Rozhoduji se o koupi nového crossového kola (stavba na zakázku), které budu využívat k cykloturistice. Téměř ve všem už mám jasno jen ne v rámu. Rozhoduji se mezi Spyderem nebo Maxbike. Máte s tím nějaké zkušenosti? Nebo by jste volili nějaký úplně jiný? Díky.
Kolik do toho chceš investovat?
10-12 tisíc. Komplet na Aliviu. Těď jsem ještě objevil nějaký Sundance, co dělají kola pro Německo a ti by mi taky na zakázku něco navrhli. Používají však své rámy.
Já mám maxbike Alivio a nemůžu si stěžovat viz muj přispěvek v MeridaxMaxbike
Tak jsem vybral Spyder. Nádherný rám. Nastříkaly ho podle mých představ. Vypral jsem nálepku a bylo to. Sváry bezvadné. Skvělý tvar spodní trubky. Rám je docela mohutný a zároveň lehký. Po porovnání geometrie, jsem zjistil, že se docela přibližuje Authorovi (Reflex), tak jsem spokojený. Včera jsem si přivezl kolo, tak uvidíme, jak se na něm bude celkově šlapat.
Jakou velikost rámu Spyder máš? Rád bych si ho taky pořídil, ale 17"se mi zdá nízký,délka je dobrá (560 mm) a 19"výška by ještě šla (480 mm), jenže na moji postavu se mi zdá dlouhý (575 mm). Měřím 175cm.
To si asi moc nepokecáš...viz datum původního příspěvku
Dík, vubec jsem na datum nekoukal. Přemýšlím o rámu Spyder Garant ale nemužu se rozhodnout jakou velikost. 18" by bylo ideální na moji postavu, ale ta v katalogu firmy není.Nabízejí 17" nebo 19". Poradí někdo? Měřím 175cm.