Po týdenní červnové dovolené v Krnovském výběžku - Osoblažsku, Fogin vybral jako další místo pro cyklodovolenou část naší země, kde jsme ještě nebyli a to Českou Sibiř. Jako základní kemp byl zvolen Kemp Orion, který se skládal asi z 30ti chatek, sociálek a restaurace. O České Sibiři jsem věděl…
Moc hezké čtení z kraje, který jsem částečně projel vloni v létě. My jsme ovšem na Sibiři měli 35 ve stínu. Jinak mě při prvním čtení vadila ta spousta moravských výrazů, jako třeba okoupat se ( vykoupat se) ztama jsme vyjížděli, cesta kama chceme jet, dědina - v Čechách spíše vesnice. A pak jsem si to přečetl ještě jednou a řekl jsem si: Proč ne. Alespoň víme odkud kluci jsou. Vždyť to není sloh do školy, ale hezké vyprávění. A navíc jsem si uvědomil, že jsem ve svém blogu Z Mnichova do Petrohradu použil krásný plzeňský výraz: Ze zádama, místo se zády. Takže sorry moraváci - pište jak vám zobák narost, tuto povídání bylo hezký, eště můžete něco přidat.
Jejda to mě mrzí, a to mi tak polovinu výrazů word opravil. Zkusím to příště napsat lépe. Ale nedělám si iluze, že to bude spisovně na jedničku.
Víš jak mě trvalo dlouho naučit telefon po otrokovicku?
Po otrokovicku je jak po našom?