodně lidí, významných a známých ale i neznámých a o to bližších a bohužel i nejbližších.
Říkám si, smutek je potřeba vyměnit za radost. Uvědomit si, jaké jsem měl vlastně štěstí, že jsem měl šanci být chvilku s těmi co odešli a byli mi blízcí nebo jsem měl rád, ať už jde o Leonarda Cohena, nebo mámu, jak velký mi byl dán dar, že tu byli. To vůbec není málo.
Přesvědčuji sám sebe, a daří se mi to zvolna...
Z miliard lidí co je na světě,jsem to byl právě já, kdo měl štěstí mít takovou matku, tak proč truchlit. Bylo mi dopřáno žít 57 let obklopen její láskou. To je důvod proč být rád a vděčný a pláč není na místě.
Každý někoho snad někoho takového, jedinečného pro sebe má nebo měl. Pokud nemá, nebo neměl, pak ať teskní.
Ne my, ne já.
Hezký Nový rok.
Ať je alespoň takový, jaký nám končí...
Tak dnešek stále dobrej: sněd sem vařený ovárek, osm chlebíčků a dva čokoládový bonbóny a cítím se naprosto ok :-)
A čim´s to zapil, čeeče?!?
:)
Když jsem dneska ráno na teploměru viděl mínus deset, tak to na nějakou extra akci zrovna nevypadalo. Ovšem co doma?! Takže jsem vyrazil v jedenáct a je z toho prvních letošních 70 kiláků v lehce mrazivém počasí :-)
První pracovní den v roce 2017 na trati Praha - Benešov začal "národní dopravce" absolutním chaosem: do práce jsem dorazil v 8:15 (první vlak, co prorazil od Benešova), velká zpoždění ve všech směrech, navíc závada na mašině... Tak si myslím, že ten vrásčitý stařec z TV reklamy na národního dopravce zcela určitě zestárnul na nádražích čekáním na zpožděné vlaky :-)
Nojo, pražáci musí mít extrabuřty. Výluky a zpoždění, cestování koření. A u nás nám to koření národní dopravce nedopřeje a nedopřeje. ;)
Člověče když před Vánoci chcípla ta jediná 810, která u nás jezdí (jinak se tu prohánějí jen Desira), tak to bylo snad první zpoždění v roce 2016, které jsem na naší lokálce zažil.
Důvodem zpoždění je předjíždění vlaku rychlíkem
To je nejčastější výmluva, asi u vás na trati nemáte ty rychlíky, nó :)
Jé, tak tuhle výmluvu, jen v obráceným gardu, pamatuju za socíku. Tehdy měl dělňas do Kolbenky a pošťáckej vůz s Rudým Právem absolutní přednost.
A pamatuju, jak jsme se chodili bavit před příjezdovou tabuli časama zpoždění "rychlíků" z Ruska. 500 a více minut bylo úplně běžných.
Já jednou přijel z Tater s 12hodinovým zpožděním.
Můj spolužák dojížděl denně do Prahy odněkud z Č. Brodu a tak, když ráno čekal nějakou nepříjemnou písemku, vždy našel vhodný vlak pro vystavení zpožděnky.
Tak to 121 minut zpoždění rychlíku, ve kterém je nyní moje dítě na cestě domů, je oproti tomu ještě málo.
Já mám mimořádnosti v dopravě rád, každý holt máme svoji úchylku, takže jsem jeden rok záviděl dítěti, že se vždycky nachomejtlo k něčemu mimořádnému. Majstrštyk byla jízda EC Praha-Berlín přes Kralupy - Neratovice - Všetaty - Litoměřice - Ústí n. L.
Ten rok se zdálo, že nemohl vytáhnout paty aby neseděl ve vlaku, pod který skočil nějaký sebevrah nebo se něco dramaticky neporouchalo.
Na druhou stranu měl jednou štěstí, že se rozhodl jet o vlak dřív. Ten další skončil ve Studence nárazem do mostu.
Ona se rozhodla dnes jet taky o vlak dřív, aby měla jistotu, že stihne bus domů a nemuselo se pro ni jezdit, no a nyní to vypadá, že stihne poslední bus domů. Sleduji polohu vlaku, že už se pohnul. Byl strom na trati.
Před chvílí jsem jí psala, že je to pěkné být ve vlaku, za oknem sníh, takové vánoční (jako ta písnička od Neckáře).
Byla stejného názoru?!? :o)))
To nevím, možná bude naštvaná :) Ale už je jasné, že nestihne ten poslední autobus. Vlak jede se 150 min. zpožděním a už je čas příjezdu dalšího rychlíku. Jak se ty vlaky pak srovnají zase ...
Má hlad :) Už mám zabalený koláč a čekám na odjezd.
Dva rychlíky (202 a 90 minut zpoždění) od Hradce už jsou u sebe a na trati je další překážka.
No, teď psala, že chtěla jít pěšky a že ji nepustí z vlaku, že padají stromy, že 4 velké jsou na kolejích a hasiči ještě nedorazili. To se podobá tomu, co psal petrp.
Teda vy si to tam nahoře ale umíte zpestřit.
Tady v Práglu pomalu nevím jak sníh vypadá. A doufám, že to tak zůstane :o)))
No a já doufám, že nespadne nic na vlak.
Nakonec už není zas tak daleko od domova, že už bychom byli autem nazpět, bylo by to blíž než po kolejích. No vlak prý stojí v lese, ne na nádraží.
Sníh je pěkný na lyžování, ale na dopravu ne.
Já se bojím i pěšky, hlavně po pluhování.
Vlak se rozjel, jedeme mu naproti :)
Můj syn v roce 2010 uvázl ve vlaku když se přes Jedlovou přehnalo cosi podobné tornádu. Stromy byly popadané před i za vlakem, nešlo to tam ani zpátky, vyřezávali je z toho několik hodin.
Tak dneska ČD výmluvu osvěžili :
"důvodem zpoždění vlaku jsou provozní důvody"
V Klánovicích na peronu jsem to během čekání slyšel tak 20-25 x ?
Syn vyrazil o 20 minut dřív než já a nakonec jsme dojeli na hlavák stejným vlakem s krásným zpožděním 40 minut..... to bych řekl, že na trase Český Brod-Praha H.n. je za celkem normální zimy neuvěřitelný
Tak na benešovské trati dnes zpoždění 20 minut, jako důvod ohlásili "závadu na zabezpečovacím zařízení". Přitom rychlík normálně jel - toho se to zabezpečovací zařízení netýká?
Kreténi to sou, můžou lhát, ale musej se na to připravit :-)
Ty jsi dnes nejel na kole? :-)
posledních 25 km roku 2016 a kontrola oppida, bylo nádherně. sem tam trochu bahna, které na kole zmrzlo, než jsem dojela domů. doufám, že na jaře budou cesty suché, abyste mi nenadávali, že vás vláčím bahnem.
Kolo zatím letos odpočívá, na počítadle potupná nula.
Ale poslední den dovolené jsme si zpestřili pěší výcházkou. Prošli jsme si národní přírodní památku Váté písky. Je to pás okolo železniční trati z Moravského Písku do Rohatce. Příroda pěkně pocukrovaná, počasí taky vyšlo. Ušli jsme asi 17km a mimo jiné jsme ve sněhu viděli i stopy vydry.
Tak až dneska mi to vyšlo, dovyvolat fotky ze silvestra.
Asi nejnáročnější (teď už loňský) pěší výlet roklemi a neznámými cestičkami přes Limperk k Černé bráně.
Ta poslední je z Novoročního Sněžníku (jak jinak). Dole v mracích fičelo a mrzlo, nahoře sluníčko a bezvětří, takže byl čas dalekohledem zkontrolovat že Lužický vršky, Jizerky i Krkonoše jsou stále na svém místě :o)
I ten vysílač na Bukové hoře se skrz propíchl (přesně uprostřed záběru).
Koukám, naše babička tam dole na břehu se má :)
Já nemám takové pěkné fotky :(,
ale hezky bylo: http://jana-l.rajce.idnes.cz/Novorocni_vystup...
Zaujalo mě to auto - to je doma dělaná kempingová úprava? Kola bych viděl vzadu na háku... s tím by už šlo něco objezdit :-)
To není moje auto :( a neptala jsem se, ale ta jeho úprava mě také zaujala. Velký karavan zbytečný.
Měli jsme takhle upravenou Š 1203 a byli jsme v roce 1986 v Jugoslávii se dvěmi dětmi, 1987 na Rujáně - to už byly tři děti, 1988 v Bulharsku a v NDR.
Bohužel byla ta "troska" líná, jela s větrem v zádech až 70 km/h, ale to už se přehřívala.
A v tom roce 1988 - to bylo kolik dětí? :-)
Kolega v práci je horolezec a má takhle upravenýho kombíka. Konstrukci z jeklů 20x20 a překližky. Když sklopí zadní opěradla, vychází mu to do roviny, ten úložný prostor je tak 25 cm vysoký a přístupný i shora. Samozřejmě má všechno pevně ukotvený.
Včerejší cesta do práce byla docela zajímavá.
Cestou tam (15km) vítr - první polovinu šikmo zepředu, druhou čistokrevný bočák.
Zpátky - při odjezdu z práce jsem si nechtě "kopnul" do předního blatníku, který se tím zlomil těsně za horníma vzpěrama.
Naštěstí to vzpěry nějak držely a mohl jsem pomalu jet. Jen jsem měl strach, aby se při jízdě náhodou nebloklo přední kolo.
Takže dnes bez předního blatníku, ale naštěstí je na silnicích sucho.
Venku na teploměru mínus 14, slunce, nádherný křupavý ujetý povrch, to by klouzat nemělo. Uvažuju, že na takový tři hodinky to vytáhnu a dojedu si někam na čaj. Ane jede na Monínec běžkovat, ale to by mě zabilo, jak to nemá kola a něco na šlapání, nic pro mě :-)
Tak dej bacha, ať se nezlomíš někde v zatáčce. :-))
Dneska jsem u nás viděla 2 cyklisty a jednu cyklistku. Ta měla na hlavně místo cyklistické lyžařskou helmu. Zajímavá kombinace. Ale v těchto mrazech praktická.
Včera jsme potkali jen jednoho cyklistu.
Aspoň na chvíli se vyvětrat, 25km, teplota -9st., a pak honem do tepla do hospody. :-)
+3, 15 km na pohodu, nechápu, jak jsem mohl bez Stridy žít...
Kráčet v sedě, nic, ale vůbec nic nebolí a stihne se toho mnohem víc. Ve vzdálenosti kolem 5 stanic metra jsem tu vždy o malinko rychlejší..
Tahle hračka se fakt vyplatí
Dneska mi to nedalo a vytáhla jsem kolo.
V ulicích to sice bylo hnusně naklouzané, ale prvních 7 km je "doma". Jen doufám, že do srazu k nim ještě něco přidám :o)))
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/20170108_Vsude...
7 km? a to ti stálo za to se oblékat a vytahovat kolo, když si k tomu ještě víc stála a fotila než jela :-)
Ale snahu o kolo v zimně velice oceňuju. Nevim proč se lidi diví tomu, že v zimně člověk jede na kole. Tuhle jsem přijel z venku a ve dveřích jsem se sešel se sousedy. Já přijížděl na kole a oni přicházeli od auta, když se vrátili po lyžování a divili se jak v té zimně můžu jezdit. :-))
Podobné divení slyším každou chvíli.
Z tepla domova byla moje vize o počtu km větší. Od památníku Charty jsem to chtěla vzít po ose do Liboce a pak ještě nahoru do Hvězdy a k památníku na Bílku.
To klouzání mě ale odradilo. Místy to šlo a místy to hodně ustřelovalo.
Tak jsem dala aspoň ten Libočák a otočila jsem se k domovu. Mým cílem nebylo se zrakvit, ale trošku se vyvětrat.
Zbytek km jsem si doma dohnala s hrablem na terase a cestičce přes zahradu, abych se zítra ráno nemusela brodit :o)))
Gratuluji!
U nás od večera napadlo tolik, že jsem dneska zůstal na válcích ve sklepě - a ty mě teda moc nebavěj .-)
Mě už doma rotoped také nebaví. Ale už mi roste nástupce :o)))
Dávám plus:-))
Původně jsem myslela, že o ten domácí stroj jeví zájem jen kluk-vnouček, prostě proto, že je to chlap a ke strojím má blízko.
Dnes už vím, že to tak není. Dnes je to tak, že když mi mladí přivezou vnučku, tak si to namíří první ještěrčí kolenní kosmickou rychlostí přímo ke stroji.
Je na čase pořídit ji (a mně) koťátko:-))
Také jsem nějak o kole uvažoval. Ale sešlo z toho ze dvou vzájemně se doplňujících důvodů.
Ten první je to, že mi bylo líto kolo tahat na tu prosolenou silnici.
Ten druhý je to, že jsem prase, co není schopné kolo hned umýt.
to jsi tedy odvážná, já vytáhla běžky, protože na kole bych se bála, navíc s tím svým sjetým pláštěm bych asi daleko nedojela. nakonec jsem uběhla/ušla 11km a na letišti jsem potkala snad 15 cyklistů a jednoho na silničce, ten tedy dost klouzal
Spíš jaké to bylo včera večer. Jeli jsme do Varnsdorfu do divadla. Krom saka, kravaty,... jsem si do batohu přihodil triko s dlouhým rukávem, spodky, teplý svetr a do kufru auta hrablo. :) Málem to bylo i potřeba.
Dneska místo honění se na válcích jsem sněd čtyři palačinky s meruňkovou zavařeninou a tři s borůvkovou. Taky slušnej výkon... :-)
Navíc si mnohem víc zapojil ruce a břišní svalstvo než při šmrdlání na válcích. Takže +.
Doporučuji vam prište rok do Tatry,zaleži termin ledove sochy.
Kamaradka Iva je organizace ledove sochy,mi nabidka. Ja zeptala co tam bude? Iva rekla že okolo Hrebienok podivat ledove sochy,denne a večerni. Ja nemam zajem podivat sochy. Ja dam napad,že prvni opticky klam+sochy+zamkov+rainer chaty,večerni sochy. Iva souhlasi,ja ano pojedu. Po Tatry oni sobotu v noci do Prahy,ja sama do rodne mestečko u mamky do pondeli rano :-)
Preji vam hezke prohliženi fotky
http://arabice.rajce.idnes.cz/14.ledna_2017_-...
Ty panáky s vodkou - to je taky z ledu? :-)
zapomnela jsem psat kde opticky klam
http://www.tricklandia.sk/
Tak dneska jsem se konečně hezky projel. Zůstal jsem na silnicí, ty jsou tady suché a vymrzlé, naopak vedlejší cesty jsou zledovatělé. Počasí krásné, teplota od -10 do -5, 85 kiláků v sedle a teď doma svíčková se šesti. To de, ne? :-)
Spotřeba 14km/knedlík? :-))
Taky jsem se byl vyvětrat. Teploměr venku ukazoval +18st. (na sluníčku), ve stínu bylo těsně pod nulou. Lehce přes 50km po silnici. Ale knedlíky jsem neměl žádné. :-)
Dneska jsem si dal lehkých 40 kiláčků a dojedl jsem tu svíčkovou :-)
Dneska odpoledne u nás nádherné počasí, slunce, teploměr na nule, oblíknul jsem se už mnohem míň a vyrazil, ale když se pak sklonilo slunce, tak se rázem ochladilo, byl jsem trochu zapocenej a byla mi zima, celkově ale parádní jízda (po silnicích, vedlejší cesty stále pod ledem).
Jsem zvědavej na víkend, Ane chce jet bruslit na Lipno, což mě nebere, mohlo by mi vyjít prima kolečko :-)
S tím oblíkáním moc neblbni. V pondělí a úterý jsem to také mírně podcenila a teď tu sedím pod peřinou s rýmičkou a okopává mě jakýsi virus.
Dneska po poledni vykukovaly z Jeseníků jen dva kopce - Praděd a Keprník. Níže to však vypadalo, že nebude vykukovat nic.
Dneska první letošní stovka, ale počasí odporný - inverze, vlezlá zima, a navíc jsem jel bez vody (stejně by byla ledová, to je vo angínu), takže cestou jsem musel natankovat jedno nealkoholické pivo - vzhledem k tomu, že jsem abstinent, tak jsem ji v tu chvíli měl jak z praku, naštěstí po 15 minutách to vyprchalo :-)
Krásná procházka přes oběd, 1,5 hodiny liduprázdným Klánovickým lesem.
Spousta sněhu
Spoustu sněhu si představuji jinak, ale chápu, že v klánovickém lese je to hodně. ;)
Včera na Luži - Aussicht Keine!
Sníh perfektní a v dostatečném množství a lidí pomálu, takže skvělý :o)
Ale nevypadá, že by ho tam bylo o hodně víc než v klánovickém lese ...
8-)
Potěšil si mě citací části mé oblíbené básně od Heinricha Heine.
To je určitě ta, která mi připomněla frazém: Hebe Beine, es kommt Steine :)
Na Luži jsem byla jen jednou a taky bez Aussichtů.
Škoda tý hospody co bývávala na vršku, jsou tam jen její základy a samozřejmě nezbytný vysílač :-(
Nahoru nás předcházel běžkař, my měli lyže už sundaný a on šel rovně přímo do kopce, jak na skialpech s pásy. Tak jsem mu pochválil, že má dobře namazáno a on že šupiny (nový Atomicky). To ty naše už budou asi pěkně ojetý ...
dneska napřed hrablo pěkně poklidit kolem domu na pak na refýži krásný pohled na ceduli zpoždění vlaků, 20-50 minut žádná míra... hlavní tah z Kolína a ..
No a nakonec jsem jel vlakem, který jel skoro na čas, akorát na posledních 6 zastávkách dokázal nabrat dalších krásných 15 minut oproti normálnímu času 20 minut
Kdo jste dnes jeli na kole?
U nás od včerejšího poledne do dnešního rána napadlo nějakých 20-25cm sněhu.
Dokonce prý Městská policie vyzvala cyklisty, aby nevyjížděli na kolech do ulic. :-)
Já :)
Ale je fakt, že v těch 30 cm prašanu na stezce to nejelo nic moc :)
Dneska. Bych jel zas, ale cyklostezku neprohrnuli a cesta je namrzla, takže nebudu riskovat. A navíc jsem včera asi pichl, takže to musím večer zalepit :(
Já. :) Taky už jsem si říkal, že je toho sněhu trochu moc, chtělo by to fatbike. :) Jel jsem se psem, nejkratší cestou do lesa a do polí. Po ulicích se teď motám pokud možno minimálně, vyhledávám spíš neproježděný místa, snažím se kolo máchat v čistým sněhu a ne v břečce. Tím pádem se pod auta v podstatě nepletu, městská policie by měla radost.
Tady v Posázaví to na kolo teď není. Už to vypadalo slibně, hlavní silnice byly suché... a najednou prásk! zas ty bílý sra.ky a jsme na začátku :-)
tak jsem dopadl včera večer. jel jsem pomoct drahé vdově pípat inventuru, silnice nasolená a čistá a když jsem vylezl večer v devět ven, tak chumelilo a na silnici skoro sklinka. super. prostě ladovská zima. konečně :-D
Tady v noci na středu napadly asi tři cenťáky, dneska nic. Sněhomilové se musí cítit okradeni.
Tak si bílou zimu u vás užívej.
Tvé zprávy o komplikacích dopravy jsou na rozdíl od těch na novinkách.cz veselé :)
myslíš ten autobus? to je blbý, v zimě se to občas stane, hlavně, že jsou všichni celí.
žel mají řidiči pocit, že musí jet stále svých 50 nebo 90, či víc, bez ohledu na stav silnice. a pak to někdy dopadá...
na novinky moc nechodím, i když diskuse tam bývaly veselé :-))
večer spravím kolo a zítra na něm zase pojedu. na sněhu se tak krásně jezdí :-)
Ane je někde se psem (jestli někde nechcípli, už to nějak trvá), no a já dal druhou letošní stovku na silničce, takový vlezlý počasí, ale jelo se prima :-)
Jsi lepší. Dal jsem jenom 72km na cyklokrosce. Většinou po silnici. Docela mě překvapilo, že na nějakých asfaltkách ve stínu jsou ještě zbytky ledu. :-)
Sice docela foukalo a teplota nic moc (+2 až 3 st.), ale jelo se mi pěkně.
Pár fotek: http://malejjarda2.rajce.idnes.cz/pramen_u...
Jakej lepší, to je nesmysl!
Tady u nás jsou pod ledem veškeré vedlejší silnice, dá se jezdit jen po těch hlavnějších :-)
To já jsem kilometrově úplně legrační, ale vyjížďka to byla vydatná. 18km, ale všechno venku, les, polňačky, místy přes pole vedle žalostnejch zbytků běžkařskejch stop. Neporušenej sníh s tvrdou krustou nahoře, uježděnej sníh přeměněnej na led (koleje po autech na polňačkách byly místy jako mini-bobové dráhy), ušlapanej sníh na pěšinách přeměněnej na zledovatělou hrbolatou nepojmenovatelnou kostitřasnou a kolodostranodhazující příšernost. (Byla pořádná obleva, pak to zase zamrzlo). Bylo to hezký, ale na příští zimu si na takovýhle kratochvíle asi už pořídím pláště s hřebikama. :) Místama to pěkně klouzalo i psovi. :)
Dneska jsem jel už ráno, abych se vrátil dřív - koukám na Velkého Blondýna, film mého mládí - pořád dobrá komedie.
Jako včera - na silničce, jinak to u nás ani nejde. A stejně jako včera jsem slyšel, jak ptáci vysloveně jarně zpívaj, už v tom člověk neslyší "je nám zima, je nám zima", ale "už je to tady, už je to tady", ptáci se nedaj vokecat nějakou Zárybnickou nebo Míkovou, ty tomu rozuměj! :-)
Dneska na takové jedné zkratce byla obrovská kaluž - auto kus přede mnou projelo, tak jsem to zkusil taky.
Bylo to pořád hlubší a když bylo uprostřed vody tak 20 cm, přesně podle očekávání jsem tam zahučel.
Nějak jsem pod sebe strčil ruku - při spodním řízení je spíš problém ji tam nenechat, takže jsem si nenamočil nic kromě ní a následně bot až po kotníky.
Když jsem lovil kolo, říkám si, je hotovo - ale nestalo se mu nic, ani blinkr se neulomil a ještě zůstal vodotěsný. Jenom jsem srovnal řídítka a nakoplé světlo.
Akorát jak všechna váha skončila zrovna na kloubu palce, nějak je teď nepoužitelný. Zpátky jsem musel řadit bez palce a to není sranda. Zlomené to nebude, jenom nateklé a zlepšuje se to.
Hlavně, že kolu nic není:-)
A docela štěstí, že neodletěl tachometr - už jsem ho takhle jednou v hluboké kalné vodě hledal (a náhodou našel).
Když už tý vody bylo tolik, byla aspoň teplá ?
A kolik kiláků jsi to pak měl do tepla a do sucha ? Jak tě znám, tak nejmíň padesát. Nejmíň...
Jenom něco přes 20 zpátky, zkrátil jsem to. Mokré nohy nezábly, sice naskrz, ale měl jsem návleky.
Horší ten palec, na všechny strany se naprázdno normálně hýbe, ale nemá žádnou sílu, nic s ním nezvednu a divně uhýbá. A navíc - bylo to tak hned, ne až otekl. Z toho je mi nanic. S tím se bude muset zajít.
Tak vzhledem ke krásnému počasí jsem dneska vytáhnul zimní silničku a vyrazil, v plánu 60 kiláků. Jelo se krásně, teda do chvíle, kdy mi při průjezdu jednou vesnicí doslova skočil z chodníku před kolo takovej čipernej důchodce, nerozhlížel se, prostě přeběhnul silnici. Padnul jsem na levou stranu a chvíli jel po tom posypovém štěrku, stačilo to udělat pět děr do levý nohavice + pět děr do levý nohy, jinak vše ok. A ten dědek se tak ohlídnul a volá na mě "ten led není vůbec vidět". V tu chvíli mě napadlo ho dohonit a vrazit mu pořádnou facku, aby si uvědomil pro příště jak přecházet.No, nakonec jsem jen vstal, stáhnul gatě, krve jak z vola, tak jsem odhadnul, kolik jí vyteče za pět vteřin, převed jsem to na hodiny, vyšlo mi, že za hodinu, co mi zbývala do cíle příjdu asi o dva litry krve, což organismus přece musí vyrobit, takže nula od nuly pojde... a šťastně jsem dojel domů :-)
Špinavé a smradlavé po naftě.
Když jsem se vyspal po noční, umyl jsem si řetěz na zimákovi. Teda tolik písku jsem na řetězu ještě asi neviděl, už aby to z těch cest někdo smet...:).
Poříčí zdraví Třeboň! :-)
Já taky dopoledne věnoval údržbě a teď jsem slezl z válců, vůbec se mi nechce dneska ven (i když by to šlo, zataženo, ale celkem teplo). A krom toho mě bolí levá půlka těla - jak jsem ve čtvrtek padnul, nějak se to rozleželo...
Tys padnul´s??
Což to??
:)
Já tu údržbu zas tak moc nehrotil, větší bude, až ty sračky zmizí definitivně. Ale tole už fakt nějak nešlo, to křupání pod nohama už mi lezlo na nervy:).
Tož tak :-)
Teď jdu zase dolů do dílny, měnit tu bowdenovou hadičku, když mi pan Lorenz ronda řek, že to dokážu :-)
bezvadné, konečně delší vyjížďka po zimě. sice jen asi 55 km, ale stálo to za to. dovezl jsem si z KM olej do auta (ve Zlíně není tento k sehnání :-)), jednou píchnul a zjistil prasklý ráfek u niple. takže docela plodné dopoledne :-D
Dneska na cyklokrosce 126 kiláků, perfektní počasí, poměrně dost cyklistů, v Sázavě oproti včerejšku klesla voda cca o 25 cm, cestou kávička, viděl jsem ptáka, co měl v zobáku stéblo = staví hnízdo, takže jaro je definitivně tady! :-)
Na cyklokrosce?
Takže už jsi ji konečně koupil. Honem, pochlub se!
Tak už i k nám na sever to jaro dorazilo, bobři hryžou, sněženky v lese kvetou, restauratéři podél Labské začínají s přípravami na sezónu - v Schöně na nádraží bude asi nová pirátská hospoda (ten co tam dělal, když viděl že fotim, mě pozdravil Ahoj - to v Sasku překvapí). A pak i nahoře bylo fajn, podél cesty odhrnutý zbytky sněhu a v lese pak trošku novýho včerejšího prašánku :o)
Pěkný, mě doma přikovaly společenské povinnosti.
Hlavně aby na Labské zase nezaspali. Loni jsme nějak z kraje sezony jeli podél Labe do Litoměřic a jediné místo, kde se kolem poledne dalo najíst byla hospoda Malířský koutek na Střekově. Říkal jsem si tenkrát, že jestli zavedou EET, tak tahle hospoda či spíš ten hostinský to nepřežije, že tu techniku asi nezvládne. A teď, když jsem si chtěl to jméno ověřit, koukám, že hospoda je na prodej. Tak jsem bohužel měl správný odhad.
Ač jsem přivezl poslední dvě rodinná kola ze servisu a zprovoznil a připravil ráno silničku, tak jsme nakonec s manželkou vyrazili na odpolední představení v Národním divadle.
http://www.narodni-divadlo.cz/cs/predstaveni/9397
Sen Noci Čarovné.
Krom toho, že jsme zvládli před představením prolézt celé divadlo, včetně terasy nad křižovatkou ( nenápadný vchod ze schodiště na galerie) kde jsme byli asi 10 minut sami, tak jsme se skvěle pobavili, režisér asi něco bere, ale tahle zhruba čtvrtá verze Snu čarovné noci co jsme viděli , je fakt skvěle ujetá.
Pak jsme vylezli ven, cca v 15,45 a sluníčko, tak jsme přes most šli na Kampu, tam si skvěle pokecali s Korejkou co hledala Lennonovu zeď a uměla asi 15 frází česky a zapadli s manželkou do Lokálu http://lokal-ubilekuzelky.ambi.cz/cz/
což je na místní turistické centrum těsně vedle Karlova mostu slušná hospoda. kdybych nebyl s manželkou tak bych volil hrocha , ale...
No a pak pěšky prodrat se přes Karlův most a poté paralelně s Karlovou prokličkovali na Staromák a a pak na Masaryčku.... pěkná procházka a to divadlo si myslím, že by se dalo dát i na kole :) odpolední představení a roztodivně oblečených lidí tam byl mrak, cyklista by se ztratil..
Větrné, hodně větrné. První do Kroměříže po větru, bez nějaké námahy šla držet tricitka. Ale ta cesta zpet... :)
Takže průměr dle tachometru padl na necelých 18 km/h
Ale bylo fajn se po týdnu projet na kole. Ráfek už mám prepleteny, jsem o litr chudší, tak snad to zas chvíli vydrží :)
Copak větrné, ale po osmé hodině večerní i ledově větrné.Zato ta hvězdná obloha, ta neměla chybu.
my jsme se s vdovou vrátili až po desáté večer, to už bylo docela slušně chladno. ale pořád ještě mi nezmrzla, což je dobré znamení, že to nebylo až tak zlé :-D
na hvězdičky jsme po cestě dvakrát zastavovali, byl to krásný výhled. chtělo by to do hvězdárny, ale zrovna jak naschvál bude zatažené, to už znám :-)
k hvězdám jsme viděli i asi milion zajíců a jednoho srnce, co nám vyšel kousek před námi na stezku. kvůli tomuto mám tak rád noční jízdy, jde vidět víc zvířat než přes den. a tak za 2 měsíce, až začnou vyvádět mladé, to bude teprve něco..
Větrné, ten vítr byl stuudený. Hvězdnou oblohu už jsem neviděl, přijel jsem domů kolem půl sedmé... ale ta obloha těsně po západu slunce, to bylo něco! Mraky roztodivných tvarů, jak do nich i nahoře fučelo, nasvícené zpoza obzoru tím nízkým světlem - TY BARVY! Až jsem sebou málem plácl na zem, jak jsem na to pořád koukal. (Na polňačce jsem najel do koleje a jak jsem čuměl na nebe, tak jsem to už nesrovnal a musel kolo položit na zem, vystoupit a pár kroků se proběhnout. :) Bylo to ale ve výjezdu na kopeček, takže v zanedbatelné rychlosti). :))
Nic moc, skoro půl litru krve pryč a kolo má bebíčko :-(
To si na něj musel být tak zlej? :-)
Praský ráfek. To jsem také zažil. S plně naloženým lehoušem. Naštěstí nějakých 30 km od domova. I tak byl problém sehnat někoho, kdo mě dostane domů.
Kecáš, krev není vidět žádná :o)))
Tu jsem nechal v pytlíku na transfuzce ;-)
Pěkně :)
Mě to bouchlo u 2 niplu, takže taky vymeneno. A hned jsem chudší o celý litr. Akorát že ne krve, ta by se aspoň obnovila sama :D
Tak dnes nevím jak kde ale střední Morava dost silnej větr dal jsem jen 6Okm ale mám pocit jako bych jel nejmíň stovku místama jsem musel šlapat i z kopce a místama do kopce ten větr zvítězil a tlačil jsem potupně kolo pěšky.
Pravidelná jarní kontrola Okoře. Nádherné počasí, cesty a pěšiny v terénu suché. Sezóna naplno začala.
Výsledek je padesát kilometrů a jedna ztracena GPS. Kdybyste ji někdo našel, nahledejte si souřadnice "home" a když tak přivezte. Odměna zaručena.
O Okoři jsem také uvažovala, ale nakonec jsem zvolila vyhlídky na Praze 4
http://vrstevnice.rajce.idnes.cz/20170304...
Vyhlídka vedle Vyšehradu
Vyhlídka nad plavečákem v Podolí, odkud je i parádní výhled na Strahov, Hrad a Vyšehrad
O kilometrech to jako již tradičně nebylo, ale ty panoramata, ty jsem si užila :o)))
A ještě přídavek pro HMS.
Víte který slavný architekt je autorem tohoto domku?!? Kdysi to byla jeho prvotina.
To je omítnutá maringotka ?
Takhle dehonestovat dílo věhlasného architekta...
No hele, takhle zvenku to fakt vypadá, že na vytvoření takové kúči nemusel autor vůbec studovat, a ještě k tomu architekturu...
Jo, a autora samozřejmě neznám O:-)
Sice jsem si říkala, že dám nejdřív nápovědu "knihovna v domě není", ale nebudu tady plýtvat místem :o)))
http://bydleni.idnes.cz/na-navsteve-v-prazske...
Když tady mluvíme o architektuře. Mám na stole knížku "Krajiny z druhé ruky". Není to zrovna nic ke čtení, jsou to hlavně fotky a i ty bych si představoval nějaké lepší, nevím jak, ale prostě mě přijdou divné.
Ale téma by mohlo být pro někoho zajímavé - revitalizace německých průmyslových areálů.
Něco jako přeměna hangáru na vzducholodě na Tropic Island?!? :o)))
Já takovéhle knihy pročítám docela se zájmem. Akorát mi začíná vadit, že o Praze už toho je poněkud víc než je zdrávo a přitom se většinou opakují stále stejné objekty.
Industriální topografii znáš?
Např.: http://www.industrialnitopografie.cz/karta.php
Kolik h? Ivanek te kouka z Cisarske louce,jo? Kolem 15h. :-)
Ivanek mi rika,že vic lidi peši dolu po schody z Vyšehrad. Ja rekla ,že plne lidi na ohradu Vyšehrad.
:-)
U Vyšehradu jsem byla v 11h, nad plovárnou cca ve 12 a na Branických skalách kolem 13h.
Na ochozu Vyšehradu bylo opravdu vidět davy lidí a když jsem po obědě jela kousek po Modřanské, tak tam to bylo maso. A to jsem raději jela starou cestou podél tramvaje.
Každy den starost,dnes konečne chvilu aspon 15km :-)
http://arabice.rajce.idnes.cz/4.3.2017_-_mini...
Dnes kontrola Chřibů, jestli jsou pořád tam, kde mají být. :-))
Vlakem do Záhlinic. Kolem rybníků do Kroměříže a od tam postupné stoupání do Kostelan. Na Rančí jsme dali vynikající oběd a pomalu vystoupali na Bunč. Nakonec jsme se tam ani nezastavili a pokračovali přes Hubertku na Salaš, Velehrad a cyklostezkou do Staráku na vlak.
Po cestě jsme si dali první letošní pivko na zahrádce.
Foukalo fakt hodně, ale ještš se to dalo. Aspoň, že v lese se dá trochu schoval.
Fíha. Ta věc, to má být nějaká holubinka, nebo pocta old-school cyklistickému sedlu?
Má to být cyklistické sedlo, i když jsem si taky původně myslel, že je to nějaká houba. :-))
Vedle je ještě kovový zvonek a okolo sedátka ve tvaru článku řetězu.
No jó, teď když jsem si to přečetl, tak už to i vidím! A stoleček - ozubené kolečko. :)
Jestli se mohu ještě zeptat - to je teda kde? Na Chřibech už jsem docela dlouho nebyl, asi se tam během letoška zkusím vypravit... rád to vezmu i kolem tohoto místa. :)
dobrý to bylo. Včera jsem po dloooouhý době zase vyjel...
http://jurimir.rajce.idnes.cz/vyjizdka_prvni_v...
Hezký obrázky. Akorát teda koukám, jedna ne(?)výhoda lehokola - relaxační poloha doma na balkónku je prakticky stejná, jako ta sportovní na kole. :)