Jedu na Slovensko a chci jet lehátkovým vagonem. Včasná jízdenka je nyní k dispozici pouze s místenkou na sezení, lehátkové místenky již byly v kombinaci s včasnou jízdenkou vyprodány. Bylo možné zakoupit lehátka samostatně.
I zakoupil jsem včasnou jízdenku s místenkou a samostatné lehátko. Je možné vrátit místenky ze včasné jízdenky, když u pokladny prokážu, že mám pro daný spoj zaplacenou jinou rezervaci (na lehátka)?
A proč se na to ptáš tady? Copak toto fórum je o dopravních podmínkách jakékoliv cestovní společnosti či agentury? Polepši se.
Někdy se člověk učí od dětí. Mě můj syn naučil pravilo "Zeptej se lokální odborníka". Takže kdyby to někdo tady uměl, dostane se Hraboš k odpovědi snáze a rychleji. Ovšem na tohle tady nejspíš lokální odborník nikdo nebude.
Přečti si podmínky.
Zajisté si kupoval přes e-shop a tam nákup bez souhlasu s obchodními podmínkami neproběhne.
fascinující že ani neuvedl s jakou společností...
Na Slovensko snad jezdí zatím jen ČD ne?!?
Nebo už i Leo a RJ?!?
On provozuje někdo jiný lehátkové vozy než ČD?
No myslím, že většina evropských železnic :)
http://tis.zsr.sk/elis/trasa.aspx?vlakid=EN_445...
Předpokládám, že odpověď bude znát jen nějaký šotouš, tj. člověk který se ve vlakových tarifech a nabídkách vyzná. A proč bych uváděl název společnosti, když jsem uvedl název produktu?
Když se budu ptát kde mi spraví Epicona, tak taky nemusím psát, že ho vyrábí Suntour.
Tak v tarifech Českých drah se nevyznají ani české dráhy :) a pokud je názvem produktu včasná jízdenka, lehátkový vagon a místenka na sezení, tak to se omlouvám, že jsem si toho nevšiml
https://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani...
rozumím
My jsme jeli tuhle s partou cyklistů s jízdenkou ČD z vídně a jeli jsme s kolegou, stejný čas, vlak vagon , ale on si koupil jízdenku od Rakouských drah a měl úplně jiné podmínky a dokonce to měl levnější...
Proto klidně věřím, že Slovenské dráhy mohou prodávat jízdenky do českýho rychlíku za jinou cenu a jiných podmínek...
Snad by to mohlo jít. I když včasná jízdenka není na jméno, zatímco lůžka či lehátka by být měla. Ale pokud prokážeš, že jsi oboje zaplatil pouze pro sebe, tak snad jo, pokud teda oboje spadá pod stejnou společnost.
Na jméno určitě nejsou a nikdy nebyly. Doklady si berou kvůli přeshraniční kontrole.
Ono je to různé. Na OSE se kupuje k významějším vlakům vždy konkrétní místo.
Místenky asi těžko můžeš vrátit, protože v rámci této jízdenky jsou zdarma.
Kdyby byly zdarma, tak tam nemají uvedenou samostatnou cenu, ne? Když si kupuju místenku přes aplikaci, nebo eshop, tak mám u položky "rezervace" nulu.
Mám dojem, že tu mají chybu v systému, protože tady je možných více typů rezervací (místenka, lehátko atp.). A místo toho, aby měli "základ s místenkou zdarma" a k ní přičítaly rozdíl od dražší položky, tak to tam přibalujou extra.
Nebo je to tím, že na Slovensko teď mají akci (kvůli které tam jedeme s nimi), protože to je lacinější než standardní včasná jízdenka, a ta platí i ve vlacích bez povinné rezervace. A tak mi tu napočítali rezervaci extra.
A co to tak zkusit přímo na nádraží u Českých drah, tam se snad v tom co prodávají, vyznají.
No, já to dám třebajs i sem, je to zajímavé povídání o jedné cyklocestě, zaujalo mne hlavně aktuální vyprávění o muslimském Íránu:
http://www.rozhlas.cz/sever/cikcak/_zprava/na...