Tak už jsem se také stala členkou Klubu kolenářů. Včera jsem absolvovala svou první artroskopii kolene. Dokonce mi pan doktor naznačil, že to v dohledné (v mém případě dožitné) době vypadá na umělou kloubní náhradu.
A jak jste na tom vy? Kdo se ještě hlásíte do Klubu kolenářů?
8-))
Si založte svůj klub. :-P
Akorát jestli je tu někdo, kdo je "kolenář" i "kyčelník" současně, bude platit dvoje členské příspěvky.
já jsem čekatel na umělý zuby. To se nepočítá? :-)
Počítá. Za každý zub 100% příspěvku navíc.:-))
Měl jsem úžasně čistotnou babičku, měla dokonce dva kartáčky na zuby. Na každej zub jeden.
To mi připomnělo,jak jsem kdysi seděla v čekárně u zubařky a proti mně si sedl strejda,jeden zub nahoře,jeden dole. Rozbalil si šunku,požužlal pár koleček a šel do ordinace. Všichni jsme se na sebe podívali a zubařku politovali. :-)
Jednou u nás zastupovala zubařka, ze které naopak táhly cigára a kafe. Měla jsem co dělat, abych se nepozvracela. Takové bych toho dědu od srdce přála :o)))
Jo, takový, mezi opíchnutím a vrtáním čerstvě zauzený ruce zubaře, to je pošušňáníčko :-)
Nač opíchat? Rovnou vrtat! Pak až do večera utírat ukapávající slinty ze svěšeného koutku?! To tu chvílku bolesti raději vydržím.:-)
Ještě na střední škole jsme chodili k zubaři,těsně před důchodem,se žlutými prsty od cigaret. Fuj,jen jsem si na to vzpoměla,udělalo se mi nevolno.:-( I když ty gumové rukavice taky nechutnají nejlíp.:-D
A když rovnou vrtat, tak pěkně starou pomaluběžnou provázkovou vrtačkou :-))
Nemáš tam lozit, já si v klidu poslouchám to svoje skrkskrk.. Cvak. Neboli, to tak neřeším. Když to bolí tak taky neřeším. Počkám až se ty zbytky menisku zase srovnaji/obrousi a bolest přejde hybnost e vrátí a zas je chvíli klid. Teda vlastně skrkskrk.. Cvak
Potkávám cestou na jídlo jednoho asi kolenáře. Chudák, chodí jako marioneta, vyhazuje kolena skoro do pasu. Snad se to srovná.
Nebude to někdo z ministerstva...?
https://www.youtube.com/watch?v=iV2ViNJFZC8
Já se hlásím, ale k doktorovi nepůjdu.
Obdivuji tvou odvahu.
Jsou ti nynější učitelé padavky! Dřív učili, dokud "udrželi křídu a moč", teď mají techniku a asistenty a přesto si stěžují ...
To znám: "Udržíš-li moč a křídu, můžeš vésti svoji třídu."
8-))
Kdyby mě bolelo jen koleno, tak to nějak zvládnu. Ale mě se opakovaně nalejvala Bakerova cysta. Pod minisukní to vypadalo blbě.
8-)))
Cože se ti to opakovaně nalejvalo? Bakerova cysta? Co to je? Mám to taky? :-)
To nevím, jestli ji máš.
http://www.stefajir.cz/?q=bakerova-cysta
Moje úča má úplně novou třídu a nestěžuje si.
Aby nepotěšila, když mě musí živit. Navíc má interaktivní tabuli, takže může děckám pouštět Boba a Bobka, prej tahle malá děcka králíky z klobouku vůbec neznaj a jsou z nich celý nadšený, a má tam střešní wokna na elektrický ovládání. Se tam nejdřív nechtěla stěhovat, že to tam smrdí novotou, ale teď si to nemůže vynachválit, páč je to půdní vestavba, je tam spousta světla a volnýho prostoru nad hlavou i po stranách. Akorát to mrňavý umyvadlo ji trochu sere.
Tak jsem si musel najít a podívat se co že je podmínkou k členství v takovém klubu a s potěšením můžu přiznat, že nesplňuji podmínky.
Pevně doufám, že se hned tak nestanu členem klubu kolenářů a kloubařů vůbec.
Jsou věci, které si fakt rád odpustím.
Jen nás nezavrhuj. To máš dřív než nové boty :o)))
Nezavrhuju, ale určitě nezávidím. Radši budu trvale chodit bos :-)
Btw: to moje mírně chrome koleno jsem výborně rehabilitoval na srazu. Hekynen je vlastně léčitel :-D:-D
Že by ta červená podél Moravice měla tak blahodárné účinky?
Možná taky zafungovalo to ranní svěží ovzduší v údolí Moravice :-))
Však jsme se cestou zastavili i v lázních (Jánské koupele) - na pivu. :-D
Jojo, taky se hlásím do klubu, už se dva měsíce válím v pelechu po operaci - stačilo blbě spadnout, nikoliv z kola, ale jen v lese, když jsem tahal trochu suchých větví na zátop z lesa - prasklá šlacha, co drží čéšku v koleni:-( Ještě za 14 dní druhá operace, kdy mě z kolena budou vyndavat nějaké dráty, co mě tam kvůli zpevnění nastrkali. Tak snad se dám do jara dohromady...
Artroskopie s vyndanim ulomku menisku a plastika predniho zkrizeneho vazu a na chrupavce mam 2cm defekt téměř na kost......na kterou pricku me to vyneslo????
Nepsal jsem to já, tudíž za chyby nenesu zodpovědnost.
https://www.email.cz/web-office...
Zeptám se - jak ty kolena začnou křupat a chrastit, to bude fakt slyšet i nahlas?
Já pořád slyším vrzání jenom vkleče na dřevěné podlaze nebo nějaké desce, která to zesílí. A to nevrže ta podlaha.
Jednou takhle něco spravuju a říkám si, co to je za zvuky? Poslouchám, jsem zticha, ani se nehnu - a ono to vždycky jako naschvál přestane :-)
To je slyšet hodně. Dřep už bez slyšitelého křupnutí prostě neudělám. Někdy to dělá i při šlapání na kole, ale s lehounkým převodem ne. A křupe mi to už léta. Většinou mě ani nic nebolí a rozsah ohebnosti je stále dobrej, normálně sedávám "na turka". Spíš mě občas bolí různý to vazivo okolo, kloub si křupe, ale pořád "kloubuje".
A sakra. Při dřepu to někdy tak mlasklo, ale teď jsem zkusil pár dřepů - možná je už moc ticho, ale tohle je fakt moc. Aspoň že to dělá zatím hlavně za hranicí toho rozsahu, co se využívá na kole.
Radku - zrovna v tvém případě (najíždíš velké objemy) bych s problémem v koleni víceméně počítal. U mě zatím nekřupe nic, ale začal jsem preventivně brát toho Kamzíka, věřím, že to pomůže, aspoň tak, že to něco oddálí :-)
hlásím se do klubu v současné době jsou kolena v klidu, sice občas v některém křupne, ale nebolí. ovšem přidávám ještě ostruhu na patě a to v učebnicové verzi zezadu i ze spodu paty, fakt lahůdka, bolest kolene je oproti bolesti paty docela příjemná. a jsi si jistá, že se ti poštrachali v tom správném koleni? je pěkné, že se máme na co těšit, vyměníme klouby a budeme jako nové :-)
ostruhu si nech ozářit, pomáhá to :-)
již jsem objednaná, v úterý začínám, tak jsem zvědavá, doktor se tvářil, jako že když to chci napsat, tak to tedy napíše, ale abych neočekávala žádný zázrak. věřím, že mi to pomůže :-)