Pro nás cyklisty se může zdát jízdní kolo zcela běžným předmětem, ale tento stroj lze uchopit, pochopit i jinak. O tomto jste se mohli přesvědčit na Designbloku 2016, tedy největší přehlídce designu a módy ve střední Evropě.
Psal jsem to před pár lety Jitce, že přední český designér, Honza Čapek je cyklista a že bych moh pomoci....
Jinak, Maxík Kudrnáč Velčovský, dnes asi nejvýraznější ksicht designu, kolu moc nedá. Ale jako správný umělec je hozen do zelena, s občas úchylnými, ale jinak veskrze zdravými názory, pokud člověk žije ve městé....
Objevujete zase Ameriku...
Kudrnáče poznáte, já se držím vždycky uprostřed, a ten třetí pán, je pan Vladislav Urban, československý sklářský výtvarník.
Ten jezdil za paní Urbanovou, co ještě nebyla paní Urbanovou z Teplic do Pahy na kole každý víkend.
Kdyby se chtělo, našlo by se spousta zajímavých cyklistů a cyklopříběhů i mezi designery a výtvarníky.
Jenže ono se moc nechce, klouzá se po povrchu, někoho navštívit a vyslechnout stojí moc času, asi...
Ty nikdy nepropásneš příležitost přihřát svou polívčičku, viď...
Já jsem naopak přesvědčen, že o Jindrově citlivém přístupu k cyklodesignu se v článku zmínit mohli, nevděčníci.
http://www.reflex.cz/clanek/kultura/75596/jak...