Chtěl jsem pořídit na Vendettu novou sedačku. Měl jsem vyhlédnutou karbonovou sedačku od Thora (http://www.thorseat.eu), jenže on přesídlil do Německa a sedačky přestal dělat. Má skladem už jen pár laminátových sedaček, jenže ty jsou dost těžké.
Kde jinde koupit sedačku na velmi ležací lehokolo (cca 18°-22°) za rozumnou cenu? Máte někdo zkušenosti s Novosportem?
Čau :)
já bych si dával pozor na přední hranu, můj zadek nezvládá běžné typy lehokolových sedel okolo 25-30°.
Vypadá to že THor, ani Novosport se v tomto příliš neliší - je možné ji vhodně zkrátit, ale to by musel umožňovat tvar spodku.
Já mám na žehličce pro mne vyhovující XL sedlo z GF, s tou přední bublinou - co dělá Thor, a bylo to z Polska - takže tipuju že to je Thor.
Ale tam je úhel jestli se dobře pamatuju 26°, takže to moc nic neprokazuje.
Přemýšlím, jestli Nink s Jirkou nemají vhodný tvar M sedla, které by se dalo vylaminovat jen jako spodek, vhodně zkrátit a pak dolaminovat vršek tak aby to vyšlo s přední hranou - cca. sedlo co máš na oceláči v modifikaci pro jiný úhel...
Myslím že by nebyl problém vejít se do 500g.
Ano, spodní hrana je přesně ten důvod, proč si nemůžu koupit libovolnou sedačku.
Thor je ozkoušená značka. Několik lidí ji na Vendettě má. Ten Novosport v závodní variantě mi připadá dost podobný, jen je dražší.
Sedačka velikosti M, co mám od kluků na Oceláči vhodný tvar nemá. Už na Oceláče jsem musel předek sedačky uřezávat. A navíc mi ani úplně nesedí umístění vrchního oblouku, ten mám vypodložený pěnou. Možná by mi lépe seděla sedačka velikosti L.
Ahoj domluv se Karlem www.shokbike.cz, udělá Ti jak potřebuješ.Na svém kole ji koncipovanou tak aby šla co nejblíže k rovině a max. mám 20stupňů.
Kolik ta sedačka od Karla váží?
Na Cruzbikovém fóru je takové pravidlo. Co není vyfocené, jako by neexistovalo :-) Tohle pravidlo se mi hodně líbí. Čili ukaž nějaké obrázku, sedačka vhodná pro 20 stupňů položení mě zajímá.
Tak sem hod nejake foto, nejlepe zboku Vendetu a Ocelace.
;)
Musim totiz konstatovat ze jsem na Mk1 resil s tim samym XL vpodstate to same, a porad jsem v duchu nadaval ze to nemuzu vic polozit, a kdyz jsem to stejne XL dal pak na Zehlu, razem se vsechno vyprofilovalo jak ma, ale samozrejme vyska slapani trochu zapracovala, ale hlavne uhel sedla.
Byt tebou tak trochu laboruju s tim co mam, ale nechci ti blbe radit...
Však já laboruju. Koupil jsem už na podzim karbonové sedlo Thor z druhé ruky. Původní majitel byl celkem nešika a tak je sedlo dost navrtané. Ale zatím to drží.
Na postavení Vendetty a Oceláče vedle sebe nemám prostor. Tak dám jen pár fotek detailů, abys mi věřil, že si to celé nevymýšlím :-)