Koupil jsem si svoje první tretry a nášlapné pedály.
Předek tretry je ze sítoviny,co děláte když je mokro nebo prší.Jak zabránit abych neměl hned mokré nohy.
Návleky nebo co používáte?
díky za rady.
Jiříku, férové by bylo, kdybys napsal, jsem sám doma, mám dlouhou chvíli a chci si dopisovat.....
Z důvodu mokra jsem si zase já koupil své první návleky od BBB Heavy duty - i navzdory varování od prodavače, že nejsou absolutně voduvzdorné a občas přes švy něco vody propustí. Zkouška v lijáku to potvrdila, ale tu malinkou mokrou mapu klidně přehlídnu, protože na druhé straně zvládnou i teploty pod - 4°C.
Řešení, co nic nestojí - plastové sáčky. Nedělám si srandu, funguje to. Nutno najít přesnou velikost, aby pasovala těsně akorát přes špičku do půl boty. Na hodinu jízdy v dešti to stačí. Dají se použít opakovaně - kufry v nich procvaknou jenom malé dírky. A že je to nebikerské - no a co??? A když to vypadá jenom na přeháňku, tak to neřeším - rychle zmokne, rychle uschne.
Ano, ano, ano - jsem rovněž zastánce mikrotenových sáčků a prakticky bez nich nevyjíždím. Jsou malé a vejdou se do kapsy. Když podcením první kapky a boty přece jenom lehce promoknou, pak navlíkám pytlíky i do bot přes ponožky - neboj, s nohama se ti nic nestane, ale pytlíky zabrání prochladnutí.
Ty sacky musim vyzkouset... nezapari se v tom moc nohy? Mam neopreny a kdyz si je vemu, tak pohoda, aji v zime, ale vetsinou se mi je nechce tahat, tak zustanou doma. Vcera 95km bez, dvakrat prehanka a nozicky mi pekne mrzly :-(
To viš že se zapaří, ale to je právě účel. Ostatně, igelitové pytlíky přes ponožky do kopaček, to je léty vyzkoušená praxe při fotbalovém tréniku v zimě, kdy se běhá ve sněhové břečce a jiné čvachtandě. Nevím jestli to takhle používá Pavel Nedvěd, ale u nás v "pralesní" lize je to in.
Ale no tak - zapaří... musíš je používat uváženě.
Já nemám žádný problém s pocením nohou a pod. a pytlíky používám jen když prší nebo v zimě tzn. když se nějak ochladí. V parném létě kdy je evidentní že boty za chvilku vyschnout se s pytlíkama rozhodně nenamáhám. To jedině když prší celý den - když mám nad hlavou takovou tu ocelově šedou oblohu.
Bez pytlíků by mi umrzly nohy a to i v dešti - každý si už určitě vyzkoušel, co to je jet v dešti, promočený a ručičky a nožičky prochládají a prochládají a domů je pořád tak daleko...
Navlíkneš pytlíček - nemusíš nutně na celou nohu, stačí aby byl hlavně na návětrnou špičku a třeba jen do půlky nohy, ale prsty ti přestanou prochládat a vytvoří se... jak já říkám... mikroklima... a je ti teplo.
V zimě oblékám jeden pytlík do boty na ponožku a jeden přes botu pod návlek a musím říct, že nemáma bsolutně žádný problém s tím, že by mě zábly nožičky.
Jo a mimochodem - když je nejhůř, tak používám pytlíky i na ruce. To ale už opravdu musí fučet. Ale než si nechat promrznout ruce, to si je radši strčím do pytlíčku. A nemusíš ho ani zavazovat - stačí když tě ochrání jen před nárazy větru.
To je ale pekne igelitove povidani ... :-)
V zime pouzivam neoprenove navleky, ale osvedcily se mi, jenom kdyz je opravdu pod nulou, jinak se mi poti nohy. A rukavice s windstoperem. A slapat, abych se zahral :-) .
Když jedu daleko a vypadá to na déšť a ještě je třeba zima, tak strčím do batůžku tenké neoprenové ponožky. Nevyplatí se to na krátké letní mrholení, ale do delšího deštíku jsou k nezaplacení. Jinak plnej souhlas s mikrotenovejma pytlíkama. Proti dešti v zimě a promočení rukavic vozím v kapse gumové lékařské rukavice. Jsou tenké, lehké, dají se natahovat a stojí pár halířů. Po dešti je vyhodím.