Den 1 - 4 Vysočinou...
První kilometry vedou po stokrát projeté cestě do Letohradu. Zastavili jsme na náměstí a kluci jdou do domácích potřeb koupit větší kastrol. Jak děti rostou, přestává nám náš starý stačit. Než se vrátili, stihnul se kolem našich kol utvořit chumel lidí:- Kam jedete takhle…
Ha, tak jsem první, kdo reaguje.
Opět pochvala, už se těším na pokračování. Doufám, že to sepsané máš a posypeš to sem rychle.
Víceméně to sepsané mám. Jen dneska trochu zlobila komunikace mezi námi a redakcí nakole, vkládala jsem to natřikrát. Ale nakonec se povedlo. Jen se bojím, že to tu trochu "zaplácnu", mohla jsem to udělat najednou a dlouhé... ale zase jsem někde četla, že dlouhé blogy nikdo nečte.
A vůbec! Dlouho jsem sem teď nic nedávala, tak si to užijte! :-) To Rusko asi taky jen tak nebude ...
No tak to to zaplácneš seriálem na pokračování, a co? Jak vidíš, jsme na to všichni nadržení. A jakpak to, že Rusko tak brzo zpracované nebude. Máš jediné štěstí, že za 2 měsíce už uvidím Tvé fotky a videa :-)
Odsunou se další blogy. Ale díky, jsi milá!
Jo, snad to nějak stihnu. Luděk za 14 dní chce slavit s rodinou polokulatiny a chce jim už nějaké fotky ukázat, tak na tom musím začít dělat. Přemýšlím nad hudbou na pozadí. Napadají mě samé songy jako "pusť vsegdá, budět solnce" :-)
Ha, ha, ha, ty jsi snad včera večer byla u nás doma. Ani nevím, jak na to přišla řeč, ale právě na tuhle písničku jsme si včera s Lubošem vzpomněli a dávali dohromady slova :-)
Kdo prošel povinnou výukou ruštiny, má prostě tuhle písničku "pod kůží" :o)))
Mě také napadne jako první, když se mluví o ruské hudbě.
Pak vypotím ještě "děduška maróz" a "izbegajet zajčik moj" :o)))
Ani jednu z těch dalších neznám :-(
Já si vybavím kromě "pusť vsegdá budět solnce" snad jenom "kraj rodnoj", a pak takový ty revolucionářský.
No a pochopitelně písničky z Mrazíka.
A to jsem měla ruštinu i na vejšce (ale to už dobrovolně)
To já si pamatuji i takové ty odrhovačky, jako třeba "Ja děngi propil v báre, igráju na kytára, s refrénem Kakája kultúra, takája natúra" nebo v češtině "Sovětští mužíci, postavili družici..."
Tak tu první znám taky, druhou ne... Otázka ale, nakolik je ta první ruská :-)
Řekla bych, že ruská není. Ale v ČR rozhodně známá bude, alespoň mezi námi, co jsme alespoň 40+ a více.
Když už jsme u klasik, tak co třeba Kalinka, nebo Kaťuša?
úžasně vlezlá je smugljanka moldavanka
U vás doma jsem nebyla, ale shodou náhod jsme jeli včera 2x přes Brno! Jednou kolem třetí odpoledne, podruhé kolem páté. Jeli jsme do Hodonína pro kamna z inzerce :-) Holt silná karma :-))))
To bude asi ono, jen čas nesedí. My si na tu písničku vzpomněli kolem 20. hodiny. Ale asi jak píšeš, silná karma.
P.s. Na co kamna? Kotel už nestačí?
Aha, my kolem šesté Brno opouštěli, po návštěvě Hornbachu a nezbytného mekáče, když už vesničani vyrazili do (velko)města :-)
PS: Na to překvápko, přece! ;-)
Na to listopadové překvápko? To jakože budeme mít v našem altánku topení?
a co ja sašla s uma nebo nas nedogonjat ;-)
Super. Jen to leknutí z nebrzdícího kola nezávidím. Až se mi při té představě udělalo zle. Těším se na další díly
andělé strážní mají rádi poutníky. Aspoň se furt něco děje a není to taková nuda :-) Akorát někdy mám pocit, že si otřou pot z čela řeknou si:"To zas byla šichta!" Jako v tom tvém případě s brzdama. Dokonce si myslím, že ty sochy andělů na hřbitovech sou ve skutečnosti zkamenělí andělé co toho svého svěřence neuhlídali. Tak to mají za trest v kameni až do vzkříšení. A pro výstrahu těm ostatním.
Tak těm svým andělům chystejte raděj zábavu místo starostí. Oni už se postarají i o ty neviditelné věci :-)
Po 4 dnech 400.
S dětma.
To nedá leckterý dospělý nákolák..
Koukám, že Luděk s sebou táhne taky mobilní kancelář. Díky za tu fotku, necítím se tu už tolik exotem :-)
Na fotce č. 4 mě v pozadí zaujal jahodový tataráček. To je prosím co?
Vidíš, toho jsem si vůbec nevšimla :-) Nevím, co to je, nedali jsme si to :-) Zajeď do Pacova, vyzkoušej a poreferuj :-)
Ale to Vy asi ne, je to na JIH ... i když od Brna spíš na západ :-)))
PS: Napadlo mě, že by to mohlo být něco v tom duchu, kdybychom to, co je v modré misce na fotce č. 15, ještě víc rozmixovali :-)
Tady je vidět, čeho si kdo všímá. Já jak Pavlovův pes zareagovala na slovo "tataráček" :-)
No jo, ale tenhle vypadá na bezmasej ...
Tomu se říká tvůrčí využití politické korektnost.
Příště, až mě pošlou pro vajíčka, a mě se podaří nějaké rozbít, budu Soně tvrdit, že jsem jí připravil vaječný tataráček...
Neblázni, je tam "Po šesti dnech a čtyřech stech kilometrech..."
400 km za 6 dnů. To není tak strašný. Ale bylo to přes Vysočinu, a za bouřek....
No jo, táhneme mobilní kancelář. Musíme pracovat. Eshop šest týdnů nepočká. Nejde sice na 100% vypnout, není to úplně dovolená, ale ... i tak to stojí za to!
Tak to jsem překouk, ale i tak, rachot....
Tuhle mě někdo říkal, že dovolená je "když děláš něco jinak, než běžně" a to zřejmě děláte :-)
Velice hezké :-)